3 βρόμικα πράγματα που δεν πρέπει να απαγορεύεις στο παιδί σου - AllYou.gr

Search

3 βρόμικα πράγματα που δεν πρέπει να απαγορεύεις στο παιδί σου

Μη γίνεσαι εμμονική με την καθαριότητα γιατί μερικές... βρόμικες δραστηριότητες, βοηθούν το παιδί σου.

> ΠΑΙΔΙ ::
17 Οκτωβρίου 2016

Ακόμα και να μην είσαι πάνω από 30 ετών, το πιθανότερο είναι να θυμάσαι τον εαυτό σου να τρώει φυτά, να πίνει νερό από το λάστιχο και να μασάει χώμα. Πρόκειται για δραστηριότητες που όσο πιο παλιά πάμε στο χρόνο, τόσο πιο συχνές ήταν. Όμως, η σύγχρονη εποχή τις έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό. Για την ακρίβεια, τα παιδιά περνάνε χρόνο εκτός σπιτιού 50% λιγότερο από ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν πριν 20 χρόνια. Έτσι, είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε τέτοιου είδους βρομιές, όμως δε σημαίνει ότι τους κάνει καλό αυτή η αλλαγή.

Ως μητέρα, θα πρέπει να είσαι ανεκτική σε ορισμένες όχι και τόσο καθαρές δραστηριότητες. Παρακάτω σου λέμε για 3 από αυτές και σου εξηγούμε τους λόγους. 

1. Να λερώνονται
Όταν βρίσκεστε στη φύση, άσε τα παιδιά σου να αγγίζουν ό,τι θέλουν, όπως για παράδειγμα τη λάσπη, τα δέντρα, τα φυτά, τα ζωά. Αν η λάσπη μπει στο στόμα τους, προσπάθησε να μην πανικοβληθείς. Σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχει και τόσο ωραία γεύση και έτσι δε θα έχουν όρεξη να το ξαναδοκιμάσουν. Τα περισσότερα παιδιά έχουν την επιθυμία να λερωθούν αλλά αυτή τους ανάγκη τη σύγχρονη εποχή δεν καλύπτεται. 

2. Να παίζουν με τον σκύλο
Άφησε το σκύλο να αλληλεπιδράσει με το παιδί σου. Φυσικά είναι καλό να έχεις πριν βεβαιωθεί ότι το τετράποδο σου είναι υγιές. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το να αφήνεις το σκύλο σου να γλείφει το παιδί σου είναι πιθανό να μειώνει τον κίνδυνο αναπτύξεις αλλεργιών και άσθματος. Επίσης, το βοηθάει να εξοικειωθεί με τα ζώα. 

3. Να αφήνουν τα χέρια τους άπλυτα
Έστω ότι γυρίζει από παιχνίδι εκτός σπιτιού. Το πιθανότερο είναι ότι τους ζητάς να πλυθούν με αντιβακτηριδιακό σαπούνι! Αυτό όμως δε τα βοηθάει να αναπτύξουν αντισώματα. Φρόντισε να μείνουν με βρώμικα χέρια όσο παίζουν και να πλυθούν όταν τελικά πρέπει να φάνε ή να κάνουν μπάνιο. Τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια αυξάνουν την ανθεκτικότητα των μικροβίων. 

*Με πληροφορίες από TIMEΑκολούθησε το allyou στο Instagram!