Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Πότε η γρίπη γίνεται αληθινά σοβαρή;

Ποια μωρά κινδυνεύουν και πώς θα τα προστατεύσουμε.



Το παιδί σου μπορεί να κολλήσει μια ίωση ή μια γρίπη και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να είναι και πάλι περδίκι, όλο κέφι και ενέργεια.

Κι όμως υπάρχει περίπτωση η γρίπη να εξελιχθεί σοβαρά προκαλώντας λοιμώξεις στους πνεύμονες και αναπνευστικές δυσκολίες, υψηλό πυρετό και σπασμούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μωρά και τα μικρά παιδιά θα είναι καλύτερα προστατευμένα, εφόσον εμβολιαστούν εγκαίρως τα μεγαλύτερα αδέλφια τους. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) αναφέροντας ότι «Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο εγκεκριμένο εμβόλιο για μωρά κάτω των έξι μηνών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσουμε άλλους τρόπους για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο λοίμωξης».

Ο κίνδυνος μάλιστα λένε ότι είναι ακόμη μεγαλύτερος για όσα μωρά γεννήθηκαν μεταξύ Ιουλίου - Δεκεμβρίου, τα οποία όταν αρχίζει η νέα περίοδος γρίπης είναι ακόμα πολύ μικρά.

Για να αποφύγουμε σοβαρά περισταστικά και νοσηλεία, ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες των γιατρών. Για το καλό των παιδιών μας, μικρών και μεγάλων.
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Ευγενική ανατροφή των παιδιών δεν σημαίνει επιτρεπτική ανατροφή

Πώς οι γονείς μπορούν να βρουν την ισορροπία που βοηθά τα μικρά παιδιά τους να ευδοκιμήσουν.

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION NEWS

Ο Ισπανικός οίκος χειροποίητων luxury υποδημάτων Pedro Garcia καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια δόση λάμψης

Από την καλοκαιρινή συλλογή ξεχωρίζουν οι μεταλλικές αποχρώσεις που δίνουν ένα extra shimmer στα loafers και τα πέδιλα