Γιατί χτυπάει επίμονα το κεφάλι του στον τοίχο; - AllYou.gr

Search

Γιατί χτυπάει επίμονα το κεφάλι του στον τοίχο;

1 στα 5 παιδιά το παρουσιάζουν μία φορά στη ζωή τους.

> ΠΑΙΔΙ ::
23 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Το χτυπάει στον τοίχο, στα κάγκελα, στο τραπεζάκι του σαλονιού, χτυπάει το κεφάλι του με τα χεράκια του δυνατά. Και εσύ ανησυχείς ότι το παιδί σου κάτι έχει και χτυπιέται. Ότι ίσως κάτι κρύβεται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά.

Οι ειδικοί σού λένε να ηρεμήσεις, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται αυτό.   

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά μπορεί να εμφανιστεί στο δεύτερο εξάμηνο της ζωής του παιδιού και πριν γίνει 4 ετών φεύγει. Βέβαια, εάν παρατηρήσεις ότι έχει συμπληρώσει τα 3 και ακόμα το κάνει, είναι καλύτερο να το πας σε έναν ειδικό.

Και εάν νομίζεις ότι είναι το μόνο που το κάνει, μάθε ότι ένα στα πέντε παιδιά, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, θα παρουσιάσει αυτή την κατάσταση ενώ εάν έχεις αγόρι είναι τρεις φορές πιο πιθανό. 

Πώς γίνεται:

Το παιδί χτυπάει το κεφάλι του σε μια σκληρή επιφάνεια, με μια ρυθμικότητα, για λίγα λεπτά, και συνήθως όταν έχει εκνευρισμό ή ακόμα και στον ύπνο.

Ποια είναι η αιτία:

Με αυτό τον τρόπο το παιδί εκτονώνει την έντασή του που μπορεί να οφείλεται σε εκνευρισμό, ή σε κάποιον πόνο που το ταλαιπωρεί. Και φυσικά είναι ο τέλειος τρόπος για να τραβήξει την προσοχή σου.

Τι να κάνω η μάνα:

Το φαινόμενο θα υποχωρήσει από μόνο του αλλά καλό είναι όταν το κάνει θα πρέπει να προσποιείσαι ότι δεν το καταλαβαίνεις. Να περνάς δηλαδή στο ντούκου το... ντούκου ντούκου. Εάν είναι δυνατόν, απόσπασε την προσοχή του σε κάτι άλλο ενδιαφέρον για αυτό.

Και... υπομονή, θα περάσει.   
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!