Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Όταν το παιδί μπαίνει νοσοκομείο

Τίποτα δεν θυμίζει το Grey’s Anatomy.



Εάν δεν έχει νοσηλευτεί το παιδί σου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ψυχοφθόρο είναι. Και σου εύχομαι να μην σου συμβεί. 

Εάν είσαι όμως μαμά το να χρειαστεί το παιδί να μπει στο νοσοκομείο είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. Μπορεί να χρειαστεί να μείνει μέσα μόνο για λίγες μέρες, μπορεί να πρέπει να κάνει κάποια απλή επέμβαση, καταστάσεις που οι γιατροί σε διαβεβαιώνουν ότι όλα θα πάνε καλά, δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Σίγουρα όμως για ένα παιδί, όσο kids’ friendly και αν είναι το νοσοκομείο, δεν είναι το σπίτι του. Βγαίνει από την καθημερινή του ρουτίνα που τόσο έχει ανάγκη, αποχωρίζεται το δωμάτιό του, και πολύ γρήγορα του λείπουν οι φίλοι και το σχολείο του. 

Επίσης υποβάλλεται σε εξετάσεις, καλοί άνθρωποι με λευκές μπλούζες αγγίζουν το κορμί του και του κάνουν ερωτήσεις, τρώει φαγητά που δεν έτρωγε, η μαμά και ο μπαμπάς είναι ανήσυχοι και φαίνονται κουρασμένοι. 

Και όλα αυτά έχουν ως συνέπεια το παιδί να βγει έξω από τα νερά του και να αλλάξει τρόπο συμπεριφοράς. Κάτι που είναι αναμενόμενο και απόλυτα λογικό. 

Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να φέρεις λίγη από τη ρουτίνα του στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Το αγαπημένο του λούτρινο, μερικά βιβλία και είδη ζωγραφικής, κάποιες εργασίες από το σχολείο, λίγη μουσική, οτιδήποτε κάνει το παιδί να περνά ευχάριστα.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να παραμένεις ψύχραιμη έτσι ώστε να μην προκαλείς νευρικότητα στο παιδί, και να φροντίζεις να ξεκουράζεσαι. Μπορεί για λίγες ώρες να αναλάβει η αδερφή σου ή μια φίλη σας έτσι ώστε να πας στο σπίτι για ένα μπάνιο και λίγο ύπνο στο κρεβάτι σου.

Το παιδί δεν θέλει τη μαμά-ήρωα. Θέλει απλά τη μαμά του χαμογελαστή.    
  

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά

ΠΑΙΔΙ

Μωρά του Μαΐου, φωτεινά σαν ηλιαχτίδες – δες σε τι ξεχωρίζουν

Όσοι γεννιούνται τον Μάιο ξέρουν, μεταξύ άλλων, να χαίρονται τη ζωή και να είναι δημιουργικοί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει