Αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο: Μήπως τελικά δεν είναι απλώς δικαιολογία; - AllYou.gr

Search

Αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο: Μήπως τελικά δεν είναι απλώς δικαιολογία;

Η επιστήμη απαντά.

> SEX ::
17 Σεπτεμβρίου 2015

Κι όμως, η θεωρία που θέλει τις γυναίκες να χρησιμοποιούν τον «πονοκέφαλο» ως δικαιολογία για να αποφύγουν το σεξ με τον σύντροφο τους γκρεμίζεται, καθώς μία έρευνα ξεκινάει με τον ισχυρισμό πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άνδρες που επικαλούνται ακριβώς το ίδιο. Είναι όμως ο συγκεκριμένος πονοκέφαλος απλώς μία φθηνή δικαιολογία ή μήπως (σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις) είναι κάτι εντελώς αληθινό;

Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατη έρευνα περίπου το 20% των γυναικών και το 5% των ανδρών υποφέρουν από ένα είδος πονοκεφάλου που εμφανίζεται με τα προκαταρκτικά στο σεξ και κορυφώνεται σε ένταση παράλληλα με τον οργασμό τους. Αυτό το είδος κεφαλαλγίας μπορεί να κρατήσει από λίγα λεπτά μέχρι μισή ώρα μετά το τέλος της συνουσίας και προκαλείται είτε από την αυξημένη αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια γρήγορου σε ρυθμό σεξ, είτε από την αυξημένη ένταση των μυών πριν τον οργασμό.

Μην σε πιάνει όμως πανικός, καθώς αυτή η κεφαλαλγία που σε αποθαρρύνει από το να κάνεις σεξ, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα απλό παυσίπονο και με πιο αργό σε ρυθμό σεξ.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!