Προσοχή-προσοχή: Oι ηλεκτρονικές συσκευές «σκοτώνουν» την ερωτική σου ζωή - AllYou.gr

Search

Προσοχή-προσοχή: ηλεκτρονικές συσκευές «σκοτώνουν» την ερωτική σου ζωή

Σήμερα κάνουμε shut down...

28 Νοεμβρίου 2015

Μπορεί τα έξυπνα κινητά, τα e-mail, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ίντερνετ γενικότερα να φέρνουν με έναν τρόπο τους ανθρώπους πιο κοντά, όμως οι επιστήμονες επιμένουν πως η τεράστια εισβολή των προϊόντων τεχνολογίας στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου υπονομεύει συστηματικά την ερωτική του ζωή.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το 40% των συμμετεχόντων σε πρόσφατη έρευνα, το οποίο δήλωσε ότι είχε απορρίψει το σεξ για να μιλήσει στο τηλέφωνο, να στείλει ένα γραπτό μήνυμα ή απλά για να χαζέψει στο διαδίκτυο.

Άλλοι ανέφεραν ότι «χάλασαν το ερωτικό κλίμα» με το/τη σύντροφό τους, γιατί αποφάσισαν να απαντήσουν σε κάποιο μήνυμα που έλαβαν εκείνη την ώρα, ενώ το ένα τρίτο των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι έχει απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση ενώ... έκανε σεξ.

Ενδεικτική είναι η απάντηση μίας γυναίκας που συμμετείχε στην έρευνα του πανεπιστημίου του Durham, η οποία ανέφερε ότι το κινητό του άντρα της «είναι σαν το τρίτο πρόσωπο» στη σχέση τους, ενώ μία άλλη είπε: «Κάποιες φορές, εγώ κοιτάζω το Facebook κι εκείνος κάποια εφαρμογή για αθλητικά και τότε συνειδητοποιώ ότι είμαστε και οι δύο στο ίδιο κρεβάτι, ο ένας δίπλα στον άλλον, όμως ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους».

Οι ερευνητές πήραν συνέντευξη από 15 ζευγάρια και κατέληξαν ότι «τα κινητά τηλέφωνα, τα laptops και τα tablets στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες στη σχέση».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!