Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο - AllYou.gr

Search

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.

09 Δεκεμβρίου 2016

Ναι, είναι γεγονός: οι άντρες λατρεύουν το γυναίκειο στηθος. Μάλιστα, η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Γουέστμινστερ και του Πανεπιστημίου του Νιουκάσλ «πάτησε» σε αυτό την παραδοχή προκειμένου να διευρενήσει τη σχέση ανάμεσα στις προτιμήσεις των αντρών και την ερωτική και κοινωνική συμπεριφορά τους.

Για τους σκοπούς της έρευνας, μάλιστα, μελετήθηκαν 361 άντρες, ηλικίας 18-68 ετών. Από αυτούς ζητήθηκε να βαθμολογήσουν μια σειρά ψηφιακών εικόνων γυναικών οι οποίες διέφεραν μόνο ως προς το μέγεθος του στήθους τους. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις απόψεις και τη στάση τους για το γυναικείο φύλο.

Τα αποτελέσματα έδειξε ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων  (37,2%) προτιμά το μεσαίου μεγέθους στήθος. Στη δεύτερη θέση, βρέθηκε το πλούσιο μπούστο (24,4%) ενώ το μικρό στήθος φαίνεται να το αγαπά η μειοψηφία του αντρικού πληθυσμού (15,5%).

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό εύρημα των βρετανών ερευνητών δεν ήταν αυτό: η μελέτη αποκάλυψε ότι, σε αντίθεση με του υπόλοιπους συμμετέχοντες, οι άντρες που δηλώσαν σταθερή προτίμηση και λατρεία για το πλούσιο στήθος έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν το γυναικείο φύλο ως κατώτερο καθώς υποστηρίζουν την χειραφέτηση των γυναικών με επικριτικό και εχθρικό μάτι.

Οι ερευνητές πάντως δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη έρευνα υπογραμμίζει ότι η κοινωνική συμπεριφορά μας φαίνεται να επηρεάζεται άμεσα από την πεποίθηση που έχουμε για την ομορφιά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!