Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 τρόποι να ανανεώσεις τη σχέση σου

Θέλεις να νιώσεις ξανά όπως τότε στην αρχή; Να τι θα κάνεις.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δεν είναι ότι δεν τον θέλεις πια. Ούτε ότι δεν τον αγαπάς. Είναι απλά ότι έχει περάσει καιρός από το πρώτο σας ραντεβού και νιώθεις ότι οι πεταλούδες στο στομάχι σου κοιμούνται. Ευτυχώς, υπάρχουν πολύ απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τις ξυπνήσεις!

Τα διαβάσαμε στο Mydomaine, όπως τα πρότεινε η Dr. Deborah Sandella, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του Goodbye Hurt & Pain.

#1. Φτιάξε ατμόσφαιρα

Σε ποιόν δεν αρέσει λίγο... κανάκεμα; Βάλε στο πρόγραμμα μια βραδιά που θα κανακέψεις τον καλό σου. Θα φτιάξεις ατμόσφαιρα, θα βάλεις το αγαπημένο του κόμμάτι, θα μαγειρέψεις το αγαπημένο του φαγητό! Θα περάσει τόσο ωραία που είναι πολύ πιθανό να θελήσει να σου κάνει κάτι αντίστοιχο.

#2. Κανονίστε πρωτότυπα ραντεβού

Είναι λογικό τα ραντεβού σας μετά από κάποιο καιρό, να κινούνται πάνω κάτω στα ίδια. Όμως, είναι στο χέρι σας να τους δώσετε άλλο νόημα. Σκέψου τι δεν έχετε κάνει ποτέ! Ρόδα; Ρόλερ; Μεξικάνικο φαγητό; Ό,τι και να είναι, δοκιμάστε το. Ο οργανισμός έχει ένα μηχανισμό να μας επιβραβεύει για τις νέες εμπειρίες και είτε είναι καλές είτε όχι, εμείς νιώθουμε ανανεωμένοι.

#3. Κλείστε ξανά το πρώτο σας ραντεβού

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να μπείτε στο ρόλο. Σκεφτείτε ότι από το ραντεβού σας αυτό, δεν είναι τίποτα σίγουρο. Νιώστε και οι δύο σα να είναι η πρώτη φορά, σα να πρέπει να κατακτήσετε ο ένας τον άλλον από την αρχή. Το πιθανότερο είναι να νιώσετε κάτι από εκείνη την πρώτη έλξη.

#4. Συζητήστε ανοιχτά και συναισθηματικά

Η επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι η συζήτηση για πολύ προσωπικά θέματα, αυξάνει την ωκυτοκίνη στο σώμα μας, κάτι που σημαίνει ότι νιώθουμε καλύτερα. Ξεκίνα, λοιπόν, μια κουβέντα σχετικά με το "πως νιώθει" ο σύντροφός σου. Γενικές ερωτήσεις, όπως "νιώθεις ότι σε αγαπάει η ζωή"; "Φέρεσαι όσο καλά θα ήθελες στους άλλους"; 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;