Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 tips για σένα που χώρισες λίγο πριν τις γιορτές

Τελικά θα κάνεις πρωτοχρονιά single. Ε, και;



Είτε ήσουν πολύ καιρό μαζί του, είτε λιγότερο, ένα είναι σίγουρο: φέτος θα περάσεις μόνη σου τις γιορτές. Λίγο πριν φτάσει ο Άγιος Βασίλης στην καμινάδα σου, χωρίσατε, τέλος, it's over. Και εννοείται πως χρειάζεσαι τον χρόνο σου για να νιώσεις καλύτερα, αλλά οι μέρες επιβάλλουν λιγότερα πατώματα και περισσότερα χαμόγελα.

Οπότε από εμάς 3 tips, πακέτο με μια μεγάλη αγκαλιά :)

- Kαθάρισε τα social media

Μην διανοηθείς να τσεκάρεις συνέχεια το facebook ή το instagram του. Είναι τεράστιο λάθος. Ό,τι κι αν δεις, ό,τι κι αν νιώθει, το πιθανότερο είναι να μη σε αφήσει να ηρεμήσεις. Κάνε ένα καθάρισμα, από αυτόν κι από όσους δε θες να μαθαίνεις νέα. Ιδανικά προσπάθησε να απέχεις κιόλας. Οι φωτογραφίες των άλλων, οι "τέλειες ζωές" με τις "τέλειες σχέσεις" μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις αποτυχημένη. Και μάντεψε: δεν είσαι.

- Βγες με φίλους

Αντί να μιζεριάζεις μέσα, αντί να κλαις πρωί - βράδυ, ζορίσου και βγες. Ναι, τα πόδια σου μοιάζουν 100 κιλά το ένα, το πρόσωπο σου το νιώθεις χάλια, αλλά πίστεψέ μας, θα νιώσεις καλύτερα στο τέλος. Ο αέρας, τα λαμπάκια, οι φίλοι σου, ο κόσμος, η μουσική... Θα σε κάνουν να δεις ότι η ζωή είναι εκεί έξω και σε περιμένει. Εντάξει, ναι, περνάς δύσκολα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η περίοδος αυτή δε θα περάσει. Ζήσε το τώρα και προσπάθησε να μη σκέφτεσαι αρνητικά. 

- Μην υπεραναλύεις

Τώρα που χωρίσατε, θες χρόνο να σκεφτείς αλλά και να συζητήσεις με τους γύρω σου. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Να το κάνεις. Όμως, πρόσεξε μη φτάσεις στο άκρο της υπερανάλυσης. Μην ψάχνεις να θυμηθείς κάθε λέξη, κάθε κίνηση, κάθε τι... Μόνο τον καιρό σου θα χάσεις. Βγάλε από μέσα σου τα συναισθήματά σου, στους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, και μετά προσπάθησε να ακούσεις τους άλλους. Έχουν ζωές, έχουν ενδιαφέροντα, υπάρχουν νέα, και ναι, η ζωή δεν περιστρέφεται γύρω από εσένα και εκείνον. 

- Σκέψου θετικά

Αφού δεν είστε μαζί τώρα, δε θα άλλαζε κάτι να ερχόταν ο χωρισμός τον Γενάρη. Με λίγα λόγια, δες το θετικά: με το νέο χρόνο, δε θα είσαι σε μια σχέση φθαρμένη και τελειωμένη. Θα έρθει η καινούργια χρονιά και θα σε βρει single και καλύτερη. Σκέψου θετικά!
 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;