7 τρόποι να διαχειριστείς τη ζήλια σου - AllYou.gr

Search

7 τρόποι να διαχειριστείς τη ζήλια σου

Κουραστικό και επώδυνο συναίσθημα, αλλά μπορείς να το διώξεις μακριά. Σιγά σιγά, όλα γίνονται.

22 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Πολύπλευρο και επίπονο συναίσθημα η ζήλια, και αν σε διακατέχει στη σχέση σου, καλό είναι να προσπαθήσεις να την αποβάλλεις. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι δηλητηριάζει κάθε όμορφη στιγμή και βάζει μπλόκο στην ουσιαστική επικοινωνία και την ψυχική επαφή.

Παρακάτω, μπορείς να δεις 7 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να της πεις αντίο. Όχι της σχέσης, της ζήλιας. Τουλάχιστον για αρχή. 

#1. Παύση

Κάνε ένα διάλειμμα. Μπες στο μπάνιο, βγες μια βόλτα, κοιμήσου. Κάνε, τελοσπάντων, κάτι που θα σε βοηθήσει να αδειάσεις το κεφάλι σου. Αν δε σου έχει περάσει μετά από κάποια ώρα, τότε συζήτησέ το. Αυτό άλλωστε σημαίνει υγιής σχέση, να συζητάμε πως νιώθουμε και να προχωράμε.

#2. Μη προσβάλλεις

Και πριν είπαμε "συζητάμε" όπως είδες, όχι τυχαία. Είναι πολύ εύκολο όταν νιώθεις ζήλια να ξεκινήσεις να μιλάς άσχημα, να προσβάλλεις. Προσπάθησε να πεις κάτι που να δείχνει πως ένιωσες από αυτό που έγινε, και μην επικεντρώνεσαι σε εκείνον μόνο. "Την ώρα που σε είδα να της μιλάς έτσι, ένιωσα ότι με απορρίπτεις" για παράδειγμα.

#3. Βάλε όρια

Αν ο καλός σου έχει ανάγκη από προσοχή και την αποζητά με τρόπο που εσύ βρίσκεις απαράδεκτο, βάλε τα όρια σου. Πες ξεκάθαρα τι δέχεσαι και τι όχι. Εξήγησε ότι θες να είσαι με έναν άνθρωπο που έχει αυτοεκτίμηση και εμφανή όρια με τους φίλους και τις φίλες του. Πες του ακριβώς μέχρι που αντέχεις και δέχεσαι. Πχ να τρώει με τη συνάδερφο στο γραφείο, αλλά όχι να τσατάρει το βράδυ μαζί της στο Facebook. Παραδείγματα δίνουμε, δε σε παρακολουθούμε...

#4. Πρόσεξε εσένα

Πολλές φορές η ζήλια δεν έρχεται γιατί ο άλλος κάτι κάνει λάθος αλλά γιατί εσύ είσαι πλημμυρισμένη με ανασφάλειες. Δώσε έμφαση, λοιπόν, σε εσένα, στο πώς εσύ θα "θεραπευτείς" και θα αφήσεις πίσω σου τη σκέψη ότι δεν είσαι καλή σε τίποτα.

#5. Μην φέρνεις τα παλιά στο σήμερα

Πόσο κοινό! Επειδή σε απάτησε ο πρώην σου, νομίζεις ότι θα σε απατήσει και ο νυν. Και κάπως έτσι, καταστρέφεις τη σχέση σου με τη ζήλια, γιατί "τα ξέρεις εσύ, τα έχεις ζήσει αυτά". Έλα, όμως, που δεν τα έχεις ζήσει, και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός! Μίλησε, λοιπόν, στον άνθρωπό σου τι σε κάνει να φρικάρεις τόσο πολύ και γιατί. Αν φυσικά δε θες να σε περάσει για τρελή και ο στόχος σου είναι μια υγιής σχέση.

#6. Ξου στο φόβο

Αρκετές φορές η ζήλια δεν είναι ζήλια αλλά φόβος. Οπότε κάθε φορά που κάτι σε τσιγκλάει και φοβάσαι ότι δε σε θέλει, ότι ερωτεύτηκε άλλη, ότι... ότι..., ανακάλεσε πράγμτα που κάνει και σου δείχνουν ότι σε λατρεύει. 

#7. Δώσε αγάπη στον εαυτό σου

Είναι πολύ άσχημο να νιώθεις ζήλια, σε κουράζει, σε εξαντλεί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να αυτοτιμωρείσαι. Δούλεψε το, και παράλληλα δείξε αγάπη στον εαυτό σου. Κάν' του κομπλιμέντα. Θα νιώσει καλύτερα και θα ηρεμήσει.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!