4 ερωτήσεις που πρέπει να του κάνεις πριν τον γάμο - AllYou.gr

Search

4 ερωτήσεις που πρέπει να του κάνεις πριν τον γάμο

Μόνο εάν συμφωνείτε, προχωράς.

19 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Υποθέτω ότι για να έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, να πείτε παντρευόμαστε ή μένουμε μαζί και μοιραζόμαστε τη ζωή μας, έχετε κουβεντιάσει οι δυο σας θέματα πολύ πιο ουσιαστικά από το τι φαγητά σας αρέσουν και ποια ομάδα υποστηρίζετε.

Δεν είναι δυνατόν να τα έχετε εξαντλήσει όλα τα θέματα. Πώς είναι άλλωστε εφικτό; Καλό είναι όμως να έχετε συμφωνήσει στα απολύτως απαραίτητα. Και εάν αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά, τα επαγγελματικά και τα οικονομικά είναι σίγουρα μέσα στη λίστα. 

Για να βεβαιωθείς, κάντου το τεστ των 4 ερωτήσεων, το οποίο φυσικά θα απαντήσεις κι εσύ με τη σειρά σου:

1. Τι θα ήθελες να κάνεις σε 10 χρόνια από τώρα;
Εσύ, π.χ., ονειρεύεσαι να αφήσεις την πόλη και να ζήσεις στο χωριό ως αγρότισσα, με 2-3 κουτσούβελα τριγύρω, ενώ εκείνος σκέφτεται ότι θα είναι ακριβώς ο ίδιος, ίσως με λίγο λιγότερα μαλλιά. Χμ. Μάλλον επιβάλλεται να το συζητήσετε.  

2. Τι θέλεις να κάνεις επαγγελματικά;
Σε αυτόν τον σημαντικό πυλώνα της ζωής μας που λέγεται εργασία, όσο απαξιωμένη κι αν είναι σήμερα στη χώρα μας, οι σύντροφοι στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Ρίσκα, νέα ξεκινήματα, αλλαγές, όλα θα τα μοιραστείς μαζί του.

3. Σκέφτεσαι την πιθανότητα να πάμε μόνιμα στο εξωτερικό;
Σκέψη πολλών νέων ανθρώπων που σίγουρα έχει θα κάνει με τις σπουδές και την επαγγελματική κατάρτιση του καθενός. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου.  

4. Πόσα χρήματα βγάζω/εις;
Ναι, είναι ένα λεπτό ζήτημα αλλά μήπως τώρα που θα μοιράζεστε σπίτι, λογαριασμούς και κοινό παρόν και μέλλον, πρέπει να ξέρει ο ένας τι έσοδα (και έξοδα) έχει ο άλλος;
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!