Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτό θα κρίνει εάν σε θεωρεί ελκυστική ή όχι

Ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τους άντρες.



Κάποιος ακούς να λέει "Μου αρέσουν οι ξανθιές, ψηλές γυναίκες". Ένας άλλος έχει διαφορετικές προτιμήσεις και του αρέσουν οι σταρένιες. Γούστα είναι αυτά.

Pixel

Ξέρεις όμως ότι τα γούστα των αντρών όσον αφορά στις προτιμήσεις τους στις γυναίκες αλλάζουν ανάλογα με τον βαθμό στρες που έχουν;

Φαντάσου ότι το στρες λειτουργεί σαν ένα πρίσμα που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουν τις γυναίκες. Με αυτό ακριβώς ασχολήθηκαν οι ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Σαιντ Άντριους στη Σκωτία, και μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που αποδείχθηκε ότι το στρες σχετίζεται με την αντίληψη της ομορφιάς.

Pixel

Μέσα από την έρευνα που έγινε αποδείχθηκε ότι οι άνδρες αλλάζουν προτιμήσεις ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται αλλά και με τα επίπεδα του στρες που βιώνουν. 

Έτσι όταν κάποιος είναι πολύ αγχωμένος, τον έλκουν γυναίκες με λίγα παραπάνω κιλάκια και πιο ανδροπρεπή χαρακτηριστικά στο πρόσωπο. 

Γιατί λες να συμβαίνει αυτό; Γιατί οι πιο αδύνατες τους βγάζουν μια αίσθηση αδυναμίας γενικότερης, στοιχείο που σίγουρα δεν είναι ελκυστικό όταν είσαι βουτηγμένος μέσα στο άγχος.

Και όπως ήδη ξέρουμε, όλα ξεκινούν από το ένστικτο της επιβίωσης. Αυτό μας καθορίζει ακόμα και το 2018. Και φυσικά το άγχος. Είναι ικανό να ρίξει στάχτη στα μάτια ενός άντρα όταν συναντά τη γυναίκα της ζωής του.  

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να (ξανα)κερδίσεις την εμπιστοσύνη του…

Και κυρίως πώς να μην την (ξανα)χάσεις!

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Με παστέλ outfit και τσάντα Balmain στην πρεμιέρα της Λένας Δροσάκη

Οι δύο φίλες πόζαραν χαμογελαστές και αγκαλιασμένες

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο