Τσακώθηκες. Ε και; - AllYou.gr

Search

Τσακώθηκες. Ε και;

4 τρόποι να τα «βρεiτε» ύστερα από έναν τσακωμό.

21 Ιανουαρίου 2015

Είτε πρόκειται για καυγά με τον σύντροφό σου είτε με τους φίλους σου ή την οικογένεια σου, η συμφιλίωση είναι μερικές φορές δύσκολη υπόθεση. Οι βαριές κουβέντες που ίσως είπες χωρίς να εννοείς και η ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ σας, σε κάνουν να σκέφτεσαι τον τσακωμό σας ξανά και ξανά. Παρόλα αυτά δειλιάζεις να κάνεις το πρώτο βήμα για να τα «βρείτε». Γιατί, με τι μούτρα να πάρεις πίσω ατάκες όπως «δεν θέλω να σε ξαναδώ», «να σηκωθείς να φύγεις τώρα» ή «θέλω να χωρίσουμε»;

Και κάπως έτσι αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι ο πιο εύκολος τρόπος είναι να θάψεις κάτω από το χαλάκι την όλη ιστορία και να παριστάνεις πως δεν έχει συμβεί τίποτα, ελπίζοντας πως η άλλη πλευρά θα συνεργαστεί μαζί σου. Μάντεψε! Ακόμα κι αν ο άλλος είναι διατεθειμένος να παριστάνει ότι δεν μαλώσατε ποτέ, είναι λάθος να αγνοήσεις εντελώς την κατάσταση. Γιατί, ακόμη και μέσα από μία δυσάρεστη συζήτηση ή έναν τσακωμό, υπάρχουν τρόποι για να κάνεις τις σχέσεις σου καλύτερες. 

1. Πάρε την ευθύνη. Αν παραμερίσεις τον εγωισμό σου και πεις αμέσως στον άλλο ότι φέρεις κι εσύ ευθύνη για τον τσακωμό, τότε θα κερδίσεις και την προσοχή του. Δείξε ότι μετάνιωσες για όσα είπες και μην πάρεις αμυντική στάση. Η πιο λάθος κίνηση είναι να συνεχίζεις να κατηγορείς τον άλλο, ενώ το μόνο που θέλει να ακούσει είναι τη συγγνώμη σου.

2. Αντιμετώπισε με ευθύτητα την κατάσταση. Μην αποφύγεις την επικοινωνία, αλλά προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις αμέσως την κατάσταση. Απόφυγε συζητήσεις για το ποιος φταίει και εστίασε στην επίλυση του προβλήματος που σας έκανε να καυγαδίσετε.

3. Μίλησε με ηρεμία. Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να να διασφαλίσεις πως δεν θα χρειαστεί να τσακωθείτε ξανά στο μέλλον για το ίδιο θέμα. Η λογική του "τα βάζουμε κάτω από το χαλάκι" δεν λειτουργεί μακροπρόθεσμα.

4. Βελτίωσε την επικοινωνία. Αν από δω και στο εξής προσπαθείς να επικοινωνείς με κατανόηση και σεβασμό, θα δεις ότι δεν θα οδηγήσει πλέον τόσο εύκολα σε καυγάδες. Μην ξεχνάς ότι το γεγονός πως διαφωνείς με κάποιον δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να τσακωθείς μαζί του. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!