Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί ενώ φαίνεται να του αρέσεις, δεν κάνει κίνηση;

Δέκα πιθανές εξηγήσεις για το τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό κάποιου που νομίζεις ότι του αρέσεις αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλία



Ένα ιδανικό «φλερτ» περιλαμβάνει κάθε άτομο να ξεκινά επαφή περίπου το 50% του χρόνου. Προφανώς, δεν λειτουργεί πάντα έτσι, αλλά είναι πρόβλημα εάν είσαι πάντα εκείνη που ξεκινά την επαφή. Εδώ θα βρεις μερικές πιθανές εξηγήσεις του τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό κάποιου που νομίζεις ότι του αρέσεις αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλία.

Φοβάται μήπως φανεί «ζήτουλας».

Όλοι έχουμε δεχθεί έναν καταιγισμό μηνυμάτων από έναν τύπο που απλώς δεν ήξερε πότε να κάνει λίγο πίσω. Ο τύπος με τον οποίο μιλάτε μπορεί να φρικάρει μήπως φανεί πολύ ζήτουλας, επιλέγοντας να σε αφήνει να επικοινωνείς μαζί του όλη την ώρα, ώστε να μην διακινδυνεύει να σε ενοχλήσει. Δυστυχώς, αυτή η προσέγγιση μπορεί μερικές φορές να έχει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και μπορεί να σε κάνει να χάσεις το ενδιαφέρον εάν αποφασίσεις τις ότι δεν είσαι εντάξει με την έλλειψη προσπάθειας που καταβάλλει.

Το παίζει δύσκολος.

Πολλοί άνθρωποι το παίζουν δύσκολοι στα πρώτα στάδια των πιθανών σχέσεων, και αυτή μπορεί να είναι η τακτική αυτού του άντρα για να σε κάνει να τον θέλεις ακόμα περισσότερο. Φροντίζοντας να είσαι εσύ συνήθως που θα του στέλνεις μήνυμα, θα μπορούσε απλώς να χρησιμοποιεί μια παλιά τακτική για να σε κάνει να καταβάλεις περισσότερη προσπάθεια στο φλερτ σου μαζί του. Εάν έχεις την αίσθηση ότι αυτός είναι ο λόγος που αποφεύγει να σου στείλει μηνύματα πρώτα, απλώς θυμήσου ότι και δύο μπορούν να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι.

Είναι πολύ απασχολημένος.

Οι περισσότεροι θα πουν ότι «βρίσκετε χρόνο για τους ανθρώπους για τους οποίους θέλετε να αφιερώσετε χρόνο», αλλά μερικοί πραγματικά δεν μπορούν να αφιερώσουν λίγα λεπτά από τη μέρα τους για να στείλουν μηνύματα. Εάν γνωρίζεις ότι ο τύπος με τον οποίο μιλάς έχει ένα ταραχώδες πρόγραμμα, προσπάθησε να μην του το κρατάς πολύ εναντίον του, αν είσαι πάντα εκείνη που ξεκινάει συζητήσεις. Μπορεί να είναι συνεχώς κολλημένος σε έναν κύκλο να αποφασίζει να σου στείλει μήνυμα όταν έχει 10 δωρεάν λεπτά, για να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται να έχει ελεύθερα 10 δωρεάν λεπτά μέχρι την ώρα του ύπνου.

https://www.instagram.com/p/CtZLGM4LaF6/

Είναι τεμπέλης.

Εάν πάλι δεν είναι πολύ απασχολημένος, μπορεί να πέσει στο εντελώς αντίθετο άκρο του φάσματος της προσπάθειας. Μερικοί τύποι απλά δεν μπορούν να μπουν στον κόπο να σηκώσουν το τηλέφωνό τους και να στείλουν ένα μήνυμα, ακόμα κι όταν τους αρέσει πραγματικά το άτομο που θα έπρεπε να στέλνουν μηνύματα. Προτιμούν να περιμένουν τον άλλον να βάλει την (ελάχιστη) δουλειά για να πυροδοτήσει μια συζήτηση. Ανεξάρτητα από το πόσο γλυκός και όμορφος είναι, να είσαι προσεκτική αν έχεις την αίσθηση ότι αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να είσαι πάντα αυτή που κάνει όλη τη λάντζα — δεν είναι καλό σημάδι για οποιαδήποτε μελλοντική δουλειά θα πρέπει να κάνει για να διατηρήσει μια σχέση μαζί σου.

Δεν είναι σίγουρος αν σου αρέσει.

Η δεύτερη εικασία – οι αυτοακυρώμενες σκέψεις είναι η πηγή της δυστυχίας μας. Ακριβώς όπως μπορεί να αμφιβάλλεις για το αν του αρέσεις ακόμη και λόγω της έλλειψης έναρξης επαφής, μπορεί να αποφεύγει να σας στείλει μηνύματα επειδή δεν είναι σίγουρος αν τον βλέπεις κι εσύ με προοπτικές για κάτι παραπάνω. Ρώτησε τον εαυτό σου εάν του στέλνεις τα σωστά σημάδια για να το καταλάβει. Αν έχεις την τάση να τον αντιμετωπίζεις λίγο απόμακρα ή να του φέρεσαι περισσότερο σαν «αδερφό» παρά με ερωτικό ενδιαφέρον, μπορεί να μένει σιωπηλός για να αποφύγει να ντροπιάσει τον εαυτό του.

Φοβάται την απόρριψη.

Το να μένεις στο «διαβάστηκε» είναι στην πραγματικότητα το χειρότερο. Είναι πολύ πιο εύκολο (συναισθηματικά, τουλάχιστον) να περιμένεις να σου τηλεφωνήσει ή να σου στείλει μήνυμα το άλλο άτομο, ώστε να καταλάβεις ότι θέλει να σου μιλήσει. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσει και να πάρει το ρίσκο κάποια στιγμή, αλλά μπορείς να τον βοηθήσεις να το κάνει πιο άνετα, φροντίζοντας να είσαι ανοιχτή για το γεγονός ότι ενδιαφέρεσαι για αυτόν και ότι απολαμβάνεις την επαφή μαζί του.

Ανησυχεί μήπως σε ενοχλήσει όταν είσαι απασχολημένη.

Εάν ξέρει ότι βρίσκεσαι συνεχώς ανάμεσα στη δουλειά, το γυμναστήριο, τα χόμπι και τους φίλους, δύσκολα μπορείς να τον κατηγορήσεις που αποφάσισε να περιμένει να του στείλεις ένα μήνυμα. Όσο ωραίο κι αν είναι να βλέπεις ένα ή δύο μηνύματα να σε περιμένουν όταν τελειώσεις τη δουλειά σου, ένα πεντάωρο κενό μεταξύ του «γειά σου» και του «τι συμβαίνει» δεν ευνοεί ακριβώς μια συναρπαστική συζήτηση. Μπορεί απλώς να περιμένει από σένα να αποφασίσεις πότε θα είσαι ελεύθερη, έτσι ώστε κανένας από τους δύο να μην χρειάζεται να περιμένει πολύ για μια απάντηση.

https://www.instagram.com/p/CtdYf8svzJm/

Θέλει να σε κάνει να του λείψεις.

Δεν μπορεί να σου λείψει αν του μιλάς συνέχεια, σωστά; Αυτό θα μπορούσε να είναι το τρένο των σκέψεών του ούτως ή άλλως. Μερικές φορές η απουσία πραγματικά κάνει την καρδιά να χτυπά πιο δυνατά, και μπορεί να ελπίζει σε αυτό όταν σου δίνει χρόνο σιωπής μέχρι να επικοινωνήσετε μαζί του.

Θέλει να νιώθει «περιζήτητος».

Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται διαρκώς να αναπαύουν τον εγωισμό τους, και για αυτόν τον τύπο, αυτή η επικύρωση μπορεί να προέρχεται από το ότι είσαι πάντα εκείνη που στέλνεις το πρώτο μήνυμα. Αυτό από μόνο του δεν είναι απαραίτητα κόκκινη σημαία. Ωστόσο, δώσε προσοχή εάν δείχνει κι άλλα σημάδια ότι χρειάζεται συνεχώς επιβεβαίωση ή κομπλιμέντα. Μπορεί να είναι τόσο ερωτευμένος με τον εαυτό του που δεν υπάρχει χώρος για να σε ερωτευτεί.

Έχεις διαβάσει λάθος τα σημάδια.

Η αλήθεια μερικές φορές είναι πιο απλή (και πιο οδυνηρή) από όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες εκεί έξω. Παρόλο που πιστεύεις ότι του αρέσεις πολύ, μπορεί να μην είναι νιώθει την ίδια ένταση όσο εσύ πιστεύεις. Μπορεί να σε βλέπει μόνο ως φίλη (ή μια φίλο με πιθανά οφέλη). Έτσι κι αλλιώς, ένας άντρας που δεν μπορεί να μπει στον κόπο να ξεκινήσει μια συζήτηση μαζί σου και να κάνεις τις πρώτες κινήσεις δεν είναι απαραίτητα αυτός που αξίζει να ξεκινήσει μια σχέση μαζί σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά τον χωρισμό της

Οι φωτογραφίες με μαγιό που πόσταρε η ηθοποιός

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό «αντίο» του Θανάση Ευθυμιάδη

Ο «Αντώνης Καλούδης» αποχαιρετά τη Χριστίνα του