Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

7 ενδείξεις ότι έχετε αρχίσει να χάνετε το ενδιαφέρον σας προς τον σύντροφό σας

Αν ισχύουν αρκετές από τις παρακάτω, ίσως είναι καιρός να λήξετε τη σχέση σας.



Είναι πολύ συνηθισμένο η αρχική ενθουσιώδης φάση μιας σχέσης να χαλαρώνει με το πέρασμα του χρόνου, υπάρχουν όμως μερικά σημάδια που υποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον μας για τον άνθρωπο που έχουμε στο πλάι μας έχουν μειωθεί επικίνδυνα. Και αυτά τα σημάδια ίσως δείχνουν την ανάγκη λήξης μιας σχέσης, όσο μαζεύονται με τον καιρό. Ακολουθούν επτά ενδείξεις που πρέπει να προσέξετε.

Μειωμένη επικοινωνία

Συνήθως μιλούσατε με τον σύντροφό σας όλη την ώρα, όμως τελευταία βρίσκετε όλο και λιγότερο ενδιαφέρον στο να κάνετε σημαντικές συζητήσεις ή να μοιραστείτε  τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Έλλειψη ποιοτικού χρόνου

Το να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί είναι βασικό στοιχείο σε μια σχέση. Εάν βρίσκετε διαρκώς δικαιολογίες για να αποφεύγετε κάτι τέτοιο με τον σύντροφό σας ή δεν απολαμβάνετε τον χρόνο που περνάτε μαζί, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το ενδιαφέρον σας εξασθενεί.

Μειωμένη φυσική επαφή

Η μείωση της φυσικοποιημένης αγάπης, όπως τα φιλιά, οι αγκαλιές ή το ίδιο το σεξ, μπορεί να είναι ένδειξη ότι η συναισθηματική σας σύνδεση εξασθενεί.

Αυξημένη ευερεθιστότητα

Μικρά πράγματα που δεν σας ενοχλούσαν προηγουμένως πλέον φαίνονται ως σημαντικές πηγές εκνευρισμού. Η μείωση στην ανοχή στις παραξενιές του συντρόφου σας μπορεί να υποδεικνύει μια μετατόπιση στα συναισθήματά σας.

Σκέφτεστε ερωτικά άλλα πρόσωπα

Εάν συχνά πιάνετε τον εαυτό σας να ονειροπολεί ότι είναι με κάποιον άλλον ή φαντασιώνεστε μια ζωή χωρίς τον σύντροφό σας, είναι ένα σαφές σημάδι ότι το ενδιαφέρον σας μπορεί να εξασθενεί.

Συναισθηματική απόσταση

Αισθάνεστε συναισθηματικά απομακρυσμένη από τον σύντροφό σας, και δεν μοιράζεστε πλέον τις χαρές, τις λύπες ή τις προκλήσεις της ζωής μαζί του.

Αναζήτηση χρόνου μόνο με τον εαυτό σας

Εάν νιώθετε διαρκώς την ανάγκη να αναζητάτε την μοναξιά ή προσπαθείτε να αποφύγετε τον σύντροφό σας, η απώλεια ενδιαφέροντος είναι ένα σημαντικό ενδεχόμενο που πρέπει να διερευνήσετε.

Εάν παρατηρείτε αρκετά από αυτά τα σημάδια, είναι κρίσιμο να έχετε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σας, αλλά πρωτίστως με τον εαυτό σας για να καταλάβετε τι τρέχει. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη σχέση. Καμιά φορά, τα ζευγάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και να ξαναφέρουν τον έρωτα στη σχέση τους, με προσπάθεια και αφοσίωση. Σε άλλες περιπτώσεις, ενδέχεται να γίνει σαφές ότι είναι καιρός να σκεφτείτε άλλες επιλογές, όπως η συμβουλευτική ζευγαριών ή ακόμη και η λήξη της σχέσης σας, αν νιώθετε πως αυτή δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες και τα θέλω σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει