Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 7 θεμελιώδη στοιχεία που χρειάζονται για μια υγιή σχέση

Δείτε πόσα από τα 7 σημαντικά κλειδιά μιας επιτυχημένης σχέσης διαθέτετε



Τα ραντεβού είναι διασκεδαστικά και όλα αυτά, αλλά όταν συνδέεστε σε μια αφοσιωμένη σχέση, τα πράγματα γίνονται πραγματικότητα. Αν και θα πρέπει να διατηρήσετε ζωντανό το πάθος και το χιούμορ που υπήρχαν στα πρώτα στάδια, πρέπει επίσης να αρχίσετε να προσεγγίζετε τα πράγματα από μια πιο σοβαρή προοπτική εάν θέλετε να ευτυχίσετε μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν μόνο μερικά θεμελιώδη στοιχεία μιας υγιούς σχέσης, αλλά χωρίς να υπάρχουν, ουσιαστικά δεν έχετε καμία πιθανότητα να το διατηρήσετε τους επόμενους μήνες και τα χρόνια. Μπορείτε να δείτε παρακάτω πόσα από αυτά έχετε;

Ομαδική δουλειά.

Όταν είστε σε μια σχέση, ο σύντροφός σας είναι σαν τον συμπαίκτη σου. Όταν και οι δύο αντιμετωπίζετε έναν αγώνα, πρέπει να είστε σε θέση να λειτουργήσετε ως ομάδα και να εργαστείτε μαζί για να ξεπεράσετε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Το να ξεπερνάτε τα εμπόδια δοκιμάζει την αντοχή σας, αλλά και την υπομονή του ενός με τον άλλον και σας φέρνει πιο κοντά.

Επικοινωνία.

Η πλειονότητα των καβγάδων ξεσπά λόγω κακής επικοινωνίας ή έλλειψης επικοινωνίας, επομένως οι υγιείς σχέσεις πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στο να μιλάτε ο ένας στον άλλο καθαρά, άμεσα και ειλικρινά. Το να μπορείς να ανοιχτείς είναι ένα βασικό στοιχείο στην επίλυση προβλημάτων και να βεβαιωθείς ότι ο σύντροφός σου γνωρίζει τι συμβαίνει στο μυαλό σου. Δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό σας και το αντίστροφο. Εάν δεν μπορείτε να μιλήσετε για τα προβλήματά σας, τότε θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά καταπιεσμένα συναισθήματα που τελικά θα εμφανιστούν κάποια στιγμή. Μην τα αφήνετε στο σκοτάδι.

Ειλικρίνεια.

Σε κανέναν δεν αρέσει να απογοητεύεται ή να του λένε ψέματα. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το άτομο στο οποίο επενδύετε τον χρόνο σας. Η ειλικρίνεια παίζει βασικό ρόλο στο να γνωρίσεις κάποιον και αυτό συμβαδίζει με το να μπορείς να τον εμπιστευτείς. Υγιείς σχέσεις κυριολεκτικά δεν μπορούν να υπάρχουν όταν βασίζονται σε ψέματα ή ακόμα και μισές αλήθειες. Ανεξάρτητα από το πόσο αθώες μπορεί να φαίνονται οι αποκρύψεις σας, είναι τοξικές.

Εμπιστοσύνη.

Το πιο πολύτιμο πράγμα που πρέπει να αποκτήσετε είναι η εμπιστοσύνη ενός ατόμου. Ομοίως, είναι επίσης το πιο δύσκολο να επιστρέψεις όταν κάνεις κάτι για να το χάσεις. Η εμπιστοσύνη είναι ένα λεπτό πράγμα – μπορεί να δημιουργήσει ή να χαλάσει μια σχέση. Μόλις η εμπιστοσύνη φύγει από το παράθυρο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σειρά από φόβο και άγχος για το άλλο άτομο που λέει ψέματα ή είναι άπιστο. Βεβαιωθείτε ότι εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον διαφορετικά η σχέση σας δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

Κατανόηση.

Κάθε σχέση είναι μοναδική. Η χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων δεν είναι ποτέ ίδια με ένα άλλο ζευγάρι. Επομένως, δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνετε τον σύντροφό σας με άλλο άτομο. Το να προσπαθείς να καταλάβεις αυτό το άτομο και γιατί είναι έτσι όπως είναι είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία. Προσπάθησε όμως να δεις τα πράγματα μέσα από τα μάτια του και ίσως έχεις καλύτερη αίσθηση της κατανόησης των ενεργειών και των αντιδράσεών τους σε καταστάσεις.

Σεβασμός.

Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε με τις απόψεις του συντρόφου σας για ένα συγκεκριμένο θέμα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τον κάνετε να αισθάνεται άσχημα για αυτό. Δεν χρειάζεται να συμβαδίζετε στα πάντα, αλλά πρέπει να σέβεστε τις απόψεις και τα συναισθήματά τους. Εξάλλου, εξακολουθούν να είναι ένα μοναδικό άτομο με το δικό τους μυαλό. Θα μισούσατε αν κάποιος προσπαθούσε να αφαιρέσει τις σκέψεις, τα συναισθήματά σας, ακόμα και την αυτονομία σας, οπότε μην το κάνετε σε κανέναν άλλον.

Αγάπη.

Πάνω από όλα, χρειάζεσαι αγάπη στη σχέση σου για να πάει μακριά. Η αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη που κρατά δύο ανθρώπους μαζί. Ακόμα κι αν μπορείτε να ελέγξετε τα άλλα στοιχεία από τη λίστα σας, είναι σημαντικό η αγάπη να είναι ακόμα εκεί. Μην ξεχνάτε γιατί ερωτευτήκατε αυτό το άτομο εξαρχής.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της