Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

13 κόκκινες σημαίες που μπορεί να περάσουν στα ψιλά γράμματα αλλά δεν πρέπει να αγνοήσετε

Όταν είμαστε ερωτευμένες έχουμε την τάση να τα βλέπουμε όλα ωραία, εδώ είναι συμπεριφορές για τις οποίες δεν πρέπει να κάνετε τα στραβά μάτια



Ορισμένες κόκκινες σημαίες όπως οι φωνές, οι χειρισμοί, οι τρύπες στους τοίχους και οι συμπεριφορές ελέγχου είναι τόσο κραυγαλέα που πρέπει να προσπαθήσετε πολύ σκληρά για να μην τις δείτε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές προβληματικές συμπεριφορές που ξεφεύγουν κάτω από το ραντάρ και είναι εύκολο να τις χάσετε μέχρι να είναι πολύ αργά. Εδώ είναι μερικές ενδείξεις που πρέπει να προσέξετε στον σύντροφό σας, ώστε να μπορείτε να τους απευθυνθείτε νωρίς ή να φύγετε πριν μετατραπούν σε κάτι πιο άσχημο.

Θα κάνουν τα «πάντα» για να τραβήξουν την προσοχή σας.

Είναι φυσικό να θέλεις προσοχή και στοργή από τον σύντροφό σου. Ωστόσο, οι ακραίες συμπεριφορές αναζήτησης προσοχής μπορεί να είναι κόκκινη σημαία. Εάν ο σύντροφός σας υπερβαίνει τακτικά ή αγνοεί εντελώς τα όριά σας, έχει ξαφνικές εναλλαγές στη διάθεση, απαιτεί συνεχή επικύρωση ή δημιουργεί περιττό δράμα για να γίνει το επίκεντρο της προσοχής, μπορεί να είναι κάτι σοβαρά προβληματικό.

Έχουν μονίμως το δάχτυλο σηκωμένο.

Δυσκολεύεται ο σύντροφός σας να ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει την ευθύνη για τα λάθη ή τις πράξεις του; Ή μήπως δεν μπορούν ποτέ να ζητήσουν συγγνώμη χωρίς να κάνουν την κατάσταση εν μέρει δικό σου λάθος; Συχνά κατηγορούν άλλους ανθρώπους για όλα όσα τους συμβαίνουν; Είναι πάντα το θύμα σε κάθε ιστορία; Αυτά τα σημάδια μπορεί να υποδηλώνουν διαταραχή προσωπικότητας ή έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης και ωριμότητας – ή και τα δύο!

Δείχνουν ένα μοτίβο αγένειας σε άλλους ανθρώπους.

Ο τρόπος με τον οποίο ο σύντροφός σας συμπεριφέρεται σε ξένους, υπαλλήλους υπηρεσιών, μέλη της οικογένειας ή φίλους και άτομα με τα οποία κάποτε είχαν σχέση λέει πολλά για το ποιοι είναι. Εάν δεν μπορούν να δείξουν καλοσύνη και σεβασμό στις αλληλεπιδράσεις τους με άλλους ανθρώπους, τελικά, θα είστε στο άκρο αυτής της κακής συμπεριφοράς. Μην πέσετε στην παγίδα να πιστεύετε ότι είστε ξεχωριστοί επειδή είναι καλοί μαζί σας ενώ είναι κακοί με όλους τους άλλους. Αρχίστε να σχεδιάζετε την έξοδό σας.

Ειρωνεύονται τα ενδιαφέροντά σας.

Ο σύντροφός σας δεν χρειάζεται να του αρέσει ό,τι κάνετε ή να ενδιαφέρεται για κάθε σκοπό στον οποίο επενδύετε. Είναι εντάξει αν δεν καταλαβαίνει γιατί σας αρέσει να συλλέγετε vintage καρτ ποστάλ, να παρακολουθείτε κορεατικές ταινίες ή να μιλάτε για όλα τα διαφορετικά είδη λουλουδιών που υπάρχουν στη φύση. Ωστόσο, θα πρέπει να μπορούν να σας κρατήσουν χώρο για να μοιραστείτε τα ενδιαφέροντά σας ή να σας παρακολουθούν να ζείτε τα πάθη σας χωρίς να σας κάνουν να αισθάνεστε ανόητοι, ανώριμοι ή σαχλοί που σας αρέσουν τα πράγματα που σας αρέσουν.

Δεν δίνουν ποτέ σημασία στα πράγματα που λέτε.

Ίσως ο σύντροφός σας να μην θυμάται τα γενέθλιά σας, παρόλο που είστε πολύ καιρό μαζί ή του το υπενθυμίζετε ξανά και ξανά. Ξεχνούν τις μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες της ζωής σας για τις οποίες τους μιλάτε; Έχουν τη συνήθεια να μοιράζουν την προσοχή τους στο τηλέφωνό τους ή σε ένα παιχνίδι όταν συνομιλείτε μαζί τους; Αυτές είναι λεπτές κόκκινες σημαίες που μπορεί να σημαίνουν ότι είναι πολύ αυτοαπορροφημένοι ή ότι δεν νοιάζονται για εσάς.

Έχουν μόνο άσχημα πράγματα να πουν για τους πρώην τους.

Υπάρχουν πραγματικά τρομεροί πρώην και οι σχέσεις μπορεί μερικές φορές να τελειώνουν με τόσο ταραχώδη τρόπο που αφήνουν ένα χάος και ένα τραύμα που δεν μπορείς να ξεπεράσεις πολλά χρόνια αργότερα. Ωστόσο, μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω και να θυμηθούμε μερικές καλές στιγμές και τις ιδιότητες που μας έκαναν να ερωτευτούμε αυτό το άτομο αρχικά. Εάν ο σύντροφός σας κακολογεί πάντα τους πρώην συντρόφους του σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, πιθανότατα υπάρχει μια δυσάρεστη σειρά μέσα του. Εάν παραμείνετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενταχθείτε στο πρωτάθλημα των κακών και τρελών πρώην αρκετά σύντομα.

Πετάνε σπόντες εναντίον σας.

Όταν εμπλέκεσαι στη ζωή κάποιου τόσο στενά όσο σε ρομαντικές σχέσεις, είναι βέβαιο ότι θα μάθετε και θα μάθουν μερικές ανόητες ή ελαφρώς ενοχλητικές λεπτομέρειες και για τους δυο σας. Ενδέχεται ακόμη και να μάθετε κάποιες από τις ανασφάλειές τους και να χρησιμοποιήσετε κάποιες από αυτές τις πληροφορίες για να τους πειράξετε ή να σας πειράξουν. Τα πειράγματα αυτά ωστόσο παύουν να είναι αξιαγάπητα όταν ο σύντροφός σας συνηθίζει να τα χρησιμοποιεί ως σπόντες ή να σας κάνει θέμα των περισσότερων από τα αστεία του. Εάν τα σχόλια ή τα αστεία του συντρόφου σας για εσάς σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας, μιλήστε του για αυτό και επανεκτιμήστε τη σχέση εάν ο κύκλος συνεχίζεται.

Στα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν αρέσει να βρίσκονται κοντά στον σύντροφό σας.

Όταν η οικογένεια και οι φίλοι δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά με τον σύντροφό σας ή είναι απρόθυμοι να αφιερώσουν χρόνο μαζί του και να τον γνωρίσουν καλύτερα, αυτό θα πρέπει να σημάνει προειδοποιητικά καμπανάκια στο μυαλό σας. Μπορεί να είναι εύκολο να τα κρύψετε κάτω από το χαλί, αλλά μην το κάνετε. Ρωτήστε τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας ποιο είναι το θέμα τους και ακούστε ανοιχτά τι έχουν να πουν. Μπορεί απλώς να μην τους αρέσει ο τρόπος που ο σύντροφός σας μιλάει για ορισμένα θέματα. Ή μπορεί να οφείλεται στο ότι παρατηρούν τους μικρούς τρόπους με τους οποίους σας κακομεταχειρίζεται. Αν ανακαλύψετε το πρόβλημα νωρίς, μπορεί να σας γλιτώσει από πολύ πόνο στην πορεία.

Θυμώνουν κάθε φορά που κάνετε πράγματα χωρίς αυτούς.

Όταν βρίσκεστε σε εκείνο το πρώιμο στάδιο του μήνα του μέλιτος, είναι φυσιολογικό να θέλετε να περάσετε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας μαζί. Μπορεί ακόμη και να αισθάνεστε ότι δεν αντέχετε να είστε χώρια, οπότε μπορεί να τρελαθείτε λίγο όταν ο άλλος πρέπει να πάει να κάνει κάτι άλλο. Κανονικά, αυτά τα συναισθήματα θα πρέπει να είναι λιγότερο υπερβολικά όσο περνάει ο καιρός και η σχέση γίνεται πιο ασφαλής. Αν βγαίνετε έξω για λίγο και ο σύντροφός σας εξακολουθεί να βουρκώνει, να θυμώνει ή να προσπαθεί να σας απορρίψει όταν αφιερώνετε λίγο χρόνο για να του στείλετε μήνυμα ή να κάνετε παρέα με άλλα άτομα, αυτό δεν είναι εντάξει.

Δεν σέβονται το απόρρητό σας.

Αν και υπάρχει χώρος για διαφάνεια στις σχέσεις, εξακολουθείτε να δικαιούστε το απόρρητό σας στην πραγματική ζωή ή στο διαδίκτυο. Εφόσον δεν έχετε κάνει τίποτα για να παραβιάσετε την εμπιστοσύνη του, ο σύντροφός σας θα πρέπει να μπορεί να βασιστεί σε εσάς ότι θα είστε πιστοί χωρίς να απαιτείται απόδειξη. Κάνοντας πράγματα όπως η ανάγνωση του ημερολογίου σας, η απαίτηση του κωδικού πρόσβασης στο τηλέφωνό σας ή το να πηγαίνει πίσω από την πλάτη σας για να διαβάσει τα μηνύματά σας, είναι σημάδια ότι δεν αναγνωρίζουν την ατομικότητά σας και μπορεί να είναι κτητικά ή ανασφαλώς συνδεδεμένοι μαζί σας.

Δεν σέβονται τα όριά σας.

Όταν λέτε στον σύντροφό σας να μην χρησιμοποιεί ορισμένες λέξεις όταν σας μιλάει, θα πρέπει να σας ακούει. Όταν του λέτε ότι χρειάζεστε λίγο χώρο ή ότι δεν έχετε διάθεση να κάνετε σεξ, θα πρέπει να το καταλαβαίνει και να υποχωρεί. Είναι κόκκινη σημαία αν σας αγνοούν και συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν. Ένας σύντροφος που συνεχίζει να δοκιμάζει τα όριά σας με μικρά πράγματα πιθανότατα θα δυσκολευτεί να σας σεβαστεί και να μην ξεπεράσει τα μεγαλύτερα.

Δεν μπορούν να διαφωνήσουν ειρηνικά.

Πρέπει να έχουν πάντα δίκιο, ανεξάρτητα από το θέμα ή την κατάσταση. Ακόμα κι αν το επιχείρημά σας έχει νόημα, θα το στρίψουν ή θα προσποιηθούν ότι είστε εσείς που δεν καταλαβαίνετε την άποψή τους, ώστε να έχουν την τελευταία λέξη. Εάν διαφωνείτε μαζί τους, θα θυμώσουν, θα καταφύγουν στο να σας φωνάξουν ή να θυμώσουν. Αν αγνοηθούν, αυτές οι συμπεριφορές μπορούν εύκολα να κλιμακωθούν και να πνίξουν τη χαρά από τη σχέση σας.

Ποτέ δεν θέλουν να μιλήσουν για τα δύσκολα πράγματα.

Το καταλαβαίνω, το να μιλάς για τα συναισθήματα και τις ελπίδες σου για τη σχέση μπορεί να είναι άβολο και ντροπιαστικό. Ωστόσο, απαιτούνται προκλητικές συζητήσεις για την ανάπτυξη μιας σχέσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σχέδια του συντρόφου σας για το μέλλον και να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα πίσω από αυτή τη διαφωνία που είχατε την περασμένη εβδομάδα και δεν έχετε ακόμη ξεπεράσει. Εάν ο σύντροφός σας αρνείται να σας εμπλέξει ουσιαστικά όταν φέρνετε σοβαρές συζητήσεις στο τραπέζι, αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι δεν σκέφτεται το μέλλον μαζί σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της