Skip to main content

ΟΜΟΡΦΙΑ

5 ατάκες της Coco Chanel που μπορείς να διαβάζεις κάθε πρωί

Σοφά λόγια της γνωστής σχεδιάστριας. Μήπως να την ακούσεις;


Κέλλυ Νόβακ

Κατάφερε σε μια εποχή όπου «κυβερνούσαν» μόνο οι άντρες, όχι μόνο να σχεδιάσει μερικά όμορφα ρούχα, αλλά να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Ήταν δυναμική, αλλά και πραγματική «γυναίκα». Ο λόγος για την Coco Chanel, ιδρύτρια του θρυλικού οίκου Chanel, ο οποίος δεν έχει ταυτιστεί τυχαία με την κομψότητα και φινέτσα, στοιχεία που χαρακτήριζαν και την ίδια την σχεδιάστρια.

Αυτή λοιπόν, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ιστορία μόνο στον κομμάτι της μόδας, αλλά και σε αυτό της ομορφιάς. Ένα από τα πρώτα αρώματα του οίκου, το Νo.5, παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα αγαπημένα πολλών γυναικών, καθιστώντας το απολύτως διαχρονικό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που κάνει την Coco Chanel expert στα θέματα της ομορφιάς. Η ίδια πέρα από τα signature looks στο μακιγιάζ της (δεν έφευγε ποτέ από το σπίτι χωρίς να φορέσει ένα κόκκινο κραγιόν), είχε πάντα ένστικτο και σκέψεις αρκετά προοδευτικές, ώστε να θέλει να κατευθύνει τις γυναίκες να ανακαλύψουν την ατομικότητα και μοναδικότητα τους.

Έτσι, λοιπόν μέσα από τα δικά της λόγια, ακόμη και τόσα χρόνια μετά τον θάνατό της, καταφέρνει να μας διδάξει κάποια πράγματα. Κάθε γυναίκα οφείλει τουλάχιστον να ακούσει και ιδανικά να ακολουθήσει όσα λέει, όχι μόνο στα θέματα της ομορφιάς, αλλά κυρίως στην ζωής της.

«Αμά είσαι στεναχωρημένη, απογοητευμένη με την αγάπη, φόρεσε το μακιγιάζ σου, περιποιήσου τον εαυτό σου και ετοιμάσου για επίθεση!»

«Μια γυναίκα που δεν φοράει άρωμα, δεν έχει μέλλον.»

«Αν θέλεις να είσαι αναντικατάστατη, τότε πρέπει να είσαι διαφορετική.»

«Το καλύτερο χρώμα του κόσμου, είναι αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.»

«Στα 20 σου έχει δοθεί ένα πρόσωπο από την φύση. Στα 30 το πρόσωπό σου έχει προετοιμαστεί για την ζωή, αλλά στα 50 “παίρνεις” το πρόσωπο που σου αξίζει.»

Διαβάστε επίσης

ΟΜΟΡΦΙΑ

Είναι βλαβερό το ημιμόνιμο μανικιούρ;

Βρες εδώ την απάντηση που ζητάς!

ΟΜΟΡΦΙΑ

AHA: Η δική μου εμπειρία ομορφιάς!

Και γιατί παραμένω ακόμα ερωτευμένη με τη δράση τους! 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;