Skip to main content

BEAUTY NEWS

3 μύθοι στην ομορφιά για να καταρρίψεις asap

Τι είναι αλήθεια και τι ψέματα;


Κέλλυ Νόβακ

Υπάρχει πολύ πληροφορία «εκεί» έξω, όσον αφορά ζητήματα της ομορφιάς. Πώς χρησιμοποιούμε ένα προϊόν ομορφιάς, τι μπορεί να μας προσφέρει, αν κάνουμε κάτι στα μαλλιά μας, μπορεί να μην τους κάνει καλό κτλ. Είναι πολλά που γράφονται στο διαδίκτυο και καμιά φορά, καλό είναι να… ξεκαθαρίζουμε λίγο την κατάσταση!

Παρακάτω λοιπόν, σύμφωνα με τις συμβουλές ειδικών δερματολόγων και hairstylists, καταπίπτουμε τους εξής μύθους:  

Μύθος #1

Τα προϊόντα για τους πόρους θα τους εξαφανίσουν για πάντα

Όσο κι αν θα θέλαμε αυτό να ήταν αλήθεια, δεν ισχύει. Ένα προϊόν για το δέρμα που υπόσχεται ότι θα εξαφανίσει για πάντα τους πόρους, δυστυχώς λέει ψέματα. Ναι, οι πόροι μπορεί να «ξεβουλώσουν», να μειώσεις την όψη τους, αλλά να εξαφανιστούν για πάντα, όχι. Οι πόροι είναι κάτι που θα έχουν όλοι οι άνθρωποι (είναι γενετικό φαινόμενο εξάλλου) και θα υπάρχουν πάντα στην επιδερμίδα μας. Αυτό δεν σημαίνει σαφώς ότι δεν πρέπει να τους προσέχουμε και να προσπαθούμε να μειώσουμε την όψη τους.

Μύθος #2

Αν κουρεύεσαι συνέχεια τα μαλλιά σου θα μακρύνουν πιο γρήγορα

Όταν κουρεύεσαι τα μαλλιά σου γίνονται πιο υγιή, πιο δυνατά. Παρόλα αυτά, ένα κούρεμα δεν έχει κανένα ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών σου. Τα «τριμαρίσματα» βοηθούν στο να μην δημιουργείται ψαλίδα στα μαλλιά, αλλά όχι στο να μακρύνουν. Αυτό εξαρτάται από την ρίζα των μαλλιών και τι κάνεις σε αυτά, ώστε να ενισχύσεις την ανάπτυξη των μαλλιών σου.

Μύθος #3

Η οδοντόκρεμα εξαφανίζει τα σπυράκια

Αυτό το «γιατροσόφι» από τα παλιά, είναι μύθος. Συγκεκριμένα, όχι μόνο η οδοντόκρεμα δεν βοηθάει στο να εξαφανιστούν τα σπυράκια, αντιθέτως είναι πολύ «σκληρή» ως προς το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις. Σύμφωνα με δερματολόγους, η χρήση οδοντόκρεμας στην επιδερμίδα επηρεάζει τα επίπεδα του pH και «ενοχλούν» τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα.

Κεντρική φωτό: Isabell Winter / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα