Skip to main content

BEAUTY NEWS

Είναι η μπανάνα το next best thing;

Can I have some?


Κέλλυ Νόβακ

Πριν λίγες ημέρες, πήγα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Park your Cinema event, και είδα την ταινία του Woody Allen, Bananas. Πέρα του ότι η σουρεαλιστικά, ξεκαρδιστική ταινία μου έφτιαξε την διάθεση (ΟΚ, ήταν και το ολόγιομο φεγγάρι), μου άνοιξε και η όρεξη για μια μπανάνα!

Ξέρεις όλο το καλοκαίρι έτρωγα πεπόνι και καρπούζι και ξέχασα την αγαπημένη μου μπανάνα. Αφού λοιπόν, ικανοποίησα τον ουρανίσκο μου, συνειδητοποίησα πόσο συχνά χρησιμοποιώ σε diy μάσκες προσώπου, μια μπανάνα!

Αποφάσισα να κάνω μια μίνι έρευνα και να δω γιατί είναι τόσο εξαιρετική η μπανάνα στα θέματα της ομορφιάς! Γιατί είναι, σε περίπτωση που δεν το έχεις ακούσει!

Είναι τόσο εξαιρετική για το δέρμα μας, παίζει να είναι και το νέο αγαπημένο μας συστατικό!

Δες γιατί…

Βοηθάει την λιπαρότητα

Λόγω του καλίου που περιέχει η μπανάνα έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει την λιπαρότητα. Λίγη μπανάνα, μια κουταλιά μέλι και λίγο χυμό λεμόνι είναι τα υλικά για μια τέλεια μάσκα για την λιπαρότητα.

«Προλαβαίνει» τις ρυτίδες

Είναι κάτι σαν φυσικό μπότοξ! Τα θρεπτικά συστατικά της μπανάνας βοηθούν στο να εξαλείψει τα σημάδια της γήρανσης αλλά και τις μικρές ρυτίδες που δημιουργούνται με τα χρόνια. Ανακάτεψε μια μπανάνα, λίγο χυμό πορτοκάλι και λίγο γιαούρτι σε ένα μπολ και άπλωσε στο πρόσωπο. Θαυμάσια μάσκα προσώπου για να καταπολεμήσει την γήρανση!

Ενυδατώνει

Αρκεί να λιώσεις μια ώριμη μπανάνα με ένα πιρούνι και να την απλώσεις στο πρόσωπο για 15 λεπτά! Από ξηρό το δέρμα σου θα γίνει μαλακό και λαμπερό.

Κεντρική φωτό: Elena Koycheva / Unsplash

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας