ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Δροσερό γλυκό ψυγείου με μους λεμόνι και μπισκότα
Ένα άκρως καλοκαιρινό κι ανάλαφρο γλυκό με τα αρώματα του λεμονιού να δροσίζουν τον ουρανίσκο. Θα το φτιάξουμε πανεύκολα και θα το απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις.
Υλικά για ένα στρογγυλό μπολ διαμ. 25εκ.
1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο στο ψυγείο αποβραδίς
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
2 λεμόνια ξύσμα και χυμός
200ml νερό
5 κ.σ. ζάχαρη ή 3 κ.σ. σιρόπι αγάβης
Για τη διακόσμηση
10 μπισκότα τύπου πτι μπερ απλά ή σοκολάτας
Λίγο γλυκό κουταλιού ή σιρόπι φράουλα ή βύσσινο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε καλά το νερό και διαλύετε μέσα το περιεχόμενο του φακέλου του ζελέ.
Αδειάζετε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και το χτυπάτε για 5 λεπτά, να φουσκώσει και να πήξει. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη ή το σιρόπι της αγάβης και το μείγμα του ζελέ και χτυπάτε για λίγο ακόμα τα υλικά μαζί.
Αδειάζετε τη μους του λεμονιού σε ένα γυάλινο ρηχό σκεύος και στη συνέχεια σπάζετε τα μπισκότα σε ακαθόριστου σχήματος κομμάτια και τα μπήγετε στο γλυκό εδώ κι εκεί.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να πήξει και στη συνέχεια το διακοσμείτε με λίγο γλυκό του κουταλιού ή σιρόπι που θα ρίξετε εδώ κι εκεί.
Τώρα μπορείτε να το μοιράσετε σε μπολ και να σερβίρετε.
Πηγή: Sweetly.gr
SELECTIONS
- Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι
- «Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν
- «Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις
- Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση