3 λόγοι που τα κρύα ντους σε κάνουν πιο όμορφη - AllYou.gr

Search

3 λόγοι που τα κρύα ντους σε κάνουν πιο όμορφη

Γύρνα την θερμοκρασία στο “cold” και θα σου βγει σε καλό!

12 Αυγούστου 2017
Συντάκτης : Kelly Novak

Ενώ ένα καυτό ντους το βράδυ είναι τρομερά απολαυστικό και χαλαρωτικό είναι τα κρύα ντους που έχουν εξαιρετικά οφέλη στα θέματα της ομορφιάς (και όχι μόνο φυσικά).

Τρείς είναι οι βασικοί λόγοι που πρέπει να αρχίσεις να… ρίχνεις την θερμοκρασία κατά την διάρκεια του ντους που άπαξ και τους διαβάσεις είμαι σίγουρη ότι δεν ξανακάνεις καυτό ντους ποτέ ξανά!

#1. Ένα κρύο ντους είναι τέλειο για μαλλιά σου

Το κρύο νερό είναι πολύ καλύτερο από το ζεστό για το δέρμα και τα μαλλιά. Το ζεστό νερό αφυδατώνει κυριολεκτικά τα πάντα! Αντιθέτως, το δροσερό νερό θα «κλείσει» τους πόρους των μαλλιών, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό να εισχωρούν στην τρίχα βρωμιές και ρύποι του περιβάλλοντος. Με την ίδια λογική, κλείνει και τους θύλακες της τρίχας κάτι το οποίο επιτρέπει στα μαλλιά σου να είναι απαλά, λαμπερά και υγιή.

#2. Ένα κρύο μπάνιο προσφέρει νεανική επιδερμίδα

Όπως και τα μαλλιά, έτσι και με την επιδερμίδα, το κρύο νερό λειτουργεί θετικά προς αυτή. Όταν πλένεις το πρόσωπό σου για π.χ είναι σοφότερο να το κάνεις με δροσερό νερό καθώς έτσι το κρύο «μικραίνει» τους πόρους και τους κάνει να φαίνονται μικρότεροι.

#3. Ένα κρύο μπάνιο κάνει… φυσικό lift

Όταν το κρύο νερό ακουμπήσει το δέρμα σου, τα πάντα σφίγγουν! Οι πόροι γίνονται πιο σφιχτοί, το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα κ.ά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σφίγγει και το πρόσωπο κάνοντας ένα μίνι, φυσικό lift! To ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο σώμα φυσικά.

*Bonus tip

Μην κάνεις κρύο ντους το βράδυ. Προτίμησε να κάνεις το πρωί κάτι που θα σε αναζωογονήσει και θα σου δώσει ενέργεια! Για το βράδυ προτίμησε ένα ζεστό ντους. Ένα ζεστό μπάνιο το βράδυ ρίχνει την θερμοκρασία του σώματος κάτι που υπό μια έννοια είναι σαν να σε «νανουρίζει» και σε βοηθάει να κοιμηθείς πιο εύκολα!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!