Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

BEAUTY TIPS

Έβαψα τα μαλλιά μου και βγήκαν πιο σκούρα

Τι να κάνεις όταν το χρώμα των μαλλιών σου βγει πιο σκούρο απ' όσο ήθελες. 3 tips για να σώσεις την κατάσταση!


Κέλλυ Νόβακ

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Το να βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, έχει τα… ρίσκα του, βλέπεις! Ακόμα και αν ακολούθησες τις οδηγίες κατά γράμμα, πήρες την σωστή απόχρωση, έβαλες τις σωστές ποσότητες... Το αποτέλεσμα στα μαλλιά σου μπορεί να μην είναι αυτό που θα ήθελες.

'Εβαψα τα μαλλια μου και βγήκαν πιο σκούρα, μας λες... Προσωπικά, μου έχει συμβεί. Και μου έχει συμβεί έτσι ώστε η τελική απόχρωση των μαλλιών μου να έχει βγει πιο σκούρα. Είπαμε, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, ακόμα και αν είσαι expert στο να βάφεις τα μαλλιά σου, μόνη.

Η λύση αν βγήκαν πιο σκούρα

Φυσικά, σε αυτό το… δράμα, υπάρχει λύση. Υπάρχουν τρόποι που θα σε βοηθήσουν να σώσεις την κατάσταση. Δοκίμασε τα παρακάτω 3 tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να βρεις την άκρη και να ανοίξεις τελικά, το χρώμα των μαλλιών σου, εύκολα και γρήγορα!

#1. Χρησιμοποίησε ένα clarifying σαμπουάν

Είναι μια ειδική κατηγορία σαμπουάν με δραστικά συστατικά που αναζωογονούν, καθαρίζουν σε βάθος μαλλιά και τριχωτό και απομακρύνουν τη λιπαρότητα, τους ρύπους και τα κατάλοιπα των προϊόντων styling. Η συχνή χρήση τους όμως έχει την τάση να ξεθωριάσει τα βαμμένα μαλλιά. Πρόσεχε όμως, λόγω της έντονης δράσης τους φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα conditioner μετά την χρήση για να παραμείνουν ενυδατωμένα.

#2. Πάρε τους ειδικούς

Αν έχεις ανεπιθύμητα αποτελέσματα από την βαφή σου, τότε κάλεσε την εταιρία της οποίας την βαφή έχεις χρησιμοποιήσει. Εξήγησε την κατάσταση και οι έμπειροι εκπρόσωποι του brand θα σου πουν τι πρέπει να κάνεις για να αλλάξεις την απόχρωση στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

#3. Χρησιμοποίησε ένα color corrector

Γνωστό και ως ρεφλέ. Πριν όμως το κάνεις, συμβουλέψου την κοπέλα στο κατάστημα απ’ όπου θα προμηθευτείς τα υλικά ή κάποια κομμώτρια για να σου εξηγήσει ακριβώς την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να ανοίξεις με ασφάλεια τα μαλλιά σου.

Πώς να αποφύγεις την κατάσταση την επόμενη φορά, ώστε να μη βγουν τα μαλλιά σου πιο σκούρα

Μιας και αυτές οι ημιμόνιμες βαφές που κυκλοφορούν πλέον στο εμπόριο έχουν την τάση να ξεθωριάζουν πιο γρήγορα, είναι πιο «ευγενικές» ως προς τα μαλλιά σου, όταν τα βάφεις σπίτι.

Όταν τα βάφεις σπίτι λοιπόν, έχε στο νου σου η απόχρωση που θα επιλέξεις να είναι 1 ή 2 τόνους πιο ανοιχτή ή σκούρα (ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείς) από την ρίζα των μαλλιών σου, για να αποφεύγεις στο μέλλον, παρόμοιες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

BLOGS

«Όσο μπορείς» ένα ποιητικό πρότζεκτ της ποιήτριας-καθηγήτριας Αναστασίας Γκίτση και των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης

“Όσο μπορείς” ένα video που τρέχει… δεν σταματά… και συνομιλεί με το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μυήσετε τα παιδιά στην τέχνη του χορού και ποια τα οφέλη που τους προσφέρει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» των εκδόσεων Φουρφούρι