Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τα λάθη που θα σε οδηγήσουν σε κλάματα μετά το κομμωτήριο

Εσύ θες να πας για μαλλί, αλλά θα βγεις κουρεμένη αν δεν προσέξεις.


Κέλλυ Νόβακ

Ξέρεις πόσες φορές έχω «καεί» από κομμωτές και κομμώτριες; Άσ’ το βασικά, δεν σου απαντάω, γιατί είναι πολλές οι φορές και θα νομίζεις ότι είμαι υπερβολική! Αλλά είναι γεγονός. Έχω πολλές φορές καταλήξει να βγαίνω από την πόρτα κομμωτηρίων, ακόμα και έμπειρων hairstylists, και να θέλω να βάλω τα κλάματα!

Pixel
Pixel

Είναι πολύ σημαντικά βλέπεις, για εμάς τις γυναίκες, τα μαλλιά μας. Είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς πάνω μας και που αναδεικνύει με τον καλύτερο –ή χειρότερο- τρόπο τα φυσικά μας χαρακτηριστικά.

Και όταν δεν μας πετυχαίνουν, στο κομμωτήριο, το χρώμα που είχαμε στο μυαλό μας ή το κούρεμα που θέλαμε ακριβώς, τότε ένα αίσθημα απογοήτευσης, στεναχώριας, μαζί με πολλά νεύρα, μας κατακλύζει! Μην βάλω μέσα και τα λεφτά που έχουμε σπαταλήσει για ένα hairstyle το οποίο δεν μας αρέσει! Ε, όχι! Και ενώ σε αυτό ρόλο παίζουν σίγουρα και οι ειδικοί κομμωτές, έχουμε και εμείς μερίδιο της… αποτυχίας!

Ναι, ναι, όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, βάλαμε και εμείς το χεράκι μας, ώστε να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα μαλλιά μας.

Παρακάτω λοιπόν, σου λέω ποια είναι τα 5 πιο κοινά λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν πάνε στο κομμωτήριο.

#1. Ζητάς κάτι το οποίο δεν κάνει για τον τύπο μαλλιών σου

Μόνο εσύ ξέρεις την καθημερινή ρουτίνα που ακολουθείς. Φρόντισε να την έχεις πάντα στο μυαλό σου, πριν ζητήσεις ένα κούρεμα ή χρώμα στα μαλλιά που δεν ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σου.

#2. Δεν υπολογίζεις την καθημερινή σου ρουτίνα όταν πας να κουρευτείς

Σε παρόμοια λογική με πριν, είναι σημαντικό το κούρεμα που θα ζητήσεις να σου κάνουν, να μπορούν τα μαλλιά σου (ο τύπος μαλλιών σου) να το υποστηρίξει πρακτικά!

#3. Δεν πας φωτογραφίες στον κομμωτή σου

Γι’αυτό και εδώ σου προσφέρουμε συνέχεια ιδέες και φωτογραφικό υλικό από διάσημες γυναίκες! Για να βλέπεις τις αποχρώσεις των μαλλιών τους, τα κουρέματα, τα χτενίσματα και να τα δείχνεις στον/στην κομμώτριά σου! Έχοντας ένα visual του τι θέλεις να κάνεις, οι ειδικοί θα μπορούν να σε συμβουλέψουν καλύτερα για το αν κάτι σου ταιριάζει ή όχι.

#4. Ξεχνάς το σχήμα του προσώπου σου

Είναι σημαντικό κάθε μέρος του χτενίσματος, κουρέματος κτλ. που θα κάνεις να είναι σε πλήρη αρμονία με το σχήμα του προσώπου σου για να σου ταιριάζει άψογα.

#5. Δεν αναφέρεις παλαιότερα προβλήματα ή κουρέματα που έχεις κάνει

Είναι σημαντικό να έχεις καλή επικοινωνία με τον/την κομμώτριά σου. Να εξηγείς σε αυτό τον άνθρωπο το ιστορικό σου και τα προβλήματα που είχες παλαιότερα με τα μαλλιά σου, ώστε ούτε να επαναληφθεί το ίδιο λάθος, αλλά και για να σου δημιουργήσει κάτι που θα καλυτερεύσει την πορεία των μαλλιών σου!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Ποια λάθη να αποφύγετε για να διατηρήσετε τη νεανικότητα των χεριών σας

Εάν τα χέρια σας γερνούν πιο γρήγορα από το υπόλοιπο δέρμα σας, μπορεί να κάνετε αυτά τα λάθη

BEAUTY TIPS

Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη

Το dry brushing είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα του σώματός σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 11 Μαΐου

Βρείτε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θέλετε να περάσετε πραγματικά τη γιορτή της μητέρας: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο χωρίς ενοχές

Είναι εντάξει να πείτε «όχι» και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κ. Π. Καβάφης: «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» στην Στέγη, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Σάββατο 25 Μαΐου μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης