Το ένα συστατικό που δεν πρέπει να υπάρχει στο lip balm σου - AllYou.gr

Search

Το ένα συστατικό που δεν πρέπει να υπάρχει στο lip balm σου

Προσοχή! Είναι τοξικό!

20 Οκτωβρίου 2017
Συντάκτης : Kelly Novak

Προσωπικά, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ένα lip balm. Χειμώνα-καλοκαίρι! Φυσικά, τώρα που αρχίζει σιγά-σιγά (πολύ σιγά…) να πέφτει η θερμοκρασία, αυτό το προϊόν (αυτό και η κρέμα χεριών), δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου. Και από κάθε γυναίκας, θεωρώ. Γιατί, σε ποια αρέσουν τα σκασμένα χείλη; Σε καμία, σίγουρα. Σημαντικό βέβαια είναι πέρα από τα σκασμένα χείλη, να μην έχεις και… τοξικά χείλη!

Σε πολλά από balm του εμπορίου, υπάρχει ως βασικό συστατικό η βαζελίνη (aka petrolatum). Αυτό το συστατικό είναι καλό να μην έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Ο σκοπός της χρήσης ενός lip balm είναι να ενυδατώσεις τα χείλη και να τα κάνεις μαλακά σαν βελούδο! Αν λοιπόν, στο προϊόν αυτό υπάρχει βαζελίνη, κάνεις το ακριβώς αντίθετο. Επίσης, αν το είδος της βαζελίνης που υπάρχει στο balm σου, δεν έχει λάβει την σωστή επεξεργασία, αυτό το χημικό μπορεί να είναι και καρκινογόνο ή να δημιουργήσει αλλεργίες.  

Απόφυγε την φαινόλη

Η βαζελίνη είναι το πιο κοινό χημικό συστατικό που υπάρχει σε πολλά lip balms, αλλά σημαντικό είναι να αποφεύγεις και την φαινόλη. Και αυτή μπορεί να δημιουργήσει αλλεργίες και ακόμα χειρότερα, αν απορροφάται από τον οργανισμό σε καθημερινή βάση, υπάρχει περίπτωση, σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει μέχρι και προβλήματα στο νεφρό.

Go Natural

Αν έχεις αμφιβολίες για την ποιότητα του lip balm σου, απλά προτίμησε ένα φυσικό προϊόν! Φρόντισε λοιπόν, το balm που πρόκειται να αγοράσεις να έχει ως βάση ή το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το shea ή cocoa butter ή το κερί μελισσών (beeswax).Ακολούθησε το allyou στο Instagram!