Skip to main content

BEAUTY TIPS

Το ένα συστατικό που δεν πρέπει να υπάρχει στο lip balm σου

Προσοχή! Είναι τοξικό!


Κέλλυ Νόβακ

Προσωπικά, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ένα lip balm. Χειμώνα-καλοκαίρι! Φυσικά, τώρα που αρχίζει σιγά-σιγά (πολύ σιγά…) να πέφτει η θερμοκρασία, αυτό το προϊόν (αυτό και η κρέμα χεριών), δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου. Και από κάθε γυναίκας, θεωρώ. Γιατί, σε ποια αρέσουν τα σκασμένα χείλη; Σε καμία, σίγουρα. Σημαντικό βέβαια είναι πέρα από τα σκασμένα χείλη, να μην έχεις και… τοξικά χείλη!

Σε πολλά από balm του εμπορίου, υπάρχει ως βασικό συστατικό η βαζελίνη (aka petrolatum). Αυτό το συστατικό είναι καλό να μην έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Ο σκοπός της χρήσης ενός lip balm είναι να ενυδατώσεις τα χείλη και να τα κάνεις μαλακά σαν βελούδο! Αν λοιπόν, στο προϊόν αυτό υπάρχει βαζελίνη, κάνεις το ακριβώς αντίθετο. Επίσης, αν το είδος της βαζελίνης που υπάρχει στο balm σου, δεν έχει λάβει την σωστή επεξεργασία, αυτό το χημικό μπορεί να είναι και καρκινογόνο ή να δημιουργήσει αλλεργίες.  

Απόφυγε την φαινόλη

Η βαζελίνη είναι το πιο κοινό χημικό συστατικό που υπάρχει σε πολλά lip balms, αλλά σημαντικό είναι να αποφεύγεις και την φαινόλη. Και αυτή μπορεί να δημιουργήσει αλλεργίες και ακόμα χειρότερα, αν απορροφάται από τον οργανισμό σε καθημερινή βάση, υπάρχει περίπτωση, σε βάθος χρόνου να δημιουργήσει μέχρι και προβλήματα στο νεφρό.

Go Natural

Αν έχεις αμφιβολίες για την ποιότητα του lip balm σου, απλά προτίμησε ένα φυσικό προϊόν! Φρόντισε λοιπόν, το balm που πρόκειται να αγοράσεις να έχει ως βάση ή το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το shea ή cocoa butter ή το κερί μελισσών (beeswax).

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Πιστεύω ότι το αύριο είναι άλλη μια μέρα και πιστεύω στα θαύματα». Όντρεϊ Χέμπορν

Το απόλυτο icon κομψότητας και σοφίας γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1929 κ αλλά συνεχίζει να μας εμπνέει

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες