Skip to main content

BEAUTY TIPS

Χρειάζεσαι μόλις 5’ για το απόλυτο φθινοπωρινό μακιγιάζ

Με τα nudes πώς τα πας;


Κέλλυ Νόβακ

Λατρεύω το φθινόπωρο. Και έχω λόγο γι’ αυτό. Πέρα από τον ανισόρροπο καιρό, που προσωπικά απολαμβάνω ιδιαιτέρως, υπάρχει κάτι το τόσο… γήινο σε αυτή την εποχή. Υπάρχει κάτι, στο κλίμα, τον καιρό του φθινοπώρου που μας «φωνάζει» να έρθουμε πιο κοντά με την φύση. Το χώμα μυρίζει διαφορετικά, μετά από μια φθινοπωρινή βροχή, τα δέντρα και τα φύλλα τους αποκτούν μια πιο «γήινη» όψη, τα λουλούδια μοσχοβολούν.

Είναι νομίζω η κατάλληλη εποχή για να γιορτάσουμε την μητέρα Γη, λοιπόν. Γι’ αυτό μάλλον, έχω συνδέσει και τις εμφανίσεις μου με όλα τα παραπάνω. Μου αρέσει πολύ να συμπεριλαμβάνω γήινες και πιο θερμές αποχρώσεις στα μακιγιάζ μου το φθινόπωρο, ηγούμενη από την ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω μας, αυτή την εποχή.

Με βάση όλα αυτά λοιπόν, σου παρουσιάζω παρακάτω και το απόλυτο φθινοπωρινό μακιγιάζ. Περιλαμβάνει όλες αυτές τις «φθινοπωρινές» αποχρώσεις που θα αποδώσουν μια κομψή και σίγουρα ενδιαφέρουσα όψη, αναδεικνύοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου σου και που –το βασικότερο όλων- δεν χρειάζεσαι πάνω από 5’ λεπτά για να εφαρμόσεις!

#1. Foundation-concealer

Προσωπικά, δεν φοράω foundation σε καθημερινή βάση. Παρόλα αυτά, ένα με ελαφριά σύνθεση που δεν δείχνει «ξένο» στην επιδερμίδα μου ή που δεν κλείνει τους πόρους είναι πάντα μια καλή επιλογή. Εφαρμόζω μια πολύ λεπτή στρώση και κυρίως στα σημεία που μπορεί να έχει αποχρωματισμούς το δέρμα ή σημάδια και έπειτα συμπληρώνω με λίγο concealer κάτω από τα μάτια, απλώνοντας και τα δύο πάρα πολύ καλά.

#2. Μάτια

Μια παλέτα με neutral αποχρώσεις είναι το must-have αντικείμενο που επιβάλλεται να υπάρχει στο νεσεσέρ σου αυτή την εποχή. Αρκεί να επιλέξεις μια nude καφέ ή bronze απόχρωση (δεν χρειάζεται να επιλέξεις πάνω από μία, αν δεν θέλεις) και θα τονίσεις τα μάτια σου σε χρόνο dt. Λίγη μάσκαρα για πιο έντονο βλέμμα και είσαι έτοιμη!

#3. Bronzer

Προσωπικά, έχω αρκετά ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, οπότε θεωρώ ότι είναι καλό ακόμη και το φθινόπωρο ή τον χειμώνα να προσθέτουμε λίγο χρώμα στην επιδερμίδα μας. Φυσικά, και δεν εννοώ να χρησιμοποιήσεις το bronzer που χρησιμοποιείς το καλοκαίρι που είσαι μαυρισμένη. Η light εκδοχή αυτού του bronzer, αρκεί. Προσωπικά, εφαρμόζω μια μικρή ποσότητα στα ζυγωματικά, το μέτωπο, λίγο στο πηγούνι και τον λαιμό. Ολοκληρώνω με λίγο highlighter στα ίδια σημεία, για λάμψη.

#4. Χείλη

Είπαμε, τιμάμε τις γήινες αποχρώσεις το φθινόπωρο. Και ένα «σκοτεινό» πορτοκαλί ενυδατικό κραγιόν για τα χείλη το οποίο απλώνεται εύκολα και δεν χρειάζεται μολύβι χειλιών είναι ότι καλύτερο, για ένα γρήγορο μακιγιάζ.

#5. Face mist

Λόγω του ότι είναι λίγο πιο ξηρός ο καιρός, την περίοδο αυτή, για να δείχνει πάντα ενυδατωμένη η επιδερμίδα, ολοκληρώνω το μακιγιάζ, ψεκάζοντας ένα θρεπτικό mist ή λίγο ροδόνερο στο πρόσωπο που θα θρέψει την επιδερμίδα σε βάθος, ενώ θα δείχνει λαμπερή!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας