3 αντιφλεγμονώδεις τροφές που θα σου προσφέρουν νεανική όψη - AllYou.gr

Search

3 αντιφλεγμονώδεις τροφές που θα σου προσφέρουν νεανική όψη

"Κόψε" χρόνια… τρώγοντας!

11 Δεκεμβρίου 2017
Συντάκτης : Kelly Novak

Ένα καθαρό, λαμπερό και υγιές δέρμα είναι ο βασικός στόχος πολλών γυναικών! Και ενώ πολλά προϊόντα ομορφιάς μας βοηθάνε να το πετύχουμε αυτό, πολλοί ειδικοί (βλ. δερματολόγοι), τονίζουν την σημαντικότητα που υπάρχει στο γεγονός ότι πρέπει να την φροντίζουμε εκ των έσω.

Είμαι σίγουρη λοιπόν, ότι γνωρίζεις ήδη, ότι οι τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά, παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας μας, ειδικά αν είμαστε επιρρεπείς σε δερματικές ενοχλήσεις, όπως την ακμή.

Αλλά ξέρεις ποιες είναι οι τροφές που βελτιώνουν την όψη μας; Οι 3 παρακάτω έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν την επιδερμίδα να αποκτήσει και πάλι νεανική όψη!

Σολωμός

Όταν καταναλώνεις ένα τέτοιο ψάρι που είναι πλούσιο σε Ω-3, τότε αυτό προσφέρει boost στον οργανισμό και έχει ως αποτέλεσμα μια λαμπερή επιδερμίδα.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια ως γνωστό έχουν βιταμίνη C, κάτι που καταπολεμάει τα βακτήρια από την ακμή. Είναι εξαιρετικά επουλωτικά ως προς το δέρμα και προσφέρουν και αυτά λαμπερή όψη. Τέλος, τα πορτοκάλια ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, κάτι που επίσης προσφέρει νεανική όψη.

Γαρίδες

Όχι μόνο είναι εξαιρετική πρωτεΐνη, αλλά βοηθούν και στο να αυξηθούν τα επίπεδα του ψευδάργυρου. Ο ψευδάργυρος, πέρα από το καλό που κάνει στο ανοσοποιητικό σύστημα, κοντρολάρει τις φλεγμονές, ενώ η βιταμίνη Α που έχουν οι γαρίδες, βοηθούν στην αναπαραγωγή των κυττάρων, αλλά και σε μια επιδερμίδα, acne-free!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!