Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 αντιφλεγμονώδεις τροφές που θα σου προσφέρουν νεανική όψη

"Κόψε" χρόνια… τρώγοντας!


Κέλλυ Νόβακ

Ένα καθαρό, λαμπερό και υγιές δέρμα είναι ο βασικός στόχος πολλών γυναικών! Και ενώ πολλά προϊόντα ομορφιάς μας βοηθάνε να το πετύχουμε αυτό, πολλοί ειδικοί (βλ. δερματολόγοι), τονίζουν την σημαντικότητα που υπάρχει στο γεγονός ότι πρέπει να την φροντίζουμε εκ των έσω.

Είμαι σίγουρη λοιπόν, ότι γνωρίζεις ήδη, ότι οι τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά, παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας μας, ειδικά αν είμαστε επιρρεπείς σε δερματικές ενοχλήσεις, όπως την ακμή.

Αλλά ξέρεις ποιες είναι οι τροφές που βελτιώνουν την όψη μας; Οι 3 παρακάτω έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν την επιδερμίδα να αποκτήσει και πάλι νεανική όψη!

Σολωμός

Όταν καταναλώνεις ένα τέτοιο ψάρι που είναι πλούσιο σε Ω-3, τότε αυτό προσφέρει boost στον οργανισμό και έχει ως αποτέλεσμα μια λαμπερή επιδερμίδα.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια ως γνωστό έχουν βιταμίνη C, κάτι που καταπολεμάει τα βακτήρια από την ακμή. Είναι εξαιρετικά επουλωτικά ως προς το δέρμα και προσφέρουν και αυτά λαμπερή όψη. Τέλος, τα πορτοκάλια ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, κάτι που επίσης προσφέρει νεανική όψη.

Γαρίδες

Όχι μόνο είναι εξαιρετική πρωτεΐνη, αλλά βοηθούν και στο να αυξηθούν τα επίπεδα του ψευδάργυρου. Ο ψευδάργυρος, πέρα από το καλό που κάνει στο ανοσοποιητικό σύστημα, κοντρολάρει τις φλεγμονές, ενώ η βιταμίνη Α που έχουν οι γαρίδες, βοηθούν στην αναπαραγωγή των κυττάρων, αλλά και σε μια επιδερμίδα, acne-free!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα