Δύο συνήθειες που καταστρέφουν την επιδερμίδα σου - AllYou.gr

Search

Δύο συνήθειες που καταστρέφουν την επιδερμίδα σου

Αν ταλαιπωρείσαι με την επιδερμίδα σου, τότε δύο είναι οι πιθανοί λόγοι!

12 Δεκεμβρίου 2017
Συντάκτης : Kelly Novak

Αν ρωτήσεις κάποιον που ασχολείται με την επιδερμίδα του, ποιες είναι οι συνήθειες που είναι απαγορευτικές, θα σου πει πολλά: ότι δεν κοιμούνται ενώ φορούν μακιγιάζ, ότι δεν πειράζουν τα σπυράκια τους όταν κάποιο… «ξεπετάγεται» από το πουθενά και πολλά άλλα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλες συνήθειες που μπορεί μέχρι και αυτές οι γυναίκες που ασχολούνται τόσο με το δέρμα τους, να έχουν, και που να μην γνωρίζουν ότι έτσι κάνουν κακό στο δέρμα τους. Το αποτέλεσμα ποιο είναι λοιπόν; Μη υγιές δέρμα και επιδερμίδα με δερματικές παθήσεις ή ενοχλήσεις.

Πολλές γυναίκες λοιπόν, μπορεί να μην γνωρίζουν ότι οι παρακάτω συνήθειες καταστρέφουν την επιδερμίδα τους. Ποιες είναι αυτές;

Τρώγοντας πολλή ζάχαρη

Θυμάσαι μια παλιά «φήμη» ότι η σοκολάτα προκαλεί σπυράκια; Ε, λοιπόν αυτός ο «μύθος», δεν είναι τελείως… μύθος. Οι μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφών που περιέχουν ζάχαρη είναι συχνά ο λόγος που στην επιδερμίδα σου προκαλούνται δερματικές ενοχλήσεις (ακμή, σπυράκια κτλ). Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης λοιπόν, αυξάνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης κάτι που κάνει το δέρμα σου να «σπάει».

Δεν φοράς αντηλιακό κάθε μέρα

Όσον αφορά την εφαρμογή αντηλιακής προστασίας το καλοκαίρι, τότε όλα καλά. Αλλά τον χειμώνα τι κάνεις; Γιατί ως γνωστό, η εφαρμογή του αντηλιακού προσώπου πρέπει να γίνεται 365 ημέρες τον χρόνο, χωρίς διαπραγμάτευση. Οι UVA και UVB ακτινοβολίες είναι παρούσες όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτως της θερμοκρασίας. Ακόμα λοιπόν, και στα χιόνια να βρίσκεσαι, οι ακτίνες του ηλίου είναι το ίδιο βλαβερές και τον χειμώνα, κάτι που καταστρέφει την επιδερμίδα σου. Μην αναφερθώ και στα προβλήματα υγείας που μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα σου και με πεις υπερβολική!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!