Πώς να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου - AllYou.gr

Search

Πώς να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου

Μόλις 4 βήματα αρκούν για να αποκτήσεις και πάλι λαμπερή επιδερμίδα!

13 Δεκεμβρίου 2017
Συντάκτης : Kelly Novak

Το να κοιμηθούμε ένα καλό οκτάωρο μερικές φορές γίνεται δύσκολο, στο πλάισιο της πολυάσχολης καθημερινότητάς μας. Η τεχνολογία, το στρες, η οικογένεια και πολλά ακόμη, μας κρατούν ξύπνιες το βράδυ...

Αυτό φυσικά, έχει αντίκτυπο και στην επιδερμίδα μας, η οποία ταλαιπωρείται τελικά, με αποτέλεσμα να μην έχει την φρεσκάδα που θα θέλαμε.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, για να επιστρέψει στις… παλιές τις δόξες; Τέσσερα απλά βήματα αρκούν για να αναζωογονηθεί και η επιδερμίδα σου, αλλά και εσύ η ίδια!

#1. Δημιούργησε μια ρουτίνα

Το να έχεις μια ρουτίνα περιποίησης πριν πέσεις για ύπνο, μπορεί να βοηθήσει πολύ, ειδικά αν το επόμενο πρωί δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με την επιδερμίδα σου.

#2. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας

Πέρα από το γεγονός, ότι θα αποκτήσεις ενέργεια για την υπόλοιπη –δύσκολη- ημέρα που έχεις να αντιμετωπίσεις, το να φας ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό, θα ενισχύσει και την επιδερμίδα σου, εκ των έσω. Τροφές όπως τα αμύγδαλα, ο σολομός, το αβοκάντο, τα αυγά όλα βοηθούν σε μια πιο υγιή επιδερμίδα.

#3. Kοιμήσου καλά

Είπαμε, δεν είναι εύκολο να καταφέρεις να κοιμηθείς μια σωστή ώρα. Παρόλα αυτά, αν δημιουργήσεις μια ρουτίνα, με βάση πάντα το πρόγραμμά σου, κι αν αποφύγεις τους περισπασμούς (βλ. το κινητό σου, τηλεόραση), τότε θα καταφέρεις να κοιμηθείς λίγο νωρίτερα. Και πίστεψέ με, ακόμα και 20 λεπτά παραπάνω ύπνου είναι αρκετά για μια πιο ξεκούραστη επιδερμίδα.

#4. Άσε το ντους για το βράδυ

Ένα ζεστό μπάνιο θα χαλαρώσει και εσένα, ώστε να πέσεις στο κρεβάτι πιο ξεκούραστη, αλλά θα ανοίξει και τους πόρους της επιδερμίδας σου, ώστε όταν εφαρμόσεις την κρέμα νυκτός, αυτή να αποδώσει ακόμη καλύτερα την ώρα που κοιμάσαι!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!