Skip to main content

BEAUTY TIPS

Μάλλον αφαιρείς το μακιγιάζ σου λάθος

Το χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ σου είναι έξτρα glam. Πώς το αφαιρείς όμως ανώδυνα;


Κέλλυ Νόβακ

Όσο φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς, με τον ερχομό της νέας, νιώθω ότι χρειάζομαι ένα φρέσκο ξεκίνημα.

Κάθε Χριστούγεννα έτσι νιώθω. Και κάθε τέτοιο καιρό φτιάχνω μια λίστα με όλα όσα θέλω να πετύχω από τη νέα χρονιά. Απλά πράγματα! Δηλαδή: να οργανώσω τέλεια την ντουλάπα (και τη ζωή μου…), να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, να έχω λιγότερο άγχος, και όλα αυτά τα σχετικά.

Φυσικά, ένα πράγμα δεν λείπει ποτέ από την λίστα μου: η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μου. Είναι πολύ σημαντική  για μένα η περιποίηση του προσώπου μου –πάντα ήταν βασικά. Γι’ αυτό και no matter what, όπου κι αν βρίσκομαι, είτε έχω ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ (ειδικά τις γιορτές…), είτε είμαι κουρασμένη, άκεφη, στενοχωρημένη, ΠΑΝΤΑ, πριν πέσω για ύπνο, ακολουθώ μια συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς. Και αυτή ξεκινάει πάντα, με την αφαίρεση του μακιγιάζ μου.

Ειδικά, τώρα τις γιορτές που τα μακιγιάζ μου, έχουν μια έξτρα δόση λάμψης και glam, που είναι λίγο πιο «βαριά», πιο εντυπωσιακά, το να ξεβαφτώ, έχει τεράστια σημασία για μένα.

 

02native_nivea_01.JPG 

Γενικά, έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με προϊόντα μακιγιάζ… Έχω ευαίσθητο δέρμα, επίσης  στην περιοχή των ματιών, μπορεί συχνά να εμφανίσω ερεθισμούς αν δεν χρησιμοποιήσω το κατάλληλο προϊόν ντεμακιγιάζ ή αν δεν αφαιρέσω καλά το μακιγιάζ μου.

 

02native_nivea_00.JPG 

Στην φετινή λίστα μου λοιπόν, η σωστή αφαίρεση του μακιγιάζ θα έχει οπωσδήποτε μια θέση! Γιατί δεν ξέρω αν στο είπα, αλλά είναι πολύ πιθανό να ξεβαφόμαστε λάθος. Με λάθος τρόπο. Κι εγώ κι εσύ.

Σαν γυναίκα με ευαίσθητο δέρμα, έχω κατά καιρούς αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα, ενώ ξεβάφομαι. Έπειτα, όμως, από πολλές δοκιμές και πολλή έρευνα, έχω τελικά καταλήξει στα καλύτερα, πιο αποτελεσματικά και ανώδυνα tips τα οποία θα κάνουν την αφαίρεση του εορταστικού (και όχι μόνο) μακιγιάζ …παιχνιδάκι!

#1. «Αλλοίωσε» το μακιγιάζ σου με ένα καθαριστικό προσώπου  

Κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο, αφού έχεις απλώσει μια μικρή ποσότητα από το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιείς κάθε μέρα, αυτό θα βοηθήσει ώστε να «διασπαστεί» το foundation κάνοντας έτσι την υπόλοιπη διαδικασία πιο εύκολη και ανώδυνη.

#2. Να είσαι πάντα «καλή» με το δέρμα σου

Η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι πάντα ήπια απέναντι στο δέρμα σου, ώστε να μην προκαλέσεις τυχόν ενοχλήσεις. Εφάρμοσε λοιπόν, ένα face oil στα φρύδια, τις βλεφαρίδες και τα χείλη και κάνε μασάζ στα σημεία αυτά, αλλά και σε όλο το πρόσωπο. Το λαδάκι θα ενυδατώσει την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να μην αφυδατωθεί, ενώ θα την προστατέψει από τυχόν ερεθισμούς.

#3. Δώσε στα μάτια σου έξτρα προσοχή

Η περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, ειδικά όταν φοράμε μάσκαρα στις βλεφαρίδες ή eyeliner και σκιά ματιών. Είναι σημαντικό λοιπόν, να χρησιμοποιείς μια λοσιόν ντεμακιγιάζ, αποκλειστικά για την περιοχή των ματιών όπως το Ντεμακιγιάζ Δύο Φάσεων της NIVEA, το οποίο αφαιρεί ακόμη και το πιο επίμονο αδιάβροχο μακιγιάζ ματιών.

 

02native_nivea_02.JPG

 Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών καθαρίζεται πολύ ήπια και αποτελεσματικά ενώ παράλληλα θρέφονται  και προστατεύονται οι  βλεφαρίδες καθώς το προϊόν αυτό είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα άνθους καλαμποκιού. Το αποτέλεσμα; Μάτια φωτεινά χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Περιποιημένες και προστατευμένες βλεφαρίδες και δέρμα χωρίς ερεθισμούς.

#4. Αφαίρεσε τα υπολείμματα

Καθ΄όλη την διάρκεια της αφαίρεσης του μακιγιάζ, είναι σημαντικό να προσέχεις τα υπολείμματα που αφήνουν τα προϊόντα που χρησιμοποίησες για να βαφτείς.. Με λίγο βαμβάκι λοιπόν, καθάρισε τυχόν έλαια και υπολείμματα από το μακιγιάζ που μπορεί να μένουν πάνω στην επιδερμίδα και τα οποία αν δεν αφαιρέσεις, θα «βουλώσουν» τους πόρους, με αποτέλεσμα να μην «αναπνέει» καλά το δέρμα.

 

02native_nivea_05.JPG

#5. Χρησιμοποίησε ένα θρεπτικό γαλάκτωμα

Για τα χείλη και το υπόλοιπο πρόσωπο, και λόγω του ότι τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν πλέον long lasting δράση, η αφαίρεση του μακιγιάζ γίνεται ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να χρησιμοποιείς ένα γαλάκτωμα καθαρισμού το οποίο δεν θα «τραβήξει» την επιδερμίδα, δεν θα την ερεθίσει, δεν θα την αφήσει ξηρή, ενώ θα αφαιρέσει τέλεια το μακιγιάζ σου. Όλα αυτά θα τα βρεις στο Crème Care Γαλάκτωμα Καθαρισμού Προσώπου, της NIVEA, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με το Σύμπλεγμα Nivea Crème και καθαρίζει την επιδερμίδα ιδιαίτερα απαλά και σε βάθος, αφαιρώντας τους ρύπους.

 

02native_nivea_03.JPG

 

Επίσης, αφαιρεί το μακιγιάζ και την αδιάβροχη μάσκαρα, ενώ διατηρεί τα φυσικά επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας. Έχει περιποιητική σύνθεση με Eucerit, Πανθενόλη και το μοναδικό του άρωμα της Nivea Crème, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, βούτηξε ένα κομμάτι βαμβακιού στο γαλάκτωμα καθαρισμού και με απαλές κινήσεις αφαίρεσε το μακιγιάζ σου. Έτσι, ακόμα και τα πιο επίμονα (χριστουγεννιάτικα) μακιγιάζ θα φύγουν εντελώς, χωρίς ίχνος ερεθισμού!

Εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα μακιγιάζ: Check! Αφαίρεση του εντυπωσιακού χριστουγεννιάτικου μακιγιάζ: Double check! Καλά και… καρατσεκαρισμένα (!) βλέπω να μπαίνει η νέα χρονιά!

So, Merry Christmas and Happy New Year, girl!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!