Skip to main content

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς μου στις χριστουγεννιάτικες διακοπές

Ένα μαντηλάκι καθαρισμού, ένα νεράκι micellaire κι ένα ταξί να φύγω!


Κέλλυ Νόβακ

Ξέρεις γιατί αγαπάω τις γιορτές; Γιατί έχω άδεια! Ναι, στο λέω αυτό από τώρα, για να ξεκαθαρίσω την θέση μου: Θέλω επειγόντως διακοπές! Περιμένω πώς και πώς να πάρω λίγες ημέρες άδεια, με αφορμή την γιορτή των Χριστουγέννων, και να φύγω (… να ξεφύγω).

Ξέρω, με καταλαβαίνεις. Και όσο κυνική και αν ακούγομαι λέγοντας ότι αυτό, η άδεια δηλαδή, είναι το αγαπημένο μου πράγμα τα Χριστούγεννα, η αλήθεια είναι ότι έχω κι άλλα πράγματα που αγαπάω κι ευχαριστιέμαι στις γιορτινές διακοπές μου.

Φέτος, για παράδειγμα, που ξέρω ότι θα πάω σε έναν όμορφο, χριστουγεννιάτικο προορισμό (στο χωριό μου στην Χίο), ενθουσιάζομαι με το γεγονός ότι θα έχω λιγάκι χρόνο για τον εαυτό μου! Και σαν ένα ενθουσιώδες… beauty freak που είμαι, από τα αγαπημένα μου πράγματα είναι η ρουτίνα ομορφιάς μου.

Γιατί, βέβαια το ότι θα πάω διακοπές, δεν σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσω την καθιερωμένη ρουτίνα ομορφιάς μου! Τι, παιδιά είμαστε; Ολόκληρες γυναίκες είμαστε που αγαπάμε και σεβόμαστε την επιδερμίδα μας!

Δεν υπάρχει λοιπόν, περίπτωση να μην υπάρχουν στην βαλίτσα μου τα αγαπημένα μου προϊόντα ομορφιάς. Μόνο με αυτά εξάλλου, μπορώ να ακολουθήσω και την καθιερωμένη και άκρως γιορτινή ρουτίνα ομορφιάς μου!

 

01_native_nivea_travel_02.JPG 

Ποια προϊόντα κουβαλάω λοιπόν, στην βαλίτσα μου τις διακοπές;

#1. Ενυδατική κρέμα

Ειδικά, τους χειμερινούς μήνες, η ενυδάτωση της επιδερμίδας έχει τεράστια σημασία. Αυτό φυσικά, σημαίνει ότι η κρέμα μου είναι αρκετά ενυδατική και θρεπτική για να προστατεύει την επιδερμίδα μου, από το κρύο.

#2. Face oil

Όπως σου είπα, είναι σημαντικό να έχουμε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα τον χειμώνα. Επειδή όμως, είμαι εκτός σπιτιού, για το βράδυ επιλέγω να εφαρμόζω ένα ενυδατικό και θρεπτικό λαδάκι προσώπου (βλ. argan ή avocado oil), που θα κάνει θαύματα στην επιδερμίδα μου, όσο κοιμάμαι.

#3. Travel essentials bag  

Λατρεύω τα πρακτικά «τσαντάκια» που περιέχουν όλα τα απαραίτητα προϊόντα ομορφιάς, σε travel size μεγέθη και το Travel Essentials bag της NIVEA, υπάρχει ΠΑΝΤΑ στην βαλίτσα μου τις διακοπές. Και αυτό, γιατί περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζομαι όταν φεύγω από το σπίτι μου, σε πρακτικά μεγέθη.

 

01_native_nivea_travel_01.JPG 

Το συγκεκριμένο «τσαντάκι» περιέχει: το Shower Crème Soft, τα Crème Care Μαντηλάκια Καθαρισμού, το αποσμητικό Protect & Care Anti-Perspirant, τη Soft Ενυδατική Κρέμα, αλλά και το Liposan Original για τα χείλη.

 

01_native_nivea_travel_04.JPG 

#4. Αντηλιακό προσώπου

Ο κόσμος να χαλάσει, εγώ αντηλιακό προσώπου θα φορέσω! Φοράω και τις 365 ημέρες του χρόνου! Είναι μία συνήθεια που «έκλεψα» σε μικρή ηλικία, από την μητέρα μου. Επειδή είναι χειμώνας, αυτό δεν σημαίνει ότι οι UVA και UVB ακτίνες σταματούν να είναι βλαβερές ως προς το δέρμα. Οπότε και αυτό το προϊόν, έχει μια θέση στην βαλίτσα μου των γιορτινών διακοπών.

#5. Travel size νερό micellaire

Δεν πέφτω ποτέ (ποτέ όμως) για ύπνο, αν δεν έχω αφαιρέσει πρώτα το μακιγιάζ μου! Όταν είναι πολύ αργά τη νύχτα, χρησιμοποιώ μαντηλάκια καθαρισμού. Όταν, όμως, έχω χρόνο και δεν είμαι κουρασμένη, το αγαπημένο μου προϊόν είναι το MicellΑΙR Skin Breathe Micellar Water της NΙVEA, το οποίο βγαίνει και στο πρακτικό μέγεθος των 100ml.  

 

01_native_nivea_travel_05.JPG 

Έχω ευαίσθητο δέρμα και το προϊόν αυτό είναι ειδικά φτιαγμένο για ευαίσθητες επιδερμίδες, σαν την δική μου. Είναι ιδιαίτερα ήπιο για την επιδερμίδα και ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αφαίρεση του μακιγιάζ. Eπίσης, έχει 3πλη δράση που σημαίνει ότι αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ, καθαρίζει απαλά, αλλά σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ καταπραΰνει και ενυδατώνει το δέρμα! Η επιδερμίδα παραμένει απαλή και δείχνει υγιής και όμορφη!

#6. Κρέμα ματιών

Από τότε που πάτησα τα 25 , βάζω  κάθε μέρα, κρέμα στα μάτια. Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, γι’ αυτό και είναι πιο εύκολο να «σπάσουμε» στο σημείο αυτό. Χρειάζεται ενυδάτωση σε καθημερινή βάση! Η Q10plus C Θεραπεία Ματιών για Αντιρυτιδική Δράση και Αναπλήρωση Ενέργειας της NIVEA με Βιταμίνη C αναζωογονεί αποτελεσματικά τη θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα μου γύρω από τα μάτια. Είναι ό,τι χρειάζομαι για την περίοδο των γιορτών που το ένα ξενύχτι διαδέχεται το άλλο!

Τελείωσα! Σου τα είπα όλα αναλυτικά. Αυτά είναι τα προϊόντα ομορφιάς που δεν θα λείπουν από την βαλίτσα  των διακοπών μου, φέτος τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρω αν τα βρίσκεις  λίγα ή πολλά, όμως να σου επαναλάβω πως η φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι το Α και το Ω, για να είμαστε γεμάτες αυτοπεποίθηση.

Μόνο αν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας θα υποδεχτούμε όμορφα κι αισιόδοξα τη νέα χρονιά!

Merry Christmas και Happy New Year! 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department