Τι κάνεις λάθος με το ξύρισμα; - AllYou.gr

Search

Τι κάνεις λάθος με το ξύρισμα;

Όλα όσα πρέπει να προσέχεις για πόδια σαν από… βελούδο!

15 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Kelly Novak

Πάει ο χειμώνας αγαπημένη μου και μαζί του πάνε και οι ξέγνοιαστες ημέρες που δεν χρειαζόταν να ξυριστείς, γιατί κάλυπτες τα πόδια σου με layers και παντελόνια.

Ωραία ήταν δεν λέω, αλλά πιο ωραία είναι τώρα που μπορούμε επιτέλους να φορέσουμε το αγαπημένο μας ανοιξιάτικο φορεματάκι! Φυσικά, για να το φορέσουμε πρέπει να κάνουμε μια θυσία… Να ξυρίσουμε τα πόδια μας!

Εσύ τα πόδια σου πώς τα ξυρίζεις; Μη σου φαίνεται χαζή η ερώτηση, γιατί υπάρχουν πολλά κοινά λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια του ξυρίσματος.

Από την πίεση που χρησιμοποιείς, μέχρι και το κατάλληλο προϊόν ξυρίσματος, δες παρακάτω τι πρέπει να προσέχεις όταν ξυρίζεσαι!

#1. Δεν κάνεις απολέπιση

Κάνοντας απολέπιση ΠΡΙΝ το ξύρισμα επιτρέπεις στο να αφαιρεθεί το «νεκρό δέρμα» με αποτέλεσμα να είναι πιο λεία η περιοχή όταν ξυρίζεσαι.

#2. Δεν χρησιμοποιείς αφρό ξυρίσματος

Ναι, ΟΚ είναι πιο εύκολο και γρήγορο να ξυριζόμαστε ενώ έχουν απλώσει το αφρόλουτρο στο σώμα μας, αλλά ο αφρός προσφέρει άλλα αποτελέσματα στο δέρμα σου. Αρχικά, βοηθάει στο να «γλιστρήσει» πιο ομαλά το ξυράφι στα πόδια, ενώ παράλληλα αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο και απαλό.

#3. Χρησιμοποιείς παλιό ξυραφάκι

Πέρα από τους κινδύνους που έχεις ξυρίζοντας τα πόδια σου με ένα παλιό ξυραφάκι (βακτήρια κτλ.), αυτό με την χρήση μαζεύει προϊόν στις λεπίδες με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποτελεσματικό το ξύρισμα. Άλλαζέ το κάθε δύο εβδομάδες.

#4. Έχεις «βαρύ» χέρι

Όταν χρησιμοποιείς πολύ πίεση όταν ξυρίζεσαι τότε είναι πιο πιθανό να προκαλέσεις ενοχλήσεις στο δέρμα σου, μέχρι και γρατζουνιές φυσικά, αν δεν είσαι προσεκτική! Φρόντισε να κάνεις απαλές κινήσεις όταν ξυρίζεσαι για πόδια… scratches free!

#5. Δεν ενυδατώνεσαι μετά

Το Α και το Ω είναι αυτό το βήμα για το ξύρισμα. Το ξύρισμα είναι μια «σκληρή» διαδικασία για το δέρμα που αφαιρεί πολλά από τα φυσικά έλαιά του, αφήνοντάς το αφυδατωμένο. Είναι σημαντικό λοιπόν, μετά να απλώνεις κρέμα σώματος στα σημεία που έχεις ξυριστεί για να είναι σούπερ απαλά!

Κεντρική φωτό: Instagram @jacimariesmithΑκολούθησε το allyou στο Instagram!