Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τι πρέπει να προσέχεις με τα χτενίσματά σου

Τα dos & don’ts από τους pros.


Κέλλυ Νόβακ

Το να έχουμε ωραία και υγιή μαλλιά είναι από τα πράγματα που απασχολούν σχεδόν όλες τις γυναίκες. Το πώς είναι τα μαλλιά μας, αν είναι περιποιημένα ή όχι, αποτελεί ένα τεράστιο μέρος της εικόνας μας. Γι’ αυτό και πολλές από εμάς, σπαταλάμε χρόνο στα χτενίσματα που υιοθετούμε. Από το πιο απλό, μέχρι και το πιο περίπλοκο, θέλουμε τα μαλλιά μας να είναι πάντα άψογα!

Όταν βλέπεις τις αγαπημένες σου σταρ στο κόκκινο χαλί των λαμπερών event στα οποία είναι καλεσμένες, πάντα σκέφτεσαι: «Μα πώς τα καταφέρνει κάθε φορά και είναι τα μαλλιά της τέλεια; Γιατί δεν μπορούν και τα δικά μου να είναι έτσι;».

Την απάντηση ουσιαστικά την γνωρίζεις. Ξέρεις καλά ότι αυτές οι γυναίκες, έχουν μια ομάδα από επαγγελματίες δίπλα τους που τις βοηθούν να δείχνουν τα looks τους, αψεγάδιαστα.

Μία από αυτές τις επαγγελματίες hairstylists που έχει για πελάτισσες γυναίκες όπως την  Marion Cotillard, Heidi Klum και Cate Blanchett, μιλώντας στην γαλλική Vogue, αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά της και τι κάνει για να έχουν οι σταρ αυτές, τέλεια χτενίσματα.

Κάνει τα μαλλιά τους απαλά με ένα serum

«Πάντα χρησιμοποιώ ένα τέτοιο προϊόν σε όλους τους πελάτες μου. Ένα serum για το τελείωμα. Προσφέρουν λαμπερά μαλλιά, ενώ μπορώ να τους προσφέρω μέχρι και texture με αυτό. Κρατάει τα μαλλιά στην θέση τους και τα κάνει να δείχνουν μεταξένια! Οι πελάτισσές μου το λατρεύουν!»

Δεν χρησιμοποιεί ποτέ λακ

«Τα μαλλιά έχουν μνήμη τα οποία μπλοκάρονται με την λακ. Η λακ μπορεί μόνο να κρατήσει το σχήμα μέχρι να τα χτενίσεις, όπου το χτένισμα εξαφανίζεται. Και κανείς δεν θέλει στυφά και ‘σπασμένα’ μαλλιά»

Χρησιμοποιεί πάντα δύο λαστιχάκια

«Αν στερεώνεις τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι, τότε χρησιμοποίησε και ένα δεύτερο σε περίπτωση που το πρώτο σπάσει. Κανείς δεν θέλει να βλέπει το χτένισμά του να χαλάει, ειδικά όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο»

Τσέκαρε το χτένισμά σου μια ακόμη φορά

«Πριν φύγεις από το σπίτι, τσέκαρε το χτένισμά σου μια ακόμα φορά. Δες αν έχεις ξεχάσει κάποιο τσιμπιδάκι ή αν δείχνει κάτι άσχημο που θα χαλάσει την όψη του»

Κεντρική φωτό: Instagram @stellamaxwell

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.

BEAUTY TIPS

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις τη ρετινόλη;

Το ενεργό συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα έχει και αυστηρές οδηγίες χρήσης.

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;