Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 τροφές που δεν περίμενες ότι κάνουν καλό στα μαλλιά

Χμ… Αλήθεια τώρα;


Κέλλυ Νόβακ

Μακριά και πλούσια μαλλιά είναι το όνειρο όλων των γυναικών. ΟΚ, ίσως να μην θέλουν όλες μακριά μαλλιά, πλούσια όμως όλες αναζητούν. Και όχι απλά πλούσια, αλλά και υγιή! Και πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να φας τις κατάλληλες τροφές για να αποκτήσεις πλούσια και υγιή μαλλιά.

Αυτό φυσικά το γνωρίζεις ήδη. Ίσως όμως, να μην γνώριζες ή καλύτερα να μην περίμενες ότι οι παρακάτω τροφές κάνουν καλό στα μαλλιά. Γιατί, ναι μεν τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, ο σολομός κτλ. είναι από τις πιο φημισμένες τροφές για υγιή μαλλιά, αλλά για τις παρακάτω 3 τροφές δε, μάλλον δεν έχεις ξανακούσει.

Για πάμε να δούμε τι… παίζει…

Κρέας και πουλερικά

Η πρωτεΐνη σε τροφές σαν αυτές, αν το καλοσκεφτείς, είναι λογικό το ότι κάνουν καλό στα μαλλιά. Λαμβάνοντας λοιπόν, μια γερή δόση πρωτεΐνης από τέτοιες τροφές όπως το κρέας, το ψάρι και το κοτόπουλο τα μαλλιά που έχουν την τάση να «σπάνε» εύκολα, θα δυναμώσουν περισσότερο.

Στρείδια κι όστρακα

Πέρα από τις… αφροδισιακές τους ιδιότητες τα στρείδια είναι φουλ στον ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος που βρίσκεται σε τέτοιες τροφές, σταματάει τα μαλλιά από να γίνονται ξηρά ή αδύναμα. Φυσικά, τα στρείδια έχουν και αυτά πρωτεΐνη που όπως ήδη είπαμε, δίνουν boost στην υγεία των μαλλιών.

Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα είναι γνωστό superfood για την υγεία γενικότερα, αλλά είναι φανταστική τροφή και για να διατηρεί τα μαλλιά υγιή. Αυτό συμβαίνει λόγω της βήτα καροτίνης η οποία προμοτάρει την αναπαραγωγή νέας τρίχας αυξάνοντας την παραγωγή σμήγματος. Τέλειο;

Φωτό: Julia Flit for GEMOLOGUE

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα