Skip to main content

BEAUTY TIPS

Αυτά είναι τα σωστά βήματα για λαμπερό πρόσωπο

Μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου θέλει συγκεκριμένα βήματα!


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Είναι η λεγόμενη  ιεροτελεστία ομορφιάς που πρέπει όλες να ακολουθούμε πιστά και έχει συγκεκριμένα βήματα που πρέπι να ακολουθείς. Διάβασε προσεχτικά, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσεις επιδερμίδα προσώπου καθαρή, λαμπερή και ενυδατωμένη:

Pixel
Pixel

Βήμα 1-Καθαρισμός

Πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί πριν το make up μας και μια το βράδυ, χρησιμοποιώντας  πάντα το σωστό γαλάκτωμα καθαρισμού.  Στην περιοχή των ματιών, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν κατάλληλο για τον καθαρισμό της περιοχής των ματιών μόνο. Απόφυγε έτσι να ταλαιπωρείς την ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Βήμα 2- Τόνωση

Πόνταρε σε μια τονωτική λοσιόν με την οποία θα αφαιρέσουμε εντελώς τυχόν υπολλείματα του μακιγιάζ μετά τον καθαρισμό. Παράλληλα η λοσιόν θα δροσίσει, θα ενυδατώσει και θα μαλακώσει την επιδερμίδα.

Βήμα 3- Ενυδάτωση

Φρόντισε η κρέμα ημέρας που θα φορέσεις το πρωί να περιέχει εκτός από ενυδάτωση και αντιηλιακή προστασία. Χρησιμοποίησε ξεχωριστά, μια ενυδατική κρέμα και για τα μάτια κάνοντας απαλά κυκλικά χτυπηματάκια με τα δάχτυλα,  χωρίς να πιέζεις το δέρμα.

Βήμα 4 (Μία με δύο φορές την εβδομάδα) - Peeling/Μάσκα

Το στάδιο της απολέπισης (peeling) ως διαδικασία, τοποθετείται χρονικά αμέσως μετά την εφαρμογή της λοσιόν. Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα ώστε τα ευεργετικά συστατικά της ενυδατικήςς κρέμας να μπορούν να εισχωρήσουν στις κατώτερες στιβάδες.

Τέλος, μία φορά την εβδομάδα καλό θα είναι να επιλέγεις μία μάσκα στοχευμένη στις ανάγκες σου. Για παράδειγμα στα λιπαρά δέρματα ενδείκνυται η μάσκα που περιέχει άργιλο που καταπολεμά τη λιπαρότητα. Ενώ στα πιο ξηρά δέρματα ταιριάζει καλύτερα μια μάσκα ενυδάτωσης. Καλύπτουμε το πρόσωπό μας με τη μάσκα (εκτός της περιοχής γύρω από τα μάτια και τα χείλη) και αφήνουμε να δράσει από 15 έως 30 λεπτά ανάλογα τη μάσκα και τη χρήση της. Στη συνέχεια με βρεγμένα σφουγγαράκια αφαιρούμε από το δέρμα. Αν επιλέξεις τη  μάσκα την ίδια μέρα που θα κάνεις την απολέπιση, τότε σαν στάδιο την εφαρμόζεις μετά την απολέπιση.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

2 tips για γερά και μακριά μαλλιά

Ακολούθησε τα και δες τα μαλλιά σου να αλλάζουν

BEAUTY TIPS

Ποια λάθη να αποφύγετε για να διατηρήσετε τη νεανικότητα των χεριών σας

Εάν τα χέρια σας γερνούν πιο γρήγορα από το υπόλοιπο δέρμα σας, μπορεί να κάνετε αυτά τα λάθη

Προτεινόμενα

CELEBS

Nemo: Αυτό είναι το non-binary φαβορί για τη νίκη στη Eurovision!

Με το «Code» μιλάει για το ταξίδι προς την ανακάλυψη της ταυτότητάς του