Skip to main content

BEAUTY TIPS

Φάκελος ceramides: Τι είναι τα κεραμίδια και γιατί είναι το απόλυτο trend στο skincare;

Αν ακούς κι εσύ τελευταία ότι πρέπει να επενδύσεις σε αυτά αλλά δεν έχεις ιδέα τι είναι, συνέχισε να διαβάζεις.



Τα κεραμίδια είναι τα τελευταία δύο χρόνια το απόλυτο trend στον ολοένα και πιο περίπλοκο κόσμο του skincare, κερδίζοντας όλο και περισσότερη δημοτικότητα στη βιομηχανία της ομορφιάς. Αυτό εξηγείται λόγω των ισχυρών πλεονεκτημάτων που εμφανίζουν ως προς την υγεία και την ενυδάτωση του δέρματος, ταιριάζοντας ταυτόχρονα σε αρκετές διαφορετικές ρουτίνες ομορφιάς και τύπου επιδερμίδας. Αν λοιπόν ακούς κι εσύ τελευταία ότι πρέπει να επενδύσεις σε αυτά αλλά δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα για αυτό το μοντέρνο συστατικό σε προϊόντα ομορφιάς.

Λειτουργία φραγμού του δέρματος

Τα κεραμίδια είναι φυσικά λιπίδια (λίπη) που αποτελούν κρίσιμο συστατικό της κεράτινης στιβάδας, του εξωτερικού στρώματος δηλαδή της επιδερμίδας μας. Βοηθούν στο σχηματισμό του φραγμού του δέρματος, που παίζει ζωτικό ρόλο στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας, στην προστασία από τις περιβαλλοντικές βλάβες και στη διατήρηση της υγείας του. Χρησιμοποιώντας προϊόντα που περιέχουν κεραμίδια, η λειτουργία φραγμού του δέρματός τους ενισχύεται σημαντικά.

Ενυδάτωση

Τα κεραμίδια βοηθούν στο κλείδωμα της υγρασίας και αποτρέπουν την απώλεια νερού από το δέρμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ενυδάτωσή του, κάνοντας το να φαίνεται και να είναι πιο λείο, πιο σφριγηλό και πιο νεανικό.

Ανακούφιση ευαίσθητου δέρματος

Τα κεραμίδια μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, όπως εκείνα με έκζεμα ή ξηροδερμία. Βοηθούν στην καταπράυνση και την αποκατάσταση του φραγμού, μειώνοντας τον ερεθισμό και την ερυθρότητα.

Οφέλη κατά της γήρανσης

Η διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού είναι το κλειδί για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και τη διατήρηση της νεανικής όψης του δέρματος. Τα κεραμίδια μπορούν να βοηθήσουν από αυτή την άποψη προάγοντας την ενυδάτωση του δέρματος και μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Συμβατότητα

Τα κεραμίδια ταιριάζουν στους περισσότερους τύπους δέρματος, γεγονός που τα καθιστά σε ένα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στην Πάρο με τους γιους της

Ποιοι φίλοι τους βρίσκονται μαζί τους στο νησί;

SELF-LOVE

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή

Συνέχισε να διαβάζεις αν νιώθεις να απολαμβάνεις πολύ λίγα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή δεν είναι πιο διασκεδαστική;