Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να βελτιώσετε την ανοχή σας για ορούς βιταμίνης C

Πώς να αποφύγετε τους ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα



Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς ορούς βιταμίνης C με κορυφαία βαθμολογία συνοδεύονται από μια μεγάλη δόση θρεπτικών συστατικών – δηλαδή για 10% έως 20% βιταμίνη C. Αν και αυτό προσφέρει πολλά οφέλη για το δέρμα, δεν είναι πάντα εύκολο να τις εντάξετε στην περιποίησή σας, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Έτσι, συχνά μένετε να χρησιμοποιείτε έναν εξαιρετικά ήπιο ορό που περιέχει βιταμίνη C, αλλά ίσως όχι αρκετό για να αποκομίσετε το πλήρες δυνητικό όφελος.

Παρακάτω, το κλειδί για τη χρήση ενός ισχυρού ορού βιταμίνης C χωρίς να ενοχλείτε το δέρμα σας.

Γιατί το δέρμα σας πρέπει να προσαρμοστεί στη βιταμίνη C

Η βιταμίνη C μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία επειδή, στην ενεργό της κατάσταση, πρέπει να είναι σε χαμηλό pH ή όξινη. Το pH του δέρματός σας είναι περίπου 5,5, και η βιταμίνη C πέφτει κάτω από αυτό, προκαλώντας ερεθισμό αν το δέρμα σας είναι ήδη ευαισθητοποιημένο.

Το hack αυτό επιτρέπει μια περίοδο προσαρμογής και χρησιμοποιεί άλλα προϊόντα για να απαλύνει το χτύπημα ενός ισχυρού ορού βιταμίνης C. Ουσιαστικά, θέλετε να αποφύγετε το κοινό λάθος να ανεβείτε πολύ γρήγορα.

Αυτό το όξινο pH μπορεί να ερεθίσει το δέρμα εάν ο φραγμός σας είναι αδύναμος ή υποβαθμισμένος. Λάβετε ιδιαίτερη προσοχή – εάν ο φραγμός του δέρματος σας είναι λειτουργικός, το δέρμα σας θα εγκλιματιστεί καλύτερα στη βιταμίνη C τοπικά.

Αυτό είναι παρόμοιο με οποιοδήποτε ενεργό, πραγματικά - εάν ο φραγμός του δέρματος σας είναι ήδη ερεθισμένος, είστε πιο ευαίσθητοι σε ερεθισμούς από χημικά απολεπιστικά και ρετινόλη επίσης.

Επομένως, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο φραγμός του δέρματος σας έχει βελτιστοποιηθεί όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ορό βιταμίνης C, ώστε το δέρμα σας να μπορεί να προσαρμοστεί σωστά με την πάροδο του χρόνου στο νέο ενεργό.

Το πρωτόκολλο προσαρμογής

Το προτεινόμενο πρωτόκολλο για να αυξήσετε την ανοχή σας στη βιταμίνη C χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες:

Χρησιμοποιήστε ορούς επιδιόρθωσης φραγμών για δύο έως τέσσερις εβδομάδες: Προτού φτάσετε αμέσως σε ορό βιταμίνης C σε ποσοστό 20%, θα θελήσετε να βάλετε τον φραγμό σας σε λειτουργία κορυφής. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε έναν ορό επανόρθωσης φραγμών το πρωί και το βράδυ για να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα του δέρματός σας.

Ρυθμίστε τη βιταμίνη C: Αφού το κάνετε αυτό, ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τον ορό της βιταμίνης C που θέλετε. Για να μετριαστεί η αρχική πιθανότητα ερεθισμού, ακόμη και με ισχυρό φράγμα, συνιστάται την προσθήκη της βιταμίνης C σε στρώματα του ορού φραγμού. Ξεκινήστε με μία φορά την ημέρα και μετά προχωρήστε σε δύο φορές την ημέρα εάν το δέρμα σας μπορεί να το χειριστεί.

Maximum level: Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω για άλλες δύο έως τέσσερις εβδομάδες, ήρθε να αυξήσετε τη δόση στο μάξιμουμ. Εάν το δέρμα σας εξακολουθεί να συναντά αντίσταση στη χρήση δύο φορές την ημέρα, μη διστάσετε να το επαναφέρετε σε μία φορά την ημέρα. Αυτό το πρωτόκολλο προσαρμογής μπορεί να λειτουργεί για πολλούς ανθρώπους, αλλά μερικοί μπορεί να είναι υπερευαίσθητοι και εξακολουθούν να χρειάζονται την επιπλέον υποστήριξη.

Τώρα, ανάλογα με τους στόχους σας, μπορεί να μη χρειάζεστε έναν τόσο ισχυρό ορό βιταμίνης C ώστε να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρωτόκολλο προσαρμογής. Ωστόσο, μια ισχυρή φόρμουλα μπορεί να φέρει μεγάλη επιτυχία αν αναζητάτε αξιοσημείωτες αλλαγές στα σκοτεινά σημεία, τη φωτεινότητα και τον τόνο του δέρματος.

Προτείνεται να στοχεύσετε κάπου μεταξύ 10% και 20%, αλλά να σκεφτείτε μια πιο ήπια φόρμουλα για να ξεκινήσετε εάν είστε νέοι στο συστατικό.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας