Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 τροφές για λαμπερό δέρμα!

Τι πρέπει να τρως σύμφωνα με τους ειδικούς.



Το όμορφο δέρμα σίγουρα είναι ένα θέμα που ξεκινά εκ των έσω. Είμαστε ότι τρώμε αναφέρουν οι ειδικοί και αυτό πολλές φορές καθρεφτίζεται στο πρόσωπό μας. Ωστόσο πολλά δερματικά προβλήματα δεν βρίσκουν λύση μόνο μέσω της διατροφής, αλλά με τη συμβουλή και τη συμβολή του κατάλληλου δερματολόγου. 

Στο νέο της βιβλίο, SkinFood, η Dr Maruthappu, δερματολόγος με πείρα και διακρίσεις, εξηγεί ότι, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στο να δώσουν στο δέρμα όσα χρειάζεται για να φαίνεται πιο υγιές. Εάν υποψιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά με το δέρμα σου κλείσε ένα ραντεβού με έναν δερματολόγο για να πάρεις τις καλύτερες συμβουλές για εσένα. Ωστόσο, αν ενδιαφέρεσαι για τους τρόπους με τους οποίους τα τρόφιμα παίζουν ρόλο στην υγεία του δέρματός σου, εδώ είναι οι πέντε τροφές που συνιστά η Dr Maruthappu να προσθέσεις οπωσδήποτε στη διατροφή σου 

1. Προβιοτικά

Η υγεία του εντέρου επηρεάζει την υγεία του δέρματος, συμβάλλοντας μερικές φορές στην γήρανση του δέρματος, το έκζεμα, την ψωρίαση, τη ροδόχρου ακμή και την ακμή. Ο καλύτερος τρόπος για να χαρίσεις στο έντερο σου υγεία είναι να προσθέσεις τρόφιμα πλούσια σε ευεργετικά είδη καλών βακτηρίων και όχι συμπληρώματα προβιοτικών. 

2. Ντομάτες

Γεμάτες λυκοπένιο, οι ταπεινές ντομάτες είναι μια σούπερ τροφή ομορφιάς. Το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι βοηθά στην πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, που ευθύνονται για τα πρώτα σημάδια πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Οι μαγειρεμένες ντομάτες περιέχουν υψηλότερα επίπεδα. Κάνε χρήση σε σούπες και μαγειρευτά για μέγιστο όφελος.

3. Κεράσια

Γεμάτο με ισχυρά οφέλη που καταπολεμούν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος και αποτρέπουν τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, περιέχουν επίσης ενώσεις που βοηθούν στη συνολική ομορφιά, πολύ σημαντικές για υγιές δέρμα. 

4. Δημητριακά ολικής αλέσεως

Συχνά πιστεύουμε ότι οι υδατάνθρακες είναι κακοί για εμάς, αλλά τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι, η κινόα και η βρώμη περιέχουν ένα σωρό μικροθρεπτικά συστατικά και υποστηρίζουν τα ευεργετικά είδη βακτηρίων του εντέρου λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες. Βοηθούν επίσης στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα διατηρώντας τα επίπεδα σταθερά.

5. Καρύδια

Τα καρύδια περιέχουν το υψηλότερο επίπεδο ωμέγα 3 λιπαρών οξέων από οποιονδήποτε ξηρό καρπό, καθώς και πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά συστατικά. Τα ωμέγα 3 βοηθούν στην υποστήριξη του φραγμού του δέρματος, διατηρώντας το ελαστικό και λείο και αποτρέποντας την ξηρότητα.

Η διατροφή της ομορφιάς είναι στο χέρι σου. Πέτυχε δέρμα που ακτινοβολεί με μερικές αλλαγές στις τροφές που προτιμάς. Οι ειδικοί μίλησαν, ξεκίνα τώρα! 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

Προτεινόμενα

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.