Skip to main content

BEAUTY TIPS

Οι 6 πιο σημαντικές συμβουλές που χρειάζεσαι για να περιορίσεις τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας

Μην αφήνεις το έκζεμα χωρίς την απαραίτητη περιποίηση



Η διαχείριση της ατοπικής δερματίτιδας ή του εκζέματος, όπως είναι διαδεδομένο, απαιτεί έναν συνδυασμό στρατηγικών κινήσεων περιποίησης του δέρματος, αλλά και προσαρμογή του τρόπου ζωής για την ελαχιστοποίηση των εξάρσεων και τη διατήρηση της υγείας του. Ακολουθούν οι έξι βασικές συμβουλές που χρειάζεσαι για τη φροντίδα του δέρματος με έκζεμα, που θα περιορίσουν τα συμπτώματά του.

Ενυδατώσου τακτικά

Η διατήρηση της καλής ενυδάτωσης του δέρματος είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση του εκζέματος. Διαλεξε υποαλλεργικές ενυδατικές κρέμες χωρίς άρωμα και εφάρμοσέ τις άφθονα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, ειδικά μετά το μπάνιο, για να κλειδώσεις την υγρασία και να αποτρέψεις την ξηρότητα.

Χρησιμοποίησε ήπια προϊόντα

Απόφυγε τα σκληρά σαπούνια, απορρυπαντικά και προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν αρώματα ή αλκοόλ, καθώς αυτά μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του εκζέματος. Διάλεξε απαλά, μη ερεθιστικά καθαριστικά, ενυδατικά και απορρυπαντικά ρούχων ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητο δέρμα.

Κάνε σύντομα, χλιαρά μπάνια ή ντους

Τα μεγάλα, ζεστά ντους ή μπάνια μπορούν να στερήσουν από το δέρμα τα φυσικά του έλαια και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του εκζέματος. Αντίθετα, ο περιορισμός του χρόνου του μπάνιου σε 10-15 λεπτά και η χρήση χλιαρού νερού κάνει τα πράγματα καλύτερα. Απόφυγε να τρίβεις έντονα το δέρμα σου και στέγνωνέ το απαλά με μια εξίσου απαλή πετσέτα.

Προσδιόρισε τους ερεθιστικούς παράγοντες και απόφυγέ τους

Δώσε προσοχή σε παράγοντες που προκαλούν έξαρση του εκζέματος, όπως ορισμένα υφάσματα, ακραίες θερμοκρασίες, στρες ή ορισμένα τρόφιμα. Μόλις εντοπιστούν, προσπάθησε να αποφύγεις ή να ελαχιστοποιήσεις την έκθεση σε αυτούς τους παράγοντες ενεργοποίησης, για να αποτρέψεις τις εξάρσεις και να διατηρήσεις τα συμπτώματα υπό έλεγχο.

Φόρα μαλακά υφάσματα που αναπνέουν

Διάλεξε ρούχα κατασκευασμένα από μαλακά, φυσικά υφάσματα όπως βαμβάκι ή μετάξι που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και μειώνουν τον ερεθισμό. Απόφυγε το μαλλί, μιας και μπορεί να επιδεινώσει τον κνησμό και την ενόχληση.

Διαχειρίσου το άγχος

Το στρες μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τα συμπτώματα του εκζέματος σε ορισμένα άτομα. Μάθε τεχνικές μείωσης του στρες, όπως οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή ο διαλογισμός για να βοηθήσεις στη διαχείριση των επιπέδων του στρες και ενδεχομένως στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας της έξαρσης του εκζέματος.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα