Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πανακότα λεμόνι με ζελέ καρπούζι

Μια δροσερή και άκρως καλοκαιρινή πανακότα!


Γεωργία Κοντού

Δροσιάς συνέχεια με μια άκρως καλοκαιρινή πανακότα αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού και επικάλυψη από ζελέ καρπούζι.

Υλικά για 5-6 ποτηράκια:

350ml κρέμα γάλακτος

200ml γάλα

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

10γρ. ζελατίνη (6 μικρά φύλλα)

ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το ζελέ καρπούζι

350γρ. καρπούζι

1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη 

3,5 γρ. ζελατίνη (2 μικρά φύλλα)

Εκτέλεση

1. Βάζετε τη ζελατίνη για την πανακότα σε ένα μπολ με λίγο νερό να φουσκώσει για 7 λεπτά. 

2. Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένετε να πάρει βράση.

3. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, στύβετε τη ζελατίνη και τη ρίχνετε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Μοιράζετε το μείγμα σε 5 ποτηράκια και τα βάζετε στο ψυγείο να πήξει η πανακότα.

4. Όταν αρχίσει να πήζει η πανακότα στο ψυγείο (3 ώρες μετά περίπου) μουλιάζετε σε ένα μπολ με λίγο νερό και την ζελατίνη για το ζελέ του καρπουζιού.

5. Πολτοποιείτε το καρπούζι και το περνάτε από σουρωτήρι για να πάρετε το χυμό του. Βάζετε το μισό χυμό σε ένα μπρίκι να ζεσταθεί. Στύβετε τις ζελατίνες και τις ρίχνετε στο μπρίκι που έχετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθούν εντελώς και ρίχνετε το μείγμα στο υπόλοιπο καρπούζι. Προσθέτετε τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά. 

6. Μοιράζετε το ζελέ πάνω από την πανακότα ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλι και επιστρέφετε τα ποτηράκια στο ψυγείο να πήξει το ζελέ. 

7. Σερβίρετε τις πανακότες διακοσμώντας με κομματάκια από φρέσκο καρπούζι.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της