Skip to main content

ΑΡΘΡΑ

Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σ' εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό ναό



Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η στέγη του καθεδρικού ναού έχει καταρρεύσει εντελώς. Εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του κτιρίου.
«Όλα καταρρέουν», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, την ώρα που η στέγη φλεγόταν ακόμη. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, έχει ήδη εκενωθεί.
Στην περιοχή βρίσκεται τώρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε: «H Παναγία των Παρισίων στις φλόγες. Έντονη συγκίνηση για ολόκληρο το έθνος. Οι σκέψεις προς όλους τους καθολικούς και προς όλους τους Γάλλους. Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, εκφράζω τη λύπη μου που βλέπω να καίγεται αυτό το κομμάτι όλων μας».

Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι ηγέτες των κρατών παγκοσμίως για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον ιστορικό καθεδρικό ναό.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ  δήλωσε ότι ο Καθεδρικός της Παναγίας των Παρισίων, που κατακαίγεται από γιγαντιαία φωτιά, είναι ένα «σύμβολο της Γαλλίας» και «του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού».
«Αυτές οι φρικτές εικόνες της Παναγίας των Παρισίων να καίγεται μας πληγώνουν. Η Παναγία των Παρισίων είναι σύμβολο της Γαλλίας και του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού Οι σκέψεις μας είναι με τους Γάλλους φίλους μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπεργκ.
Και η Τερέζα Μέι με τη σειρά της εξέφρασε την λύπη της:  «Οι σκέψεις μου βρίσκονται σήμερα με το λαό της Γαλλίας και με τις αρχές που παλεύουν να σβήσουν τη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων».
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την φρίκη του για την πυρκαγιά που μαίνεται στον Καθεδρικό της Παναγιάς των Παρισίων, προτρέποντας τις δυνάμεις να «δράσουν γρήγορα».

 

Διαβάστε επίσης

ΑΡΘΡΑ

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αθήνα

Η πόλη στους δρόμους

ΑΡΘΡΑ

Jean-Marc Fournie: Μοντέρνοι Άγγελοι

«Ο πατέρας Φουρνιέ είναι ένας απόλυτος ήρωας» 

ΑΡΘΡΑ

Γροθιά στο στομάχι τα σκίτσα με την φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων.

850 χρόνια ιστορία έγιναν στάχτη μέσα σε οκτώ ώρες.

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα