Skip to main content

BLOGS

Σοκ και συγκίνηση για τον τραγικό θάνατο του ταλαντούχου Γάλλου ηθοποιού Gaspard Ulliel

Στα 37 του σκοτώθηκε, μετά από σοβαρό τραυματισμό ενώ έκανε σκι στις Άλπεις,ο βραβευμένος ηθοποιός Gaspard Ulliel



Νέος, ωραίος, ταλαντούχος, πολλά υποσχόμενος, αν αγαπάς τον γαλλικό σινεμά σίγουρα τον είχες ξεχωρίσει. Η είδηση του θανάτου του είναι από τις πιο τραγικές ειδήσεις του 2022. Ο Γκασπάρ Ουλιέλ γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1984 κι ήταν Γάλλος ηθοποιός. Είναι γνωστός για το ότι απεικόνισε τον νεαρό Hannibal Lecter στο Hannibal Rising (2007) και τον μεγιστάνα της μόδας Yves Saint Laurent στη βιογραφική ταινία Saint Laurent (2014) και ότι ήταν το πρόσωπο του ανδρικού αρώματος Chanel Bleu de Chanel. Επιλέχτηκε ως Anton Mogart / Midnight Man στη σειρά Disney+ Moon Knight (2022).

Ο Ουλιέλ προτάθηκε για βραβείο Σεζάρ για την κατηγορία του Πιο Υποσχόμενου Ηθοποιού το 2002 και το 2003. Το 2004, κέρδισε αυτό το βραβείο για τον ρόλο του στο A Very Long Engagement. Το 2017 κέρδισε το βραβείο Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία It's Only the End of the World.

https://www.instagram.com/p/BU_-noIhjlK/

Γεννήθηκε στη Boulogne-Billancourt (ένα προάστιο του Παρισιού), από την Christine, παραγωγό επίδειξης πασαρέλας, και τον Serge Ulliel, έναν στυλίστα. Είχε μια ουλή στο αριστερό του μάγουλο ως αποτέλεσμα επίθεσης από ντόμπερμαν όταν προσπάθησε να καβαλήσει το σκυλί σαν άλογο σε ηλικία έξι ετών. Κάποτε ειρωνεύτηκε ότι η ουλή αύξησε τις συναισθηματικές του υποκριτικές ικανότητες επειδή έμοιαζε με λακκάκι και το η γαλλική εφημερίδα Liberation τον περιέγραψε ως έχοντας την «πιο διάσημη ουλή στον γαλλικό κινηματογράφο».

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Σεν Ντενί, όπου σπούδασε κινηματογράφο. Άρχισε να παίζει όταν ήταν ακόμη στο σχολείο, εμφανιζόμενος στην ταινία Une Femme En Blanc, για τη γαλλική τηλεόραση. Έπαιξε επίσης στο Cours Florent, όπου τον ανακάλυψε ο σκηνοθέτης των Les égarés, André Téchiné.

Άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές ταινίες στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στη συνέχεια άρχισε να γίνεται γνωστός ως ηθοποιός ταινιών στη Γαλλία, καθώς και έχοντας πρωταγωνιστήσει στον ομώνυμο ρόλο στην ταινία Hannibal Rising, την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία.

Το 2004, πρωταγωνίστησε στην ταινία A Very Long Engagement του Jean-Pierre Jeunet, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε η Audrey Tautou, και κέρδισε ένα βραβείο César για τον πιο υποσχόμενο ηθοποιό για την ερμηνεία του.

https://www.instagram.com/p/CY8Zc9uvYMW/

Το 2007, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του τεύχους Ιανουαρίου της γαλλικής Vogue με το supermodel Doutzen Kroes. Αργότερα επιλέχθηκε ως το πρόσωπο της Chanel για το νέο της ανδρικό άρωμα, Bleu de Chanel. Η ταινία για την καμπάνια σκηνοθετήθηκε από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε και έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2010.

Έπαιξε τον Γάλλο σχεδιαστή μόδας Yves Saint Laurent στη βιογραφική ταινία του 2014 Saint Laurent, που του χάρισε το βραβείο Lumières για τον καλύτερο ηθοποιό και υποψηφιότητες για τα βραβεία César και Globe de Cristal καλύτερου ηθοποιού.

https://www.instagram.com/p/BHVrhJ6hkig/

Το 2016, εμφανίστηκε σε δύο ταινίες: τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο It's Only the End of the World του Xavier Dolan· και στο The Dancer της Stéphanie Di Giusto, μια αντισυμβατική βιογραφική ταινία της Αμερικανίδας χορεύτριας Loie Fuller. Πρωταγωνίστησε επίσης στο Les Confins du Monde του Guillaume Nicloux, δίπλα στον Gérard Depardieu.

Το 2017, ήταν υποψήφιος για το Βραβείο της Επιτροπής Καλύτερης Ηθοποιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ριβιέρα για τον ρόλο του στο It's Only the End of the World του Xavier Dolan μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του Vincent Cassel. η ταινία ήταν επίσης υποψήφια για το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Καλύτερης Ταινίας καθώς και κέρδισε στον Ουλιέλ ένα δεύτερο βραβείο Σεζάρ, Καλύτερου Ηθοποιού, και δεύτερες υποψηφιότητες Καλύτερου Ηθοποιού τόσο στο Lumières και στο Globe de Cristal βραβεία (το τελευταίο με τον Cassel επίσης υποψήφιο).

https://www.instagram.com/p/h8rJYgjyei/

Ο Ulliel ήταν το πρόσωπο της Longchamp, μιας γαλλικής εταιρείας δερμάτινων και ειδών πολυτελείας, μαζί με την Kate Moss.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Ulliel εντάχθηκε στο καστ της επερχόμενης σειράς υπερηρώων Moon Knight, που διαδραματίζεται στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel. Έπαιξε τον Anton Mogart / Midnight Man.

https://www.instagram.com/p/CY8iSabtlZt/

Ο Ulliel έβγαινε με την ηθοποιό Cécile Cassel από το 2005 έως το 2007. Είχε μια σύντομη σχέση με τη Charlotte Casiraghi το 2007, και έβγαινε με την Jordane Crantelle από το 2008 έως το 2013.

Από το 2013 και μετά, ο Ulliel διατηρούσε σχέση με τη Γαλλίδα μοντέλο και τραγουδίστρια Gaëlle Pietri. Στις 9 Νοεμβρίου 2015, ανακοινώθηκε ότι το ζευγάρι περίμενε το πρώτο τους παιδί μαζί. Ο γιος του ζευγαριού γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2016.

Στις 18 Ιανουαρίου 2022, ο Ulliel τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκανε σκι στο θέρετρο La Rosière στη Savoie της Γαλλίας, όταν συγκρούστηκε με έναν άλλο σκιέρ σε μια διασταύρωση μεταξύ δύο πίστες και υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα. Δεν φορούσε κράνος. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη μονάδα τραύματος του Centre Hospitalier Universitaire Grenoble Alpes στο κοντινό La Tronche. Ο Ulliel πέθανε την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο, σε ηλικία 37 ετών.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της