Skip to main content

INTERVIEW

Νάνσυ Μαλλέρου: «Ο,τι σας ταιριάζει, παιδιά!»

Μια συζήτηση για τη ζωή, τις αναποδιές, το coaching και τα όνειρα, με τη γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη Life Clinic Group.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Συνάντησα τη Νάνσυ Μαλλέρου, στα γραφεία της Life Clinic Group. Πρόκειται για ένα χώρο που δημιουργήθηκε το 2015 από το πάθος της  να συνεισφέρει ουσιαστικά σε μια ισορροπημένη κι ευτυχισμένη κοινωνία. Το περιβάλλον όμορφο και η ίδια χαμογελαστή. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από έναν άνθρωπο που έχει ως αντικείμενο δουλειάς το coaching.
 
Μιλήσαμε για λίγη ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να νιώσω φεύγοντας ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα. Είπαμε για τη ψυχανάλυση, τους… haters του coaching, την καθημερινότητα της, τα όνειρα της και το νέο ιδιαίτερο ημερολόγιο της. Παρακάτω μπορείς να δεις την απόλαυστική κουβέντα μας.

Συνέντευξη στη Μαριέτα Χριστοπούλου
 
Πότε και γιατί ασχολήθηκες με το coaching;
 

Με το coaching ασχολήθηκα, για τον εαυτό μου πρώτα, το 2004 που σταμάτησα την προηγούμενη καριέρα μου, ως στέλεχος. Μου δημιούργησε ένα burnout από το οποίο κατέληξα στο νοσοκομείο. Τότε, ξεκίνησα να δω τι θα κάνω με μένα και το coaching μου ταίριαζε καλύτερα από τις άλλες γνωστές μεθόδους. Ήξερα τι μου έφταιγε, τι έκανα λάθος. Μου έδωσε τον τρόπο να πάω μπροστά.
 
Μετά αντιλήφθηκα ότι είμαι καλή σε αυτό και ότι με ενδιαφέρει πολύ. Πάντα μου άρεσε να ρωτάω για το πώς πάει η ζωή των ανθρώπων. Θα σε ρωτήσω την πιο προσωπική ερώτηση αλλά όχι κουτσομπολίστικα. Αυτό το κάνω από τα αφεντικά μου μέχρι τον άσχετο στη στάση - το αγαπάω. Είδα ότι υπάρχει σχετικό επάγγελμα, πήγα επανεκπαιδεύτηκα και έτσι, επαγγελματικά ξεκίνησα το 2006.
 
Πως νιώθεις που το κάνεις πια 10 χρόνια;
 
Είναι η μακρύτερή μου σχέση, εκτός από τους δεσμούς αίματος! Στο μέλλον μπορεί να βαρεθώ, μπορεί να ανακαλύψω ότι θέλω να γίνω πλαστική χειρούργος. Προς το παρόν είμαι πολύ και διαρκώς happy. Δεν έχω τη διακύμανση που είχα, δε νιώθω τις αμφισβητήσεις τύπου «τι κάνω εγώ τώρα». Δε νιώθω ότι σπαταλιέμαι σε κανένα πεδίο, αλλά σα να είναι η πρώτη χρονιά! Είμαι πολύ ξεκούραστη ψυχολογικά.
 
Εύχεσαι να είχες ανακαλύψει το coaching νωρίτερα στη ζωή σου;
 
Δε ξέρω, δε γυρίζω πίσω, δεν το κάνω ποτέ αυτό. Μου είναι ξεκάθαρο τι πήρα από τα προηγούμενα χρόνια, έχω περάσει και πολύ καλά. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενη. Αν βαθμολογούσα τα επιτεύγματα μου, θεωρώ ότι είμαι 10 στα 10. Όταν έκανα κάθε πράγμα το έκανα στο τέρμα του. Έκανα τον κύκλο μου, ήταν πολύ γεμάτος, πήρα πράγματα, άδειασα, μου κόστισε αλλά αυτά που πήρα τα έχω ακόμα μαζί μου οπότε μια χαρά. Το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν ο τρόπος που εγώ αντιμετώπισα κάποια ζόρια.
 
lifeins.jpg

 

Θες να μου πεις δυο λόγια για τον εσωκεντρισμό, τον όρο που έχεις εφεύρει;
 
Θεωρώ ότι η με μέτρο ενασχόληση με τον εαυτό μας, είναι πολύ σημαντικό πράγμα.  Μας κρατάει σε ισορροπία και μας δίνει το χρόνο να αντιληφθούμε εμείς, ποια είναι τα δικά μας “γιατί”,  ποιες είναι οι δικές μας αξίες, πως κάνουμε τις επιλογές μας, ποια είναι τα όρια μας, που βρίσκονται οι δεξιότητες μας και πώς να τις απελευθερώσουμε. Θεωρώ ότι είναι πολύτιμο πράγμα.
 
Επειδή, λοιπόν, η ενασχόληση με τον εαυτό λεγόταν εγωκεντρισμός και δε μου άρεσε γιατί ήταν κάτι αρνητικό ενώ ήθελα να είναι το θετικό κομμάτι, εφηύρα αυτή τη λέξη. Είμαι περήφανη γι’ αυτή τη λέξη! Γράφω κι ένα βιβλίο γι’ αυτή, για να την εξηγήσω. Δε πάει να πει ότι έχω τις απαντήσεις για όλα, όμως ποτέ δε μιλάω ή δε γράφω για κάτι που δε ξέρω ή δεν έχω δοκιμάσει και επειδή είχα πολλές περιπέτειες στη ζωή μου, πιστεύω ότι έχω συμμαζέψει αρκετές τεχνικές και αρκετούς τρόπους να ξαναγυρίζεις πίσω σου στο κέντρο σου. Εκεί είναι η πηγή για ό,τι καλό έχεις, εκεί αναβλύζει ό,τι δύναμη έχεις, ό,τι γνωριμία έχεις. Κάθε φορά που ήμουν κάτω, δε με βοήθησαν οι άλλοι, με βοήθησε το να γυρίσω εγώ μέσα μου.
 
Σαν έννοια δεν είναι κάτι ξένο προς τον κόσμο, η λέξη είναι καινούργια. Η έννοια, αν κοιτάξουμε ιστορικά, πάντα υπήρχε.
 
 Υπάρχουν κάποιοι που αμφισβητούν το coaching. Πως τους απαντάς;
 

«Ό, τι σας ταιριάζει παιδιά», έτσι απαντάω. Με χαλάει το να μην έχεις δοκιμάσει κάτι και να έχεις άποψη γι’ αυτό. Εμένα, δεν μου ταιριάζει η ψυχανάλυση, όμως υπάρχουν άνθρωπο που τους ταιριάζει. Την αμφισβητώ και την απορρίπτω τη μέθοδο για μένα, αλλά δε μπορώ να πιστέψω ότι όλος ο κόσμος είναι σαν εμένα. Έτσι, δεν πιστεύω ότι το coaching είναι για όλους, πιστεύω ότι ταιριάζει σε μένα και σε ανθρώπους σαν και εμένα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ταιριάζει καθόλου και αυτοί πρέπει να αναζητήσουν άλλη λύση. Άμα σου δουλεύει, κόψ' τη γκρίνια. Άμα δε σου δουλεύει επίσης κόψε τη γκρίνια και βρες αυτό που δουλεύει. Γενικώς κόψε τη γκρίνια.
 
Το να το αμφισβητήσεις αν το έχεις κάνει και δε σου ταιριάζει, συμφωνώ, δεν έχω πρόβλημα. Υπάρχουν και πολλοί που το ενστερνίζονται, όμως. Αυτό που μου δίνουν είναι τόση αγάπη και ό,τι βγάζει η τρυπούλα που λέγεται “γκρινιάζει κάποιος γι’αυτό” είναι τόσο μικρή συγκριτικά με αυτή που μπαίνουν τα καλά, οπότε μια χαρά.
 
Η καλύτερη συμβουλή που έχεις πάρει;
 
«Μη σταματάς να προσπαθείς για ό,τι καλύτερο και πιο μεγάλο», της μαμάς και του μπαμπά μου. Είναι αυτή που δίνω και στο παιδί μου.
 
Έχεις coach;
 
Κατά καιρούς έχω, περισσότερο μέντορες που έχουν και το επιχειρηματικό κομμάτι. Με πάει μπροστά και με ξεμπλοκάρει με πράγματα που έχουν με την επιχειρηματική φύση της δουλειάς.
 
Έχεις μότο ζωής;
 
Έχω διάφορα. Έχω το «Η ζωή μου φέρεται καλά» - μπορεί να γίνεται χαμός, εγώ λέω αυτό το μότο. Το άλλο που είναι πολύ αγαπημένο μου είναι το «αυτή την περίοδο της ζωής μου αν δε με κάνεις πιο χαρούμενο, καλύτερο, πλουσιότερο, δεν είμαι διαθέσιμη. Make me happy, make me better, make me money. Or…»
 
Διαβάζεις βιβλία;
 
Γενικά διαβάζω πάρα πολύ. Τον τελευταίο χρόνο, επειδή όλο αυτό είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, με ζορίζει ότι δεν προλαβαίνω πολύ. Στο διάλειμμα μου θα διαβάσω κάτι, όμως. Πάντα θα πάρω ερέθισμα από κάπου.
 
Θα πρότεινες κάποιο βιβλίο αν θέλει να έρθει σε επαφή με το coaching;
 

Εγώ πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να βρει τι του μαλακώνει την καρδιά. Εμένα είναι ο «Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον». Αν πάρουμε τα βιβλία στο λεγόμενο κλάδο αυτοβελτίωσης, μου αρέσει ο Antony Robbins γιατί είναι σαν εμένα. Ένα κλασικό βιβλίο είναι το «Ξυπνήστε τον γίγαντα μέσα σας».
 
Ένα βιβλίο που αγαπώ πολύ είναι το «Κάντο κι ας φοβάσαι»  της Susan Jeffers, το οποίο είναι πιο ήσυχο. Έχω γράψει και εγώ ένα, το «Kαλύτερα γίνεται» – είναι ένας οδηγός life coaching, με 50 συμβουλές για να περάσεις καλύτερα τη ζωή σου.
 
Γενικά, υπάρχουν πολλά. Εγώ αυτό που κάνω στις συνεδρίες μου, είναι book therapy – συνταγογραφώ βιβλία και έχουμε δανειστική βιβλιοθήκη! Πιστεύω πολύ στη δύναμη του βιβλίου. Έχω συνταγογραφήσει από βιβλία αυτοβελτίωσης μέχρι Αρκά, γιατί ο δεύτερος πχ σου δείχνει ότι μπορείς να αστειευτείς με όλα.

 
lifein3s.jpg

 

Το ημερολόγιο «Καλύτερα γίνεται 2017» τι διαφορετικό έχει;
 
Έχει θετικές δηλώσεις, πράγματα που εφόσον τα επαναλαμβάνεις στο μυαλό σου απλά σε πάνε κάπου θετικότερα από εκεί που θα είσαι αν δεν το κάνεις. Είναι αυθυποβολές. Ιδανικά κάτσε και γράψε και τις δικές σου!
 
Έχει γιορτές – πέρα από τις θρησκευτικές, πράγματα που αποφάσισα ότι εμένα μου αρέσουν και θα ήθελα να γιορτάσω. Έχει πχ τα γενέθλια του Batman, διεθνή μέρα πιγκουίνων. Το νόημα είναι να βρίσκεις αφορμές να είσαι καλά, όποια είναι αυτή για τον καθένα.
 
Επίσης, έχει χώρο για να σημειώνεις – πχ για τις καλές στιγμές της εβδομάδας. Αν το κάνεις για μια χρονιά, στο τέλος έχεις κάτι πολύτιμο. Θα γυρίσεις πίσω και θα πεις πω πω φίλε ήταν ευλογημένη αυτή η χρονιά.
 
Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια; Σε φοβίζει αυτή η σκέψη;
 

Όχι, καθόλου δε με φοβίζει. Θεωρώ ότι τώρα θα γίνει χαμός! Με την έννοια ότι τώρα ξέρω πολύ καλύτερα από ποτέ, έχω τη γνώση, έχω την εμπειρία, έχω την υποδομή, έχω την οικογένεια μου. Είναι σεταρισμένα τόσα πολλά που το μόνο που έχω να κάνω είναι να πατήσω το on και να φύγει. Νιώθω ότι τόσα χρόνια με έχτιζα.
 
Σε 10 χρόνια, θα είμαι πολύ όμορφη, στα καλύτερα μου γενικά, θα το’ χω με τους άντρες. Επαγγελματικά πολύ μπροστά, πολλά λεφτά και θα παίζω σε τουρνουά τένις. Δε με νοιάζει το μετάλλιο, μ’ αρέσει να παίζω, να με εξελίσσει. Έχει ένα τουρνουά ο Richard Branso, στο Νecker Island. Εκεί θα είμαι!

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων