Skip to main content

INTERVIEW

Έφη Στρατή: «Βοηθάω τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα και τον εαυτό τους»

Η expert του λεμφικού μασάζ, αισθητικός- φυσικοθεραπεύτρια Έφη Στρατή εξηγεί στην Αλεξάνδρα Παπαδάκη γιατί γίνεται ανάρπαστο το μασάζ με βεντούζες και πώς μπορούμε να σμιλέψουμε το σώμα μας χωρίς νυστέρι!



Κάθε χρόνο τα ίδια. Ανοίγω τηλεόραση και νάτο μπροστά στα μάτια μου το σούπερ μαγικό μηχάνημα/ζώνη/προϊόν για άμεσο αδυνάτισμα. Ξεφυλλίζω περιοδικά, σερφάρω στο διαδίκτυο, διαβάζω για δίαιτες express που υπόσχονται απώλεια 10 κιλών σε 2 εβδομάδες. Αδυνατιστικά ροφήματα, μαντζούνια, ξεματιάσματα... Τι άλλο θα δοκιμάσει μια γυναίκα που θέλει να βγει στην παραλία με μαγιό και αυτοπεποίθηση; 

Ποιο είναι τελικά το μυστικό για αδύνατο και σμιλεμένο σώμα;
Δεν υπάρχει μυστικό! (ζητώ συγνώμη αν σου το χάλασα). Σωστή διατροφή, τακτική άσκηση και λεμφικό μασάζ: Αυτή είναι η χρυσή τριάδα!

Η ειδικός Έφη Στρατή, expert του λεμφικού μασάζ, που έχει μεταμορφώσει εκατοντάδες γυναικεία σώματα με τα μαγικά της χέρια, μας τα εξηγεί όλα αναλυτικά:

- Έχω ακούσει για τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε με τις βεντούζες, η οποία κάνει θραύση. Θέλετε να μας εξηγήσετε περισσότερα;
Οι βεντούζες είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην εφαρμογή ποτηριών με θερμότητα στο δέρμα, και έχει θεραπευτικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση καταπονημένων μυών ενώ ενδείκνυνται για προβλήματα κυτταρίτιδας. Το μασάζ κυτταρίτιδας με βεντούζες είναι ένα δυνατό μασάζ με γρήγορες κινήσεις προς τα πάνω στην περιοχή των ποδιών (τετρακέφαλοι, οπίσθιοι μηριαίοι, γλουτιαίοι). Σκοπός της μεθόδου αυτής είναι να σπάσουν τα λιποκύτταρα. Με τις γρήγορες κινήσεις και τις βεντούζες δημιουργείται υπεραιμία στην περιοχή για καλύτερη αποβολή της κυτταρίτιδας.

- Και το λεμφικό μασάζ, τι ακριβώς είναι;
Πρόκειται για μια τεχνική μάλαξης που αποσκοπεί στη φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος. Κύριος στόχος της είναι η διέγερση των λεμφαδένων, για να επιτευχθεί έτσι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού. 

- Και γιατί να επιλέξει μια γυναίκα αυτή τη μέθοδο; 
Γιατί έχει πολλαπλά οφέλη: Γρήγορη και αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, αναζωογόνηση του δέρματος, μείωση της κυτταρίτιδας και απώλεια πόντων. 

- Θέλετε να μας πείτε ότι το λεμφικό μασάζ εξαφανίζει την κυτταρίτιδα; Ακούγεται σχεδόν ουτοπικό...
Κι όμως είναι αλήθεια! Απαλλάσσει το σώμα από την αντιαισθητική όψη πορτοκαλιού και βοηθά πολύ στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Τα οφέλη του, όµως, δεν είναι µόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισµό και βοηθά στην αύξηση του µεταβολισµού. Επίσης, ενώ άλλα είδη µασάζ αδυνατίσµατος ενδέχεται να προκαλέσουν χαλάρωση του δέρµατος, το λεµφικό βοηθάει στη σύσφιξη, καθώς οι κινήσεις έχουν ανοδική φορά.

- Σε ποια σημεία γίνεται; Μπορώ να το κάνω και στα μπράτσα, π.χ.; 
Το λεμφικό μασάζ γίνεται σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στα χέρια, σε ολόκληρο το μήκος των ποδιών, στην κοιλιά και τους γλουτούς, αλλά και στο πρόσωπο και το λαιμό. 

- Είμαι λίγο διστακτική όταν ακούω τη φράση «τοπικό αδυνάτισμα». Μπορεί το λεμφικό μασάζ να με βοηθήσει να χάσω πόντους τοπικά;
Σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει, εφόσον κάνετε έναν αριθμό συνεδριών με ειδικό που γνωρίζει πώς εφαρμόζεται σωστά το λεμφικό μασάζ. 
 

Strati_mesa.jpg
 

- Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνω; Και πόσο διαρκεί η καθεμιά; 
Τα 5 πρώτα μασάζ, με το καθένα να διαρκεί μία ώρα, θα πρέπει να γίνουν μέσα σε 10 ημέρες, για να ενεργοποιηθεί η λέμφος και να έχουμε γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού. Σίγουρα όμως ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα της κάθε γυναίκας. 

- Πόσο άμεσα θα δω αποτελέσματα; 
Αμέσως μετά τα πρώτα 5 μασάζ, η διαφορά είναι εμφανής τόσο στη μείωση της κυτταρίτιδας όσο και στο χάσιμο των πόντων. 

- Καιρό μετά αφότου έχω ολοκληρώσει τις συνεδρίες, το πρόβλημα της κυτταρίτιδας επανέρχεται; 
Η συντήρηση είναι πολύ σημαντική για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα κι έτσι θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τις συνεδρίες λεμφικού μασάζ περίπου 2 φορές το μήνα. Με την συντήρηση ελέγχεται η κυκλοφορία της λέμφου και δεν επαναδημιουργούνται τοξίνες, συνεπώς κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος. 

- Έχω ακούσει ότι πονάει... 
Η αλήθεια είναι ότι στις πρώτες συνεδρίες πονάει στα σημεία με κυτταρίτιδα, κατακράτηση υγρών και τοπικό πάχος. Ο πόνος όμως είναι ανεκτός και μετά από λίγο καιρό δεν τον νιώθεις καν. 

- Υπάρχει πιθανότητα αντί να σφίξει το δέρμα, τελικά να φαίνεται πιο χαλαρό από πριν; 
Όχι, το λεμφικό μασάζ δεν προκαλεί χαλάρωση. Αντιθέτως, γίνεται μια σχετική σύσφιγξη των ιστών, αφού οι κινήσεις είναι ανοδικές. 

- Μπορούν όλες οι γυναίκες να κάνουν λεμφικό μασάζ; 
Όχι! Αποφεύγεται όταν υπάρχουν συγκεκριμένες και σοβαρές παθολογικές καταστάσεις, όπως κακοήθεις όγκοι, θρομβώσεις, καρδιαγγειακά προβλήματα (π.χ. έμφραγμα, εγκεφαλικό, φλεβική ανεπάρκεια). 

- Μια έγκυος επιτρέπεται;
Όχι µόνο µπορεί, αλλά της είναι και αναγκαίο! Και αυτό γιατί η διαταραχή των ορµονών προκαλεί φλεγµονές, πρηξίµατα και κατακράτηση υγρών, τα οποία αντιμετωπίζει το λεμφικό μασάζ. 

- Τι σας λένε συνήθως οι πελάτισσές σας; Θέλουν να τους αλλάξετε...  μαγικά την εικόνα του σώματός τους;
Οι περισσότερες γυναίκες αυτό θέλουν! Το καλό είναι ότι με το λεμφικό μασάζ αλλάζουν γρήγορα νούμερο στα ρούχα τους, βγαίνουν στην παραλία με αισθητά βελτιωμένη επιδερμίδα και τονώνεται η αυτοπεποίθησή τους. Συνήθως με ευχαριστούν αλλά η ικανοποίησή μου είναι μεγάλη όταν μου λένε ότι αγάπησαν το σώμα τους και αποφάσισαν να το φροντίζουν εφ όρου ζωής!

Info: Έφη Στρατή, ειδικός στο λεμφικό μασάζ, αισθητικός, φυσικοθεραπεύτρια,

τηλ. 6977 540468,

πληροφορίες: http://lemfiko.blogspot.gr

*Photo credits: Apostolis Kalliakmanis / AIK Photography 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;