Skip to main content

INTERVIEW

Δημήτρης Μαμιός: «Ένας έρωτας μπορεί να φέρει τον Σασμό»

O Μπάμπης Παπαφιλιππάκης μιλάει εφ’ όλης της ύλης με τον ηθοποιό Δημήτρη Μαμιό 


Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Είναι ένας άνθρωπος με ευγένεια, καλοσύνη και όραμα. Ένας ηθοποιός με ταλέντο, που ήρθε για να μείνει. Για να μπει βέβαια το… βαγόνι της καριέρας του στη σωστή τροχιά, ώστε να αρχίσουν τα όνειρά του να υλοποιούνται σιγά σιγά, χρειάστηκε να περιμένει αλλά και να δουλέψει σκληρά, καταγράφοντας αρκετές… εργατοώρες πάνω στο σανίδι του θεάτρου.

Επειδή όμως «ο επιμένων νικά», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, ήρθε η στιγμή ώστε ο Δημήτρης Μαμιός να συστηθεί στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, μέσω του «Σασμού». 

Στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, την οποία αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το κοινό, υποδύεται τον Μύρωνα, έναν αθώο αστυνομικό, παθιασμένο με τη δουλειά του. 

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος παράλληλα πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «Η πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο allyou.gr μάς μιλά για τον ρόλο του Μύρωνα, προαναγγέλλοντας πολλές ανατροπές στη σειρά. 

Όσο για το αν ένας έρωτας μπορεί να φέρει τον «Σασμό» η απάντηση του Δημήτρη ήταν ένα «μεγάλο ναι», τονίζοντας ότι έχει δύναμη να νικήσει τα πάντα. 

Μεταξύ άλλων ο ανερχόμενος ηθοποιός μάς εξομολογείται πώς βίωσε τη σκληρή (και) για τον κλάδο του πανδημία του κορωνοϊού, ενώ παίρνει θέση και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της υποκριτικής, μετά τις σοβαρές καταγγελίες που υπήρξαν. 

https://www.instagram.com/p/CVfHvGYrHGp/

Ποια ήταν η αφορμή να ασχοληθείς με την υποκριτική; Ήταν ένα πρόσωπο, μια συγκεκριμένη παράσταση που είδες;

Όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, οι ταινίες που έβλεπα ήταν το βασικό ερέθισμα που με ώθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό, μαζί με ένα δύσκολο προσωπικό βίωμα με οδήγησαν στην υποκριτική, αρχικά ως διέξοδο και στη συνέχεια ως λυτρωτική ανάγκη.

Με ποιον/ποια ηθοποιό θα ήθελες να συνεργαστείς; Θεωρείς κάποιον ίνδαλμά σου;

Ένας ξένος ηθοποιός που θαυμάζω και θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του είναι ο Sacha Baron Cohen, ο γνωστός σε όλους μας ως Borat. Τον θεωρώ εκπληκτικά ταλαντούχο και ευρηματικό. Σίγουρα υπάρχουν και πάρα πολλοί Έλληνες ηθοποιοί που θαυμάζω και μάλιστα με μία από αυτές , τη Μαρία Πρωτόπαππα, θα συνεργαστώ τον φετινό χειμώνα στο θέατρο. 

Πώς αντιδράς γενικότερα στις κακές στιγμές αλλά και στις κακές κριτικές που μπορεί να ακολουθούν; 

Καλοδεχούμενα όλα. Προφανώς υπάρχει ελευθερία του λόγου και εφόσον έχω επιλέξει ένα επάγγελμα που είναι συνυφασμένο με την έκθεση, δεν γίνεται παρά να δεχτώ κριτική. Προσπαθώ να μένω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. 

Φέτος, συμμετέχεις στη πολύ επιτυχημένη σειρά «Σασμός». Πώς πήρες τον ρόλο του Μύρωνα; 

 Μέσω ακρόασης στην οποία με κάλεσε η casting director Μιράντα Ρωσταντή. Μίλησα με τον σκηνοθέτη, τον κύριο Κωστόπουλο και συμφωνήσαμε.

https://www.instagram.com/p/CUFsWnhKejo/

Περίμενες τέτοια ανταπόκριση από τους τηλεθεατές; 

Η υποδοχή του κόσμου ήταν πολύ θερμή και χαιρόμαστε όλοι γι' αυτό. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα γιατί με τόσο ταλαντούχους συντελεστές δύσκολα προκύπτει μια κακή δουλειά. Βέβαια, τον τελικό λόγο τον έχει το κοινό. Οπότε είμαι ευγνώμων που το κοινό αναγνώρισε την ποιότητα της δουλειάς μας! 

Στη σειρά υποδύεσαι τον Μύρωνα, έναν αστυνομικό αθώο αλλά συνάμα παθιασμένο με τη δουλειά του. Θα συμβάλλει ο Μύρωνας στο να βρεθεί ο δολοφόνος του Στεφανή ή να έρθουν στο φως και άλλες υποθέσεις; 

Δεν μπορώ να πω! (γέλια) Ο Μύρωνας είναι ένας χαρακτήρας εκτός της τοπικής κοινωνίας που βλέπει τα πράγματα πιο καθαρά και χωρίς συναισθηματισμούς. Υπό αυτή την έννοια, προσφέρει πολλά στην ήδη υπάρχουσα έρευνα, αλλά και στις νέες υποθέσεις που θα ανοίξουν. Ένα πράγμα θα πω: θα έρθουν πολλές ανατροπές. 

Όσο θα προχωρά η σειρά θα δούμε τον χαρακτήρα του Μύρωνα να αλλάζει; 

Ο χαρακτήρας του Μύρωνα θα εξελιχθεί και θα εμπλουτιστεί όσο προχωράει η σειρά. Θα δούμε νέες πτυχές του. 

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον αστυνομικό διευθυντή Αντώνη Φραγκιαδάκη, κατά κόσμον Δημήτρη Ήμελλο, με τον οποίο σε βλέπουμε στις περισσότερες σκηνές;

Ο Δημήτρης Ήμελλος είναι ένας σπάνιος επαγγελματίας, ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός, αλλά και ένας υπέροχος άνθρωπος. Είναι χαρά και τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί του και έχω μάθει πολλά πράγματα από αυτόν. 

https://www.instagram.com/p/CThpZBWKETV/

Ο Δημήτρης Μαμιός έχει κοινά στοιχεία με τον Μύρωνα; Και αν ναι ποια είναι αυτά; 

Ο Μύρωνας είναι ένα νεαρός αστυνομικός που φτάνει στην Κρήτη κατευθείαν μετά από την αποφοίτηση του από τη σχολή αστυφυλάκων στην Αθήνα. Φιλότιμος, εργασιομανής, ανυπόμονος και τελειομανής. Φυσικά και μοιράζομαι κάποια κοινά στοιχεία με τον Μύρωνα, αλλιώς δεν θα μπορούσα να τον αποδώσω κιόλας. Τον έχω αγαπήσει τον Μύρωνα και του έχω χαρίσει την εργασιομανία μου. 

Τι συμβαίνει στην Κρήτη και βγαίνουν τα όπλα; Γιατί πιστεύεις ότι υπάρχουν βεντέτες; 

Αυτό τώρα ήταν στοιχείο της κουλτούρας της Κρήτης και όχι μόνο. Όταν υπάρχει κατακερματισμένη και αδύναμη κεντρική διοίκηση, οι άνθρωποι και οι κοινωνίες αναγκάζονται να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να αυτορυθμίζονται. 

Πιστεύεις ότι ένας έρωτας μπορεί να φέρει τον Σασμό; 

Η αγάπη είναι η πιο δημιουργική και κατευναστική δύναμη που υπάρχει στο σύμπαν. Φυσικά και μπορεί να φέρει τον Σασμό και πολλά επίσης αγαθά. 

Τι κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο, όταν δεν βρίσκεσαι στα γυρίσματα ή στο θέατρο; 

Μου αρέσουν οι πολεμικές τέχνες, το κλασικό τραγούδι και οι ταινίες, ιδιαίτερα οι animation. 

https://www.instagram.com/p/CP0rIz3LQjy/

Πώς βίωσες την όλη κατάσταση με τον κορωνοϊό. Το επάγγελμά σου ήταν από αυτά που επηρεάστηκαν πάρα πολύ… 

Το χάρηκα στην αρχή γιατί το είδα σαν ευκαιρία να ξεκουραστώ από το συνεχές τρέξιμο με τη δουλειά. Όσο όμως τραβούσε και δεν τελείωνε με εξάντλησε τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Μου δημιουργήθηκε έντονο άγχος για το μέλλον του κλάδου, αλλά και γενικότερα για την οικονομία ολόκληρης της χώρας. Ευτυχώς σιγά σιγά «ανοίγουν» τα πράγματα, αλλά οι απώλειες είναι μεγάλες και δεν ξέρω αν θα καταφέρουν όλοι να ορθοποδήσουν. 

Θα ήθελα να μας σχολιάσεις την κατάσταση στον χώρο της υποκριτικής μετά τις σοβαρές καταγγελίες που υπήρξαν. Πιστεύεις ότι υπήρξε μία μορφή κάθαρσης στον χώρο σας;

Κάθαρση με την έννοια της απόλυτης εξυγίανσης δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ποτέ. Η διαφθορά είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση. Παρ’ όλα αυτά, κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική και ευπρόσδεκτη. 

 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social

BLOGS

«Όσο μπορείς» ένα ποιητικό πρότζεκτ της ποιήτριας-καθηγήτριας Αναστασίας Γκίτση και των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης

“Όσο μπορείς” ένα video που τρέχει… δεν σταματά… και συνομιλεί με το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη