Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φέτος στο Plissken θα ντυθώ…. Glamαζόνα!

Το μενού της Κέλλυς σήμερα έχει μουσική. 


Κέλλυ Νόβακ

Σήμερα, κρύο ξε-κρύο, δεν με απασχολεί καθόλου! Ξεκινάει το χειμερινό Plissken Φεστιβάλ και δεν θα μπορούσα να ήμουν πιο ενθουσιασμένη! Μετά από ένα καλοκαίρι, χωρίς λίγο… Plissken -καθώς αυτό το φεστιβάλ μουσικής συνηθίζεται να γίνεται στην Αθήνα τον Ιούνιο-, έχω πάθει στερητικό σύνδρομο… Σε περίπτωση που δεν μπορείς μέσα από τις λέξεις μου να διακρίνεις τον ενθουσιασμό μου για αυτό τo φεστιβάλ, στο λέω και ξεκάθαρα ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου ελληνικά φεστιβάλ μουσικής. Και αυτό γιατί οι διοργανωτές του φροντίζουν κάθε χρονιά (καλοκαίρι ή χειμώνα) να φέρουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα της επίκαιρης και σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Το Plissken ξεκινάει λοιπόν σήμερα 2/12 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 3/12. Σήμερα, για εμένα προσωπικά έχει και το καλύτερο line up. Αλλά πριν καν φτάσω σε αυτό το σημείο και πριν καν ετοιμαστώ για το φεστιβάλ, έχω ήδη προετοιμαστεί ενδυματολογικά.

Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την δημιουργό πίσω από το brand υποδημάτων Glamazons, Νastazia Dariva. Το ήδη γνωστό brand (είμαι σίγουρη ότι το ξέρεις και εσύ) παρουσίασε πρόσφατα την νέα του συλλογή που σχεδίασε φυσικά η Nastazia, και η οποία μου υπενθύμισε γιατί μου αρέσουν αυτά τα παπούτσια: Έχουν μια διακριτική πρωτοτυπία μέσα στην –σχετική πάντα- απλότητα τους, που τα κάνουν εντελώς ξεχωριστά τελικά. Έτσι, λοιπόν, θέλοντας να εντυπωσιάσω… διακριτικά με την εμφάνισή μου στο σημερινό φεστιβάλ, πριν λίγες ημέρες επισκέφθηκα το νεοσύστατο e-shop του brand (www.glamazons.com) και έκανα ένα πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό μου, αγοράζοντας ένα ζευγάρι άνετα ankle boots από την F/W ‘2016-17 συλλογή.

plissken-glamazons-01.jpg

Eπέλεξα το συγκεκριμένο ζευγάρι γιατί νιώθω ότι είναι αρκετά σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παράλληλα. Αυτός νομίζω ότι είναι και ο λόγος που πάντα μου άρεσαν τα παπούτσια της Nastazia. Έτσι, λοιπόν έχοντας ήδη παραλάβει τα fashionable παπούτσια μου, μπορώ γεμάτη αυτοπεποίθηση να φύγω για το φεστιβάλ.

Το χειμερινό Plissken Festival φέτος παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό line–up 40+ διεθνών και εγχώριων καλλιτεχνών, σε τρείς ιδιαίτερους χώρους στην Αθήνα, το Piraeus 117 Academy, το Μεταλλουργείο & The Hub και σε τέσσερα stages. Tο μουσικό κομμάτι θα πλαισιώνεται φυσικά και από τα καθιερωμένα Food Court, τα Cocktail Bars και πολλές παράλληλες δραστηριότητες κάτι που μου επιβεβαιώνει ότι πέρα από καλές μουσικές, θα φάω και θα πιώ καλά! Ανυπομονώ να δω τους θρυλικούς Tuxedomoon αλλά και τo –σπάνιο- live set του Prefuse 73 ένα από τους σημαντικότερους producers και master της ηλεκτρονικής σκηνής.

Αλλά η μαγεία του Plissken βρίσκεται στα vibes -κατά την γνώμη μου. Φαίνεται ξεκάθαρα η λαχτάρα όλων των μουσικόφιλων που παρευρίσκονται κάθε χρόνο στο φεστιβάλ, γραμμένη στα πρόσωπά τους, για να ακούσουν πραγματικά καλή μουσική. Δεν έχει σημασία, αν γνωρίζουν τον καλλιτέχνη ή γουστάρουν απαραίτητα το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Σημασία έχει ότι όλοι μαζί βρισκόμαστε κάτω από την ίδια στέγη και έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ένα μοναδικό συναίσθημα, υπό το άκουσμα εξαιρετικών μουσικών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, μπες εδώ. http://www.plisskenfestival.gr/

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στην Πάρο με τους γιους της

Ποιοι φίλοι τους βρίσκονται μαζί τους στο νησί;

SELF-LOVE

7 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή

Συνέχισε να διαβάζεις αν νιώθεις να απολαμβάνεις πολύ λίγα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή δεν είναι πιο διασκεδαστική;