Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα η Χρύσα έφαγε κέικ στη Μαρίνα Φλοίσβου

Θα ξεκινήσω από το αγαπημένο μου στέκι Due Cavallieri στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Με έχουν ξετρελάνει τα φρέσκα κέικ, τα μπισκοτάκια και τα κρουασανάκια που έρχονται κερασμένα με τον καφέ μου το πρωί. Λατρεύω το γεγονός ότι είναι pet friendly, πολύ σημαντικό για εμένα. Η ανεβαστική του μουσική σε γεμίζει με περισσότερη ενέργεια και όρεξη να απολαύσεις τη μέρα σου! Αν πας βράδυ πιες κοκτέιλ και συγκεκριμένα τα Winter Star με βότκα και πουρέ passion fruit, και τις παραλλαγές του Μοχίτο με ρόδι ή passion fruit.

*Την Τρίτη η Αναστασία το έριξε στο sushi

Μετά το πρόγραμμα έχει The Sushi Bar (Στίλπωνος 2, Παγκράτι). Το πρώτο sushi bar της Αθήνας σερβίρει ωραιότατο σασίμι, nigiri sushi, maki, σούπες με συνταγές από την Άπω Ανατολή, vegetarian γεύσεις και διάφορα rolls γαρίδας, σκουμπριού, χελιού και καλαμαριού. Το σάκε φυσικά δεν λείπει από το μενού και να σημειώσουμε ότι κάθε Τρίτη, τα maki έχουν την τιμητική τους, και μπορείς να τα απολαύσεις σε απεριόριστη ποσότητα και συνδυασμούς, με 22€ κατ’ άτομο. 

*Την Τετάρτη η Λένα ψήφισε "Παλιάτσο"

Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Παλιάς Πεντέλης. Εκεί, απέναντι ακριβώς από το λιλιπούτειο λούνα παρκ που το καλοκαίρι (αχ, το καλοκαίρι) είναι γεμάτο με –εξίσου- λιλιπούτειους θαμώνες, βρίσκεται ο «Παλιάτσος» (Βασιλέως Γεωργίου Β & Σουβαλιώτου, Πλατεία Αγίας Τριάδος). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο cafe-wine bar, με εξαιρετική vintage διακόσμηση, εξαιρετικό καφέ και τσάι, αλλά και ένα --εξίσου- εξαιρετικό, τεράστιο, αναμμένο, χουχουλιάρικο τζάκι να δεσπόζει (σχεδόν) στο κέντρο του. 

*Την Πέμπτη η Μαριέτα επισκέφτηκε μια μαγική αυλή

Θα πάω στο bistro bar Μαγική Αυλή (Βαλτετσίου 47). Το παλιό "Ζάχαρη και Αλάτι" είναι ιδανικό για το βράδυ μιας τέτοιας ημέρας. Η αυλή του έχει θέρμανση τόση ώστε να μπορείς να βγάλεις το μπουφάν σου και να απολαύσεις το ποτό σου χωρίς να τρέμεις από το κρύο. Φυσικά και το εσωτερικό είναι εξαιρετική επιλογή. 

*Την Παρασκευή η Κέλλυ πήγε Plissken

Μετά από ένα καλοκαίρι, χωρίς λίγο… Plissken -καθώς αυτό το φεστιβάλ μουσικής συνηθίζεται να γίνεται στην Αθήνα τον Ιούνιο-, έχω πάθει στερητικό σύνδρομο… Σε περίπτωση που δεν μπορείς μέσα από τις λέξεις μου να διακρίνεις τον ενθουσιασμό μου για αυτό τo φεστιβάλ, στο λέω και ξεκάθαρα ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου ελληνικά φεστιβάλ μουσικής. Και αυτό γιατί οι διοργανωτές του φροντίζουν κάθε χρονιά (καλοκαίρι ή χειμώνα) να φέρουν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα της επίκαιρης και σύγχρονης μουσικής σκηνής.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας