Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Ελβίρα έκανε βόλτα στο λιμάνι
Kαλοκαίριασε για τα καλά. Λέω, λοιπόν, σήμερα να πάω κατά το λιμάνι! Πειραιά, λέω να κατέβω. Θα έρθεις μαζί μου; Έλα, πάμε!
Πρώτη στάση το Λιοντάρι, γνωστό και ως Porto Leone στη μύτη του Πειραιά, πίσω από το Χατζηκυριάκειο. Είναι το καφέ που αγκαλιάζει το ομώνυμο μνημείο που φυλάει την είσοδο του λιμανιού. Από εδώ απολαμβάνω τη θέα στη θάλασσα, χαζεύω τα καράβια που έρχονται και κάνω σχέδια με ποιο θα ήθελα να φύγω το καλοκαίρι. 

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πήγε Μητροπόλεως
Συγκρίνονται με τίποτε άλλο, οι μαμαδίστικες-γιαγιαδίστικες γεύσεις; 
Την απάντηση την ξέρουν καλά στο Σερσέ λα φαμ, στο 46 της Μητροπόλεως. Σε αυτό το αστικό καφενείο, όπως αυτοπροσδιορίζεται, θα βρεθώ σήμερα για να αναζητήσω τη γυναίκα, αυτή που μας γέννησε, μας ανέθρεψε, που ακόμα μας περιποιείται ταϊζοντάς μας. 
Ένας χώρος οικείος, νοσταλγικός και τόσο αναγκαίος, σαν να μπαίνεις στο σαλόνι της γιαγιάς και να σου βγάζει ελληνικό καφεδάκι σε φλυντζανάκι με λουλούδια, και δίπλα του συριανό λουκουμάκι για να γλυκαθείς. 

*Την Τετάρτη, η Λένα άνοιξε Πόρτες
Ξεκινάμε από τις Πόρτες (Λ.Κηφισίας 242). Θα καθίσουμε έξω, στο πεζοδρόμιο. Και θα δεις που ούτε που θα καταλάβεις πώς θα περάσει η ώρα από το τρελό χάζι. Εννοείται πως θα πιούμε καφέ ελληνικό, διπλό, σκέτο. Εσύ; Πορτοκαλόπιτα; Τι καφές είναι αυτός; Αστειεύομαι, καλά κάνεις. Η... δίαιτα θέλει καλοπέραση!

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα πήγε Μουσείο
Το απόγευμα θα αναζητήσω φυσική δροσιά στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12). Ξέρεις, αυτή την πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας. Τι κι αν πριν περάσω το κατώφλι του, έβλεπα αυτοκίνητα, φανάρια και χαμό; Ξαφνικά θα μεταφερθώ σε ένα  κήπο που έχει έκταση 800 τετραγωνικά μέτρα. Όνειρο!

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ έφαγε ινδικό σουβλάκι
Λοιπόν, σταμάτα ό,τι κάνεις και απλά διάβασε με προσοχή: Στο Mirch σερβίρουν ινδικό σουβλάκι. Ναι, ναι καλά διάβασες! Και μάλιστα, πεντανόστιμο ινδικό σουβλάκι! Εντάξει, για να είμαι ειλικρινής δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας παραδοσιακό street food. Εδώ λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις το «σουβλάκι» με ένα ιδιαίτερο twist: σε μια πίτα “nan”, μπορείς να βάλεις ό,τι υλικά θέλεις. Από κοτόπουλο tikka, αγγούρι, chutney σάλτσα και γενικά όποια άλλη ινδική γεύση μπορείς να φανταστείς. Το αποτέλεσμα αυτού: Θαυμάσιο! Και «παρέα» με μια ινδική μπύρα Cobra, το γευστικό σου ταξίδι δεν είναι πιο ενδιαφέρον από αυτό!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το τροπάριο της Κασσιανής και η "αθωότητα" της αμαρτίας

…ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή… και το μεγαλείο της ψυχής

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο