Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα με αστέρια, κήπο και θάλασσα

Η Μαριέτα διαβάζει και βγαίνει μια... σύγχρονη βόλτα, την πρώτη Πέμπτη του Ιουλίου.


Μαριέτα Χριστοπούλου

The stars in our eyes! The famous, the infamous and why we care way too much about them. Όχι, δε θα σου γράψω στα αγγλικά τη σημερινή βόλτα, απλά την ξεκινάω με το βιβλίο που θα αποτελέσει τη συντροφιά μου, σε αυτή, σήμερα.

Γιατί μας αφορούν οι διάσημοι; Γιατί είναι μέρος της δημόσιας συζήτησης; Σε αυτά και άλλα πολλά, θα επιδιώξω να βρω απάντηση μέσα από τα λόγια της Julie Klam, ειδικής στα θέματα pop culture και συγγραφέας του You Had me at Woof, το οποίο είχε γίνει bestseller.

Το "The stars in our eyes" είναι ένα βιβλίο που όχι μόνο θα με κάνει να σκεφτώ λίγο παραπάνω αλλά θα... διακοσμήσει τέλεια και το χώρο μου. Μου αρέσει πολύ το εξώφυλλο του και γενικά μου αρέσουν τα βιβλία να μη κρύβονται πάντα σε βιβλιοθήκες αλλά να βγαίνουν που και που και αυτά στον ήλιο, να τα καμαρώνω εγώ, οι καλεσμένοι μου.

Με τις φρέσκιες και καλοστημένες σελίδες αυτές, θα βγω σήμερα προς Πειραιά. Και συγκεκριμένα, θα πάω στο "Καταφύγιο" το οποίο έχει μια όμορφη ταράτσα με θέα θάλασσα. Δεν είναι mainstream καφέ και αυτό ακριβώς χρειάζομαι. Κάτι εναλλακτικό, κάτι ήρεμο, κάτι που να με κάνει να φύγω από την τρέλα της καθημερινότητας. Καφές, βιβλίο και αγνάντι, λοιπόν...

Αυτά, μέχρι να βραδιάσει και να φύγω για Κήπο! Ναι, από ταράτσα θα πάω κήπο, γιατί Ιούλιο έχουμε, δε μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Απόψε, εγκαινιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης "ο Κήπος βλέπει". Εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα, σε περίπου 90 διαφορετικά σημεία του Κήπου του Μεγάρου. Όλο αυτό με τη συμμετοχή 26 διεθνώς αναγνωρισμένων αλλά και νεότερων καλλιτεχνών. Σιγά μη λείψω!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Το τροπάριο της Κασσιανής και η "αθωότητα" της αμαρτίας

…ἡ ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα γυνή… και το μεγαλείο της ψυχής

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο