Πάτα... Γκάζι! - AllYou.gr

Search

Πάτα... Γκάζι!

Η Λένα, σήμερα, κατεβαίνει την Πειραιώς και πάει Γκάζι.

16 Αυγούστου 2017

Φύγαμε για άλλη μια Τεταρτιάτικη βόλτα;

Σήμερα, λέω, να κατέβω στο Γκάζι. Είναι "πολύ" σε όλα του, το Γκάζι, γι αυτό μ’ αρέσει. Έχει όμως και μια μελαγχολία, μια μοναχικότητα. Ναι, ναι, έτσι το νοιώθω, χρόνια τώρα... Και μου πάει. Μπορεί να είναι πολύβουο, πολύχρωμο, πολυπρόσωπο, πολυμορφικό, πολυποίκιλο, αλλά έχει και μια παράξενη μοναχικότητα. Ζησ' το ένα βράδυ και πες μου.

Σήμερα ξεκινάω τη βόλτα μου από το αγαπημένο μου Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Πάω για να γευτώ τη «Γοητεία της ζωής στην Ελλάδα», πάω δηλαδή, να δω και να απολαύσω μια έκθεση τριών πολύ σημαντικών δημιουργών και στενών φίλων, του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, του John Craxton και του Patrick Leigh Fermor. Μέσα από έργα των τριών τους, μέσα από φωτογραφίες, επιστολές, κείμενα, «βγαίνει» τόσο η αγάπη και των τριών, για την Ελλάδα, όσο και η προσωπική τους σχέση αλλά και η καλλιτεχνική τους πορεία. Βρίσκω πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον το να βλέπει κάποιος, μέσα από τα μάτια τόσων σημαντικών δημιουργών μια διαδρομή , προσωπική και καλλιτεχνική, που έχει ως άξονα την Κρήτη, την Ύδρα, την Κέρκυρα.

Για τη συνέχεια το πρόγραμμα έχει  Τεχνόπολη (Πειραιώς και Βουτάδων γωνία). Δεν έχω δει ποτέ το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου! Και καλά, θα μου πεις, τώρα σ’ έπιασε η μανία; Μάλιστα, τώρα! Σήμερα, που έχω χρόνο.

Όλο για κάποια συναυλία ή για κάποια εκδήλωση πάω στην Τεχνόπολη και στο Μουσείο, δεν βρήκα καιρό να πάω, ποτέ! Είναι μια βόλτα, ένας μουσειακός περίπατος με 13 στάσεις το να δεις και να μάθεις , η επίσκεψη στο Μουσείο. Και πέρα απ’ αυτό, θέλω πολύ να εξοικειωθώ με έννοιες όπως η βιομηχανική κληρονομιά και αρχαιολογία.

Σκέφτομαι να κλείσω το βράδυ μου στην καταπράσινη ταράτσα-όαση του Gazarte, στη Βουτάδων (στον αριθμό 34). Εκεί, θα επιτρέψω στον εαυτό μου την πολυτέλεια μιας... μπύρας, θα απολαύσω την ομορφιά της πιο όμορφης πόλης από ψηλά, θα μυρίσω  τις μυρωδιές που λατρεύω: λεβάντα, βασιλικό και δυόσμο και θα 'χω εικόνα, ροδιές, μανταρινιές και λεμονιές. Από εκεί θα σου στείλω την πιο δικιά μου καληνύχτα.

Και θα σου δώσω ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!